Χαμένοι στη... μετάφραση

Αναμφίβολα ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις μέσα στη τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν. Πρόκειται για τους δύο διεκδικητές του τίτλου, ο οποίος κατέληξε τελικά στον ΑΠΟΕΛ.
 
Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται για τους Κρίστιανσεν και Κετσπάγια. Για το ότι ο Δανός «κλείνει» στους πρωταθλητές θα ασχοληθώ πιο κάτω. Ας κάνω αρχή όμως με τους Κετσπάγια και Κρίστιανσεν. Η ιστορία τους, είναι ακριβώς αντίθετη με αυτή των παραμυθιών. Το τέλος δεν είναι ευτυχισμένο και εκεί που όταν ανέλαβαν όλα έμοιαζαν με όνειρο... το φινάλε ήταν ένας εφιάλτης!
 
Το παράδοξο της όλης υπόθεσης, είναι πως τόσο ο ΑΠΟΕΛ, όσο και η ΑΕΚ, έκαναν χειρισμούς που αμφισβητήθηκαν, χωρίς βέβαια να αφαιρούμε την ευθύνη και από τους δύο προπονητές.
 

Ας ξεκινήσω με την ΑΕΚ. Ο Κρίστιανσεν κάθισε στο πάγκο της ομάδας μέχρι και τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης. Είχε εξαιρετικό απολογισμό, αλλά ήταν «τελειωμένος» πριν τους αγώνες κυπέλλου με την Ομόνοια στα ημιτελικά. Η ίδια η επίσημη ΑΕΚ ενημέρωσε πως από τις 31 Μαρτίου αποφασίστηκε να μην ανενωθεί η συνεργασία μαζί του. Ξέρετε ποιό ήταν το τελευταίο ματς του Κρίστιανσεν πριν παρθεί αυτή η απόφαση; Να σας θυμίσω εγώ. ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 0-3 (20/03/16). Πάμε παρακάτω...
 
Η ΑΕΚ αποφάσισε πως δεν θα ανανεώσει με τον Κρίστιανσεν, ενώ η ομάδα κυνηγούσε νταμπλ. Ήταν 6 βαθμούς μακριά στο πρωτάθλημα και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Αν ο Δανός λοιπόν κατακτούσε τα πάντα και ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, δεν θα έμενε για το Europa League. Ήθελε άλλα...
 
Επειδή όπως φαίνεται θα βλέπει τα αστέρια του Champions League με τον ΑΠΟΕΛ. Τι ώρα διάλεξε και αυτός να μας το... πλασάρει αυτό! Αμέσως μετά που τελείωσε το ντέρμπι κορυφής. Στο οποίο να συμπληρώσω, οι φίλοι της ΑΕΚ δεν γέμισαν το πέταλο που τους αναλογούσε!! Κάπου χάθηκα μέσα σε όλα αυτά...
 

Για να πάμε και στον ΑΠΟΕΛ. Από την 2η αγωνιστική μέχρι και τις 21 Απριλίου, ο Τιμούρ Κετσπάγια καθοδηγούσε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Αποφασίστηκε να φύγει τέσσερα ματς πριν το φινάλε. Και αυτός κυνηγούσε το ντάμπλ, αλλά έφυγε έτσι στα «ξαφνικά». Γιατί εισαγωγικά; Αφού και αυτός «τελειωμένος» ήταν πριν τους αγώνες για τα ημιτελικά του κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Ουσιαστικά έμενε μέχρι να... φύγει. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε περίπτωση να μείνει αν ο ΑΠΟΕΛ ήταν στο τελικό του κυπέλλου. Όμως το κλίμα ήταν βαρύ για τον ίδιο καιρό πριν. Και νταμπλ να κατακτούσε, το καλοκαίρι θα έφευγε, αυτό το γνώριζαν όλοι.
 
Πάντως, γίνεται αναφορά για το κυπριακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ, αλλά όχι για το ότι ο Τιμούρ έβαλε το χεράκι του σε αυτό. Η επόμενη μέρα, όπως και κάθε καλοκαίρι, έχει να κάνει με την σκούπα. Θα φύγουν 8-10 (ίσως περισσότεροι) ποδοσφαιριστές από τον Αρχάγγελο και θα έρθουν άλλοι.
 
Κάπου χαθήκαμε στη... μετάφραση. Είναι αρκετά αυτά που δεν βγάζουν νόημα, ή μήπως βγάζουν; Όπως και να έχει, ο Κρίστιανσεν διαδέχεται αυτόν που σύσσωμος ο κυπριακός Τύπος, είχε γράψει πως του πήρε την ταυτότητα (στο 0-3 του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΚ).   
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»