ΑΕΚ: Ιβάν ο πορθητής!

Στο ίδιο γήπεδο, όπου 24 ώρες νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ είχε αφήσει δύο βαθμούς απέναντι στον Απόλλωνα (2-2), η ΑΕΚ δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας κι επιστρέφοντας στις επιτυχίες μείωσε στο -4 την απόστασή της από την κορυφή. Χρυσός σκόρερ για τους «κιτρινοπράσινους» χρίστηκε ο Ιβάν Τριτσκόφσκι χαρίζοντάς τους τη δεύτερη νίκη στη σεζόν απέναντι στο «τριφύλλι», το οποίο έμεινε με άδεια χέρια για δεύτερη φορά στα πλέι οφ.
Η προσέγγιση των δύο αντιπάλων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν προσεκτική έως επιφυλακτική, εξ ου και το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε δίχως τη μεγάλη φάση. Η πρώτη τέτοια καταγράφηκε στο 21’, όταν η προβολή του αμαρκάριστου Ρούνιε έστειλε την μπάλα στα χέρια του Ραμίρεθ. Στο 25’ από σέντρα του Ράμος η κεφαλιά του Φλορέσκου έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 27’ η ΑΕΚ, στην πρώτη καλή κατεβασιά της, άνοιξε το σκορ: ο Τέτε σέντραρε από αριστερά, ο Τομάς δεν κατάφερε να κάνει σουτ, αλλά ο Τριτσκόφσκι που είχε κάνει διαγώνια κίνηση στην περιοχή βρήκε την μπάλα στην κίνηση και με πλασέ νίκησε τον Παναγή για το 0-1.

Η Ομόνοια θα μπορούσε να είχε πάει στην ανάπαυλα με την ισοπαλία, όμως στο 45’ ο Ασίς (έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Σέρινταν) νικήθηκε -σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής- από τον Ραμίρεθ, ο οποίος με μια απίστευτη επέμβαση εξουδετέρωσε το πλασέ του Πορτογάλου σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τον Οκέγε με τον Μπεμπέ (σ.σ. ο Ασίς μετακινήθηκε σε θέση εξτρέμ), ωστόσο την πρώτη μεγάλη ευκαιρία απώλεσαν οι Λαρνακείς, όταν ο Άλβες υποδέχτηκε την μπάλα εντός περιοχής, την έστρωσε στον Τομάς, του οποίου όμως το δυνατό σουτ έφυγε άουτ (53’).
Στο 64’ ο Καταλά έκοψε σωτήρια σέντρα του Ασίς με παραλήπτη τον Σκέμπρι, ενώ στο 68’ Εγγλέζου και Τομάς λάθεψαν διαδοχικά στο σημάδι τους. Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε προς όφελος της ΑΕΚ, η οποία είχε ξεκάθαρο στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ραμίρεθ.
Το πέτυχε με σχετική άνεση, αφού από την Ομόνοια έλειψαν οι ιδέες, με αποτέλεσμα η μόνη αξιόλογη στιγμή της να έρθει στο 92’, όταν από γύρισμα του Κάσμι ο Ρουσιάς αιφνιδιάστηκε, δεν έκανε τελική, έστρωσε στον Μπεμπέ, του οποίου όμως το σουτ κόντραρε στα σώματα των αμυνομένων.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Ράμος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Καρλίτος - Φλορέσκου, Φυλακτού (82’ Ρουσιάς) - Σκέμπρι (75’ Κάσμι), Ασίς, Οκέγε (46’ Μπεμπέ) - Σέρινταν.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Χαραλάμπους - Λαμπάν - Τριτσκόφσκι (76’ Ρόσα), Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τέτε (55’ Εγγλέζου) - Άλβες (87’ Μυτίδης).

 

 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα