Ιδανικός αυτόχειρας!

Τι κι αν πήρε τον πρώτο βαθμό του στα πλέι οφ; Για τον Εθνικό Άχνας το 2-2 στο «Τσίρειο» απέναντι στον Άρη είχε έντονη γεύση… ήττας, καθώς το προσφυγικό σωματείο άφησε να του ξεγλιστρήσει μια σπάνια ευκαιρία για μια νίκη-οξυγόνο στη μάχη για την παραμονή.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ χάθηκε από τον Άρη (8’ Αουρέλιο), ακολούθως όμως ο Εθνικός έφτιαξε δύο φάσεις (13’, 14’), στο 18’ άνοιξε το σκορ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σότα Γκριγκαλασβίλι και στο 21’ είχε χαμένο τετ α τετ με τον Πράγκερ απέναντι στον Λοΐζου.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε στο 27’ με τον Ράνο, είχε χαμένο τετ α τετ του Μπόνιφεϊς με τον Μπογκατίνοφ (30’) και στο 36’ δέχτηκε δεύτερο γκολ από εκτέλεση φάουλ του Πάγες και κεφαλιά του Ατάντα, ο οποίος όμως μάλλον ευρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης κάθε ομάδα απώλεσε από μία πολύ καλή ευκαιρία (53’ Μαραγκουδάκης / 57’ Γκριγκαλασβίλι), στο 62’ ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο, ενώ στο 72’ ο Αράμπαλ ανακόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Λοΐζου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοφόρου αντίκρισε απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Γκριγκαλασβίλι, τον οποίο ο διαιτητής θεώρησε σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 80’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν ορθώς, πλην ματαίως πέναλτι σε εντός περιοχής ανατροπή του Μαραγκουδάκη από τον Αράμπαλ, αλλά στο 86’ κέρδισαν την εσχάτη των ποινών έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκριγκαλασβίλι στον Μαραγκουδάκη. Απέναντι στην πρώην εργοδότριά του ο Αουρέλιο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από τα ένδεκα βήματα. Ο Άρης επέμεινε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 91’ με τον Μπόνιφεϊς να αξιοποιεί την κεφαλιά-ασίστ του Μαραγκουδάκη και να πλασάρει ψύχραιμα τον Μπογκατίνοφ.
Ο Εθνικός τα έριξε όλα στην επίθεση και στο 94’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Ατάντα να πετύχει τρίτο τέρμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Λοΐζου - Χριστοφόρου, Θεοφίλου, Ρέις (70’ Γκονσάλες), Ευσταθίου (61’ Κυριάκου) - Πρεντέσκου, Αουρέλιο - Ράντι (25’ Παχίπης), Μπόνιφεϊς, Μαραγκουδάκης - Ράνος.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, Εβέρτον - Αράμπαλ, Πράγκερ - Σ. Γκριγκαλασβίλι (87’ Ηλία), Ελ. Γκριγκαλασβίλι (59’ Μιράντα), Κότο Παγές - Χατζηβασίλης (77’ Πουτζιουρής).
 

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Ήταν πολύ συναισθηματικό παιχνίδι το σημερινό για εμάς, χρειαζόμασταν τους 3 βαθμούς οπωσδήποτε, αρχίσαμε καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, καταφέραμε να προηγηθούμε. Στην επανάληψη δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, αφού η πίεση που ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές ήταν μεγάλη.
Ξέραμε ότι η δύναμη του Άρη, είναι στις αντεπιθέσεις. Από αυτά μας έβαλε δύο γκολ. Είναι κρίμα για εμάς, όμως στο παιχνίδι με την Πάφο θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την διαφορά. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και να σώσουμε την ομάδα».

Κώστας Καϊάφας: «Συμφωνώ εν μέρει με τον συνάδελφο μου. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και δίκαια μείναμε πίσω στο σκορ. Με την αλλαγή όμως καταφέραμε να βρούμε ρυθμό και να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα. Από μια στατική φάση δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ. Όταν δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ ενώ είσαι η ομάδα που έχεις τον ρυθμό είναι λογικό να σε επηρεάσει.
Στην επανάληψη θέλαμε το γκολ για να ισοφαρίσουμε και το παλέψαμε μέχρι το τέλος, παρά το ότι μείναμε με 10 ποδοσφαιριστές, παρά το ότι χάσαμε και πέναλτι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές μου που κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση διαβάθμιση από σήμερα, όμως δεν τα καταφέραμε. Την ερχόμενη εβδομάδα, στο ματς με την Δόξα, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε έτσι ώστε να σωθούμε και μαθηματικά».

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα