Έκλεισε ευρωπαϊκή θέση η Ομόνοια (video)

Με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Ομόνοια πήρε το τρίποντο με νίκη 2-0 σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας και σφράγισε οριστικά ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πράσινοι πλέον με 64 βαθμούς βρίσκονται στην 3η θέση και βαθμολογικά έκλεισε θέση για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Νέα Σαλαμίνα παραμένει για όγδοο παιχνίδι στη διαδικασία των πλέι οφ χωρίς βαθμολογικό κέρδος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ομόνοια παίζει πιο απελευθερωμένη στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, και το πιθανότερο θα στρέψει περισσότερο την προσοχή της στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα (18 Μαΐου).
 

Στο πρώτο έγιναν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο 0-0 με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 35’, όταν ο Σέρινταν μετά από ωραία ενέργεια ξέφυγε από την επιτήρηση δύο αμυντικών, όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μιχαήλ.
 

 

 



Ο Ιρλανδός ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα, στο 74’, έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από κοντινό σουτ. Ο Ιρλανδός βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 82’, όταν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κιρμ και από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 90+1’ η Νέα Σαλαμίνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση αφού έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Παναγή να αποκρούει το σουτ του Αδόρνο και στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μετά από σέντρα.
 
 


Εν τέλει, η Ομόνοια στο 90+2’ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, όταν ο Κιρμ και πάλι ντύθηκε δημιουργός με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Σκέμπρι, ο οποίος σχημάτισε το τελικό 2-0.



Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): 
Παναγή, Μαργκάσα, Ρούνιε, Όρσουλιτς, Χαφέζ, Χριστοφή (60' Μπαντιμπανγκά), Φλορέσκου (53' Σκέμπρι), Οικονομίδης, Κίρμ, Μπεμπέ, Σέρινταν 
Νέα Σαλαμίνα (Γιώργος Λαγκαδίτης): Μιχαήλ, Γκράιμς, Κούσουλος, Τσιγκουίνι, Μπεμπά, Γκόμες (67' Αδόρνο), Κυριάκου, Σκοπελίτης, Λίλιου (80' Χριστοφή), Κολίνα (46' Πεδρίτο), Μακρίεφ.
Σκόρερ: Σέρινταν 82', Σκέμρπι 90+2'
Κίτρινες: Ρούνιε (4η), Μαργκάσα (4η)
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α' Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
Β' Βοηθός: Γιώργος Σάββα
4ος: Λούης Τράττου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα