Απίστευτες αναφορές Ρουμάνων για τη μεταγραφή Μανέα στον Απόλλωνα (δηλώσεις Κίρζη)

O Κριστιάν Μανέα είναι 18χρονος Ρουμάνος, δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος ανήκει στον Απόλλωνα από τον Ιούνιο του 2014 και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020.
 
Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ως δανεικός στη Μουσκρόν Βελγίου, μέχρι  το τέλος Ιουνίου. Η εμπορική αξία του Μανέα είναι πέραν του 1μιση εκατομμυρίου ευρώ και θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης!
 
Στη Ρουμανία γράφουν απίστευτα πράγματα τόσο για τη μεταγραφή του Μανέα, όσο και για τον Απόλλωνα.
 
Κατηγορούν τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, μιλούν για κύκλωμα εκμετάλλευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, για φορολογικό παράδεισο και πολλά άλλα.
 
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο παίκτης πήγε από την Ρουμάνικη Βιτορούλ στη Τσέλσι. Το παράδοξο όμως, είναι πως αυτό δεν έγινε ποτέ. Όταν μάλιστα έγραψαν πως η Αγγλική ομάδα τον έχει αποκτήσει, ο Μανέα, ήταν εδώ και ένα χρόνο παίκτης του Απόλλωνα!
 
Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του προέδρου Ν. Κίρζη.
 


Η ιστορία αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Ρουμάνικη ιστοσελίδα ProSports.ro και μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα. Το συγκεκριμένο άρθρο για τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα αναρτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2016, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα αναρτήθηκε και από την ιστοσελίδα futbolgrand.com.

 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
«Είναι ένας από τους πιο πολυπόθητους ποδοσφαιριστές αλλά δεν είναι αλήθεια πως θα υπογράψει στο ένα ή στο άλλο σωματείο. Αυτό εξαρτάται από το πόσο συνεπής θα είναι φέτος. Αν δεν αγωνιστεί καλά, θα μείνε μαζί μας για άλλο ένα χρόνο. Εξαρτάται από τον ίδιο, τις εμφανίσεις και τη φόρμα του. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά συμφωνία του Μανέα για συμβόλαιο».
 
«Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν ο Γεόργκι Χάτζι, (πρώην αστέρας του ρουμάνικου ποδοσφαίρου και νυν ιδιοκτήτης της Βιτορούλ Κωστάντζα) έκανε την πιο πάνω δήλωση μετά τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βιτορούλ και την Ceahlaul. Το θέμα της δήλωσης του ήταν ο Κριστιάν Μανέα, που είχε ήδη πωληθεί τρεις μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο. Τα ρουμάνικα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως πωλήθηκε στη Τσέλσι, αλλά στη πραγματικότητα, ο σύλλογος που έχει αγοράσει τα δικαιώματα του, ήταν ο Απόλλωνας».
 
«Η υπόθεση Μανέα προσφέρει μια ματιά σε ένα κρυφό κόσμο γεμάτο υπεράκτιες εταιρείες, φορολογικούς παράδεισους, οι ποδοσφαιριστές αγοράζονται με συνδέσεις, μυστικές υπηρεσίες και παράλογες συμβάσεις».
 
«Ο Κριστιάν Μανέα, που αγωνίζεται και επίσημα στη Μουσκρόν, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του ρουμάνικου ποδοσφαίρου. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί μόλις σε τρια παιχνίδια, στα οποία ηττήθηκε η ομάδα του και δύο αγώνες Κυπέλλου. Ο συνολικός του χρόνος που αγωνίστηκε είναι 322 λεπτά, είναι πολύ μικρός αριθμός για ένα παίκτη που προφανώς ήρθε από τη Τσέλσι σε ένα πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί και θα ωριμάσει».
 

«Η ιστορία του Κριστιάν Μενέα είναι γεμάτη αντικρουόμενα κομμάτια πληροφοριών. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά».
 
- Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 η Gazeta Sporturilor (Ρουμάνικη αθλητική εφημερίδα), έγραψε: «Ο Χάτζι κάλεσε τον Βίκτορ Πιτούρτσα (τότε προπονητής Εθνικής ομάδας)» και τον Βίορελ Μόλδοβαν (τότε προπονητή U-21 της Ρουμανίας) και τους είπε όταν ο Μενέα πωλήθηκε στη Τσέλσι και αυτός θα πάει στη Βιτορούλ κατά τη χειμερινή διακοπή».
 
- Στις 5 Μαρτίου του 2015, ο Τζιανλούκα Ντι Μάρζιο, ένας Ιταλός δημοσιογράφος με πολύ καλές συνδέσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο και μάνατζερ παικτών, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Η Τσέλσι συμφώνησε για τη μεταφορά του Μενέα με τη Βιτορούλ. Η ρουμάνικη θα πληρωθεί με 3.100.000 ευρώ».
 
- Στις 6 Μαρτίου του 2015 ο Γκιόργκι Χάτζι έγραψε: «Ο Ντι Μάρτζιο και η Daily Mail μπορούν να γράφουν ότι θέλουν. Θα πω μόνο αυτό: Ο Μανέα θα πάει αυτό το καλοκαίρι σε μια μεγάλη ομάδα. Αλλά δεν γνωρίζω αν θα είναι η Τσέλσι. Το παιδί είναι πολύ περιζήτητο».
 
- Στις 6 Ιουνίου του 2015 ο Γκιόργκι Χάτζι, ζωντανά στο Dolce Sport (Ρουμάνικο αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι), είπε: «Ο Κριστιάν Μενέα δεν θα μείνει μαζί μας πια. Θα τον πωλήσω. Στη πραγματικότητα πωλήθηκε πριν αρκετό καιρό. Θα δείτε».
 
- Στις 11 Ιουνίου του 2015, ο Κριστιάν Μπιλοβαρού (πρώην αντιπρόεδρος της Ρουμάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και τώρα γενικός διευθυντής της Βιτορούλ), μιλώντας για τη μεταφορά του Μενέα στη Τσέλσι και το δανεισμό του είπε: «Στη περίπτωση του Μενέα, είμαστε σίγουροι πως θα φύει αυτό το καλοκαίρι. Ο προορισμός του είναι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, φαίνεται πως θα πάει στην Ολλανδία (υπάρχει πρόταση από Βίτεσε)».
 
- Στις 20 Ιουνίου 2015, ο Χάτζι, για άλλη μια φορά μίλησε ζωντανά στο Dolce Sport και είπε: «Ο Κριστιάν Μενέα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Πολύ σύντομα θα μάυετε το που ακριβώς. Θα αγωνιστεί σε μια πολύ καλή ομάδα».
 

«Όλα αυτά τα κομμάτια των πληροφοριών, έχουν αντίκτυπο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και στη συνέχεια τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2015, σεβαστοί δημοσιογράφοι από το Ρόιτερς, την Ιντεπέντετ, την Λ΄ Εγκουίπ και την Γκαζέτα Ντελο Σπορτ, δημοσίευσαν την είδηση πως η Τσέλσι έχει συμφωνήσει με τη Βιτορούλ Κωνστάντζα για τη μεταγραφή του δεξιού μπακ, Κριστιάν Μενέα. Σε όλη την Ευρώπη ο Μενέα είχε θεωρηθεί ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι. Μάλιστα, συμπεριλαμβανόταν στο ρόστερ της Τσέλσι από τους δημιουργούς του Football Manager 2016».
 
«Τα ποσά ωστόσο που αναφέρθηκαν, είχαν μεγάλη διαφορά. Μερικοί δημοσιογράφοι έγραψαν 2.300.000 ευρώ, άλλοι 3.200.000 ευρώ. Κανείς δεν αρνήθηκε ποτέ τη μεταγραφή του στη Τσέλσι, παρόλο που ο Χάτζι ποτέ δεν ανέφερε το όνομα της Τσέλσι. Στο Βέλγιο, η κατάσταση ήταν η ίδια».
 
«Η πιο σημαντική μεταγραφή στη σύντομη ιστορία της Βιτορούλ (ο σύλλογος έχει ιδρυθεί το 2009). Η υπηρεσία Τύπου της Βιτορούλ είχε δημοσιοποιήσει προηγουμένως λιγότερες σημαντικές μεταγραφές, όπως για παράδειγμα τον δανεισμό του Πουτανού στη Μπρασόφ. Όλα τελικά έγιναν σαφές σήμερα: Η Βιτορούλ δεν ήθελε να ανακοινώσει πως ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της, είχε πωληθεί πριν ένα χρόνο στη... Κύπρο!».
 
