Αυτά ζητάει η FIFA από την Ελλάδα για να μην υπάρξει Grexit

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA έφτασε στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και δίνεται περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Το τελεσίγραφο εστάλη και στις 15 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδας, αλλιώς η ποδοσφαιρική απομόνωση θα είναι πλέον γεγονός.
 
- Πρώτα απ' όλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την ΕΠΟ και το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα το Κύπελλο, το οποίο έχει ματαιωθεί μετά τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, αναφέρεται η λέξη "Suspended", εν ολίγοις αποκλεισμός από τους κόλπους της FIFA. Αν η διοργάνωση ξεκινήσει πάλι, τότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit.
 
- Δεύτερον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται πως η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν λαμβάνεται υπόψιν, διότι δεν αφορά την FIFA και τις δικές της απαιτήσεις. Άρα, ουδείς μπορεί να ποντάρει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο άλλωστε αναμένεται να εκδικάσει στις 19 Απριλίου την προσφυγή της ΕΠΟ, τέσσερις μετά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.
 
- Τρίτον, η FIFA ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή (νόμος 4326 του 2015). Επίσης και σε κάποιες διατάξεις του νόμου περί ντόπινγκ.
 
Πηγή: sport24.gr 

Δειτε Επισης

Τρελάθηκε η Ευρώπη με Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ-Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος για την ιστορική νίκη στο «Βίλα Παρκ»
Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική
Όλη η Ευρώπη θαύμασε τον Θρύλο και το… masterclass του στρατηγού του
Ερυθρόλευκη παράνοια για τον Ολυμπιακό, πέρασε με τεσσάρα από το Βίλα Παρκ και... βλέπει OPAP Arena
Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