«Στις 28 Αυγούστου του 2015 ο Κριστιάν Μανέα παρουσιάστηκε στο προπονητικό κέντρο της Μουσκρόν, δύο χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα. Τρεις μέρες αργότερα η ιστοσελίδα της Μουσκρόν ενημέρωσε επίσημα για το δανεισμό του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή. Η είδηση που δημοσίευσε τότε το rmp-foot.be έλεγε: «Ο Μενέα θα αγωνίζεται ως δανεικός από τη Τσέλσι για μια σεζόν και είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα του ρουμάνικου ποδοσφαίρου».
 

Εν τω μεταξύ, στην επίσημη σελίδα της Τσέλσι δεν υπάρχει η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή από τη Βιτορούλ. Ο Ρουμάνος δεξιός οπισθοφύλακας δεν είναι ούτε καν στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που είναι δανεικοί.
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα της μεταγραφής του Μανέα, τα οποία είχε πρόσβαση το ProSport, η επίσημη πληροφορία που είχε δημοσιεύσει η Μουσκρόν, απλά δεν ήταν αλήθεια.
 
«Τον Ιούνιο του 2014, ένα χρόνο πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση για δανεισμό του ποδοσφαιριστή στη Μουσκρόν, ο Γκιόργκι Χάτζι είχε υπογράψει μια σύμβαση με την οποία πωλούσε τον 17χρονο ποδοσφαιριστή στον Απόλλωνα Λεμεσού, που είχε τερματίσει δεύτερος την προηγούμενη σεζόν. Το κόστος της μεταγραφής ήταν 2.500.000 ευρώ και η εταιρεία που συμφώνησε να πληρώσει τα χρήματα, ήταν η εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ. Η Βιτορούλ επέλεξε να μην κρατήσει κάποιο ποσοστό, σε ενδεχόμενη μεταπώληση του ποδοσφαιριστή. Από την πλευρά του Μανέα, την υπογραφή στο συμβόλαιο έβαλαν οι γονείς του. Ο ποδοσφαιριστής ήταν ανήλικος εκείνη την εποχή. Παρέμεινε στη Βιτορούλ για ακόμη μια σεζόν».
 
«Ο Απόλλωνας είναι κυπριακή ομάδα με αρκετές ρουμάνικες διασυνδέσεις. Από το 2011, Μίχαι Στοϊκίτσα και Ιοάν Αντόνε ήταν προπονητές του Απόλλωνα. Νικολάε Γκριγκόριε, Στεφάν Γκριγκόριε, Ρομέο Σούρντου και Οβιντίου Ντανανάε αγωνίστηκαν επίσης στην ομάδα της Λεμεσού, αλλά η μεταγραφή του Μανέα, δεν είναι συνηθισμένη. Ο ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε στην ακαδημία του Χάτζι, είναι περιζήτητος, ενώ οι άλλοι (που αγωνίστηκαν παλαιότερα στον Απόλλωνα) είναι πιο έμπειροι παίκτες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή μακριά από τη Ρουμανία».
 

«Ο Απόλλωνας έχει στη κατοχή του ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».
 
Το ProSport είχε επαφή με τον κ. Νίκο Κίρζη, τον πρόεδρο του Απόλλωνα, την ομάδα όπου ο Μανέα δεν αγωνίστηκε ποτέ, παρόλο που είχε πάρει μεταγραφή πριν 20 μήνες. Η συζήτηση για το μέλλον του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, άρχισε και ολοκληρώθηκε με τον ίδιο επιφυλακτικό τόνο.
 
Κίρζης: «Ναι έχουμε δανεικό τον Μανέα στη Μουσκρόν. Τι θέλεις να μάθεις:»
 
ProSport: «Ποιο είναι το μέλλον του Μανέα στον Απόλλωνα;»
 
Κίρζης: «Δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει πίσω σε εμάς. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Αν υπάρχει κάτι, θα το ανακοινώσουμε. Προς το παρών δεν γνωρίζουμε τίποτα».
 
ProSport: «Ναι αλλά είναι ασυνήθιστο για ένα τόσο περιζήτητο ποδοσφαιριστή να έρθει στη Κύπρο...».
 
Κίρζης: «Ναι, αυτό μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο που ήρθε στη Κύπρο και δεν αγωνίζεται και στη Κύπρο. Προς το παρών δεν μπορώ να σας πω περισσότερα».
 
«Ο δημοσιογράφος του ProSport προσπάθησε να βγάλει κάποια είδηση από τα λεγόμενα του προέδρου του κυπριακού συλλόγου, αλλά μάταια. Μετά την επόμενη ερώτηση, ο κ. Νίκος Κίρζης είπε: «Δεν ξέρω γιατί με ρωτάτε αυτές τις ερωτήσεις. Ο Μανέα είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Γιατί είναι τόσο ενδιαφέρον για εσάς παιδιά;».
 
«Ούτε και οι πιο πιστοί οπαδοί του Απόλλωνα δεν γνωρίζουν πως ο Νίκος Κίρζης είναι, με χαρτί, ο ιδιοκτήτης ενός από του πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της περιοχής των Βαλκανίων. Ο Απόλλωνας είναι ιδιοκτήτης των Winderkinds που είναι περιζήτητα από τους καλύτερους μάνατζερ στο κόσμο. Για παράδειγμα ο σύλλογος είχε επίσης τα δικαιώματα του Λούκα Γιόβιτς, που πρόσφατα πωλήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στη Μπενφίκα και είναι επίσης το κλειδί για τη σύγκρουση μεταξύ Παρτιζάν Βελιγραδίου και Αντρίγια Ζίβκοβιτς».
 

«Πως είναι αυτό δυνατό για μια μικρή ομάδα από τη Κύπρο;»
 
«Θεωρητικά, για τη Βιτορούλ – ακόμη κι αν ο Μανέα υπέγραψε στον Απόλλωνα και όχι στη Τσέλσι – η μεταγραφή είναι νόμιμη. Ο Χάτζι πώλησε ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και πήρε 2.500.000 ευρώ από την κυπριακή εταιρεία. Κανείς δεν θα έπρεπε να έχει λόγο να αποφύγει ερωτήσεις δημοσιογράφου σχετικά με αυτό».
 
«Το ProSport τηλεφώνησε στον Γκιόργκι Χάτζι, αλλά ο ιδιοκτήτης της Βιτορούλ δεν απαντούσε το τηλέφωνο του για τρεις μέρες, ακόμη και όταν οι δημοσιογράφοι του είχαν γράψει σε μήνυμα τον λόγο που τον καλούσαν. Κριστίνα Μπιλοβαρού δεν ήταν ο γενικός διευθυντής της ομάδας, όταν τα έγγραφα είχαν υπογραφεί το 2014. Ο Ζόλταν Ιάσκο, που ήταν αθλητικός διευθυντής εκείνη την εποχή, όταν άκουσε πως το τηλεφωνούμε αφορούσε τη μεταγραφή του Μανέα, γρήγορα στράφηκε προς τον Χάτζι: «Ο Χάτζι γνωρίζει ποιος είναι ο αγοραστής. Παρακαλώ καλέστε τον».
 
«Γιατί μια τέτοια συμφωνία να δημιουργεί αυτές τις αντιδράσεις;»
 
«Το ProSport συζήτησε τη μεταγραφή του Μανέα με διερευνητικούς δημοσιογράφους από Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισραήλ και ανακάλυψε πως μετά που πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα, ο Μανέα έγινε μέρος ενός κρυφού δικτύου που δημιουργήθηκε με σκοπό να παρακαμφθούν οι κανόνες της FIFA σχετικά με Τρίτων Ιδιοκτησία (TPO)».
 
Τι είναι το TPO:
 
«Τον Απρίλιο του 2015, η FIFA ανακοίνωσε την απαγόρευση της ιδιοκτησίας τρίτων, και απαγορεύεται ρητά είτε σωματεία ή ποδοσφαιριστές να συνάπτουν συμφωνίες οικονομικών δικαιωμάτων με τρίτους επενδυτές. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 2015. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια απαγόρευση σε ευρωπαϊκό αθλητισμό στις 11, Νοεμ, 2015 μετά την ψήφιση του άρθρου 136 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου. Σε γραπτή δήλωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι η κυριότητα τρίτων εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των αγώνων και εισάγει κινδύνους εγκληματικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό».
 
«Ο Μανέα πωλήθηκε στον Απόλλωνα το 2014, 11 μήνες πριν η συγκεκριμένη απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ. Το γεγονός αυτό καθιστά το απόρρητο του Χάτζι ακόμη πιο περίεργο. Ο νεαρός αμυντικός είναι τώρα ιδιοκτησία ενός επενδυτικού ταμείου, το οποίο τοποθετεί ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο από την κατοχή του, υπογράφοντας επίσημα σε συλλόγους υποδοχής, οι οποίοι ελέγχονται από ατζέντες ποδοσφαιριστών. Ο Απόλλωνας και η Μουσκρόν είναι δύο ομάδες που ελέγχονται από τον Ισραηλινό σούπερ μάνατζερ, Πίνας (Πίνι) Ζάχαβι».
 
«Ο Ζάχαβι είναι γνωστός ως ο «Mister Fix It», ακόμη και ο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα, Νεϊμάρ, είναι πελάτης του».
 
«Στις επαφές τους με πελάτες συλλόγους από κάθε ήπειρο, ο Ζάχαβι και οι συνεργάτες του είναι πολύ προσεχτικοί, προκειμένου κανένας τρίτος να μην εμφανίζεται στις συμβάσεις του ποδοσφαιριστή. Με αυτό τον τρόπο ο κανόνας TPO δεν παραβιάζεται».
 
«Πηγές από το ρουμάνικο ποδόσφαιρο αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2015, ο Χάτζι είχε μια σειρά επαφών με τον μάνατζερ του Μανέα, Pietro Chiodi. Ο ποδοσφαιριστής δεν πήγε στην Antalaya για την καλοκαιρινή προετοιμασία της Βιτορούλ και περίμενε με αγωνία να δει τι θα γίνει με το μέλλον του. Ο Χάτζι ήταν δυσαρεστημένος με την προοπτική ο Μανέα να αγωνίζεται στον Απόλλωνα. Αυτός είναι ο ίδιος Χάτζι που υπέγραψε τα έγγραφα της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή και της μεταφοράς από την κυπριακή εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ».
 

«Ο μάνατζερ του Μανέα, ο Chiodi, είναι ο βαφτιστικός του Βίκτορ Μπεκάλι και ο άνθρωπος που οι Ιοάν και Βίκτορ Μπεκάλι έβαλαν για επικεφαλή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Τα αδέρφια – μάνατζερ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή, μετά τη καταδίκη τους στις 4 Μαρτίου του 2014 για υπόθεση που αφορά δόλια μεταφορά Ρουμάνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό μέσω παραδεισένιων φορολογικών εταιρειών».
 
«Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Τζορτζ Ποπέσκου, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που είχαν τα δικαιώματα του (τα δύο αδέρφια που τώρα είναι φυλακή), είναι μαζί τους στη φυλακή. Καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση».
 
«Ο Ιοάν και ο Βίκτορ Μπεκάλι γνωρίζουν τον Πίνι Ζάχαβι από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με αρκετές πηγές από το ρουμάνικο ποδόσφαιρο. Το ProSport τηλεφώνησε στον Chiodi και του έθεσε ένα απλό ερώτημα.
 
«Που πήρε μεταγραφή ο Μανέα;» Στη Τσέλσι ή στον Απόλλωνα; Στον επίσημο του λογαριασμό στο Facebook, ο ποδοσφαιριστής γράφει πως είναι ποδοσφαιριστής της Τσέλσι».
 
«Ποια ήταν η απάντηση του;»
 
«Δεν γνωρίζω! Δεν γνωρίζω! Γεια σας!».
 
«Τώρα, ας μιλήσουμε για τον άνθρωπο που θεωρείται πως είναι πίσω από αυτή τη συμφωνία. Ο 73χρονος Ζάχαβι ήταν κάποτε ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή παικτών στο κόσμο και ακόμη και σήμερα, θεωρείται ο δεύτερος πιο ισχυρός παράγοντας, πίσω από τον Πορτογάλο Ζορζ Μέντες. Αλλά δεν είναι αντίπαλοι; Ζάχαβι και Μέντες ένωσαν ακόμη και δυνάμεις, προκειμένου να ανοίξουν νέες αγορές για τον καθένα και να μοιράζονται τις αγορές».
 

 «Ποιος είναι ο Πίνι Ζάχαβι;»
 
«Σύμφωνα με την Γκάρντιαν, ο πλούτος του Ζάχαβι υπολογίζζεται στα 65.000.000 το 2006. Από τότε, ο σούπερ πράκτορας έχει ολοκληρώσει χιλιάδες μεταγραφές και ο πλούτος του έχει αυξηθεί αισθητά».
 
«Ο Ζάχαβι είναι πρώην αθλητικός δημοσιογράφος από το Τελ Αβίβ και έχει συμμετάσχει σε πολλές αμφιλεγόμενες μεταβιβάσεις, για παράδειγμα αυτές των Ρίο Φέρντιναντ, Σεμπάστιαν Βερόν, Κάρλος Τέβες, Χαβιέ Μασεράνο... Έχει επίσης αρκετά καλές διασυνδέσεις με αμέτρητους πολιτικούς και παγκόσμιες εταιρείες, ακόμη και με μυστικές υπηρεσίες».
 
«Επίσης, ο Ζάχαβι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κόσμο της ρωσικής ολιχαρχίας με εβραϊκή καταγωγή. Ο Ζάχαβι ήταν αυτός που εισήγαγε στο ποδόσφαιρο τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Είναι μέσω του Αμπράμοβιτς που ο Ζάχαβι ήταν σε θέση να πει πως ο Μανέα ήταν παίκτης της Τσέλσι, παρά την απόδειξη πως είχε πωληθεί σε μια υπεράκτια εταιρεία στη Κύπρο».
 
«Προς το παρών ο ποδοσφαιριστής είναι ιδιοκτησία του κυπριακού συλλόγου και αγωνίζεται για μια Βελγική ομάδα. Ο Νίκος Κίρζης, θεωρείται μια μαριονέτα του Πίνι Ζάχαβι. Στο διοικητικό συμβούλιο της Μουσκρόν μπορείς να βρεις δύο Ζάχαβι, τον Άνταρ και τον Γκιλ, χωρίς αμφιβολία συγγενής του σούπερ μάνατζερ».
 
«Πίσω, τον Ιούλιο του 2015, ο Ζάχαβι έσωσε το Βελγικό σύλλογο από τη χρεοκοπία, με μια ένεση 2.500.000 ευρώ και με την υπόσχεση να επενδύσει άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια».
 
«Όπως και ένας άλλος νεαρός Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, ο Κριστιάν Πόντε της Σπόρτινγ Λισσαβόνας, ο Μανέα είναι απλά ένα όνομα στο μακρύ κατάλογο ποδοσφαιριστών που πιάστηκαν σε δίκτυο συλλόγων, εταιρειών, καθώς και επενδυτικών κεφαλαίων. Σύμφωνα με πηγές από τη Βιτορούλ, ο Αμπράμοβιτς μπορεί να είναι συναίτερος με τους Ζάχαβι και Μέντες σε αυτό το τεράστιο κύκλωμα».
 

«Τι γίνεται με Γκεόργκι Χάτζι;»
 
«Την ημέρα μετά που το ProSport έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την ιστορία, ο Χάτζι εμφανίστηκε σε ένα αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στη Ρουμανία. Ο δημοσιογράφος του ProSport ζήτησε να κάνει τρεις ερωτήσεις στον ιδιοκτήτη της Βιτορούλ».
 
ProSport: «Εσείς γνωρίζεται προσωπικά τον Πίνα Ζάχαβι:»
 
Χάτζι: «Όχι».
 
ProSports: «Λάβατε ποτέ οικονομική βοήθεια από επενδυτικά κεφάλαια σε αντάλλαγμα για την οικονομικά δικαιώματα των παικτών σας;»
 
Χάτζι: «Αυτά είναι εσωτερικά θέματα της ομάδας τα οποία μπορείται να κατανοήσετε αν είστε μέλος της. Δεν μπορώ να σας πως αν έχω συμφωνία με κάποιον ή δεν έχω».
 
ProSport: «Ποιος διαμεσολάβησε για τη μεταγραφή του Μανέα;»
 
Χάτζι: «Ήταν ο Pietro».
 
«O Pietro Chiodi, πέραν από μάνατζερ, είναι και πρώην διαχειριστής του σταδίου Ολύμπικο στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλές διασυνδέσεις με το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δουλεύει με συλλόγους όπως η Φιορεντίνα και η Ρώμη, οι οποίες σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, έχουν καλές σχέσεις με τον Ζάχαβι».
 
«Ο γιος του Χάτζι, Ιάνις, φέρεται να πωλήθηκε στη Φιορεντίνα το καλοκαίρι του 2015, αλλά η συμφωνία δεν έχει εγγραφεί ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα της Serie A. Η μεταγραφή του Ιανίς Χάτζι, μοιάζει πολύ με τη συμφωνία του Μανέα!».

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα