Ο τίτλος θα κριθεί στον 5ο τελικό

Την νίκη με 51-43 πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στον Κεραυνό, στον τέταρτο τελικό της σειράς για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών, ισοφαρίζοντας στις νίκες σε 2-2, σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Απόλλωνα και ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ΑΕΛ. Η πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2015-16 θα κριθεί στον πέμπτο και τελευταίο τελικό, ο οποίος προβλέπεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου στο "Κώστας Παπαέλληνας" στον Στρόβολο. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (16-11) στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η ομάδα της Λεμεσού ήταν μπροστά στο σκορ με 24-18. Το συγκρότημα της Κάλιας Παπαδοπούλου δημιούργησε διαφορά μέχρι και 16 πόντους στην τρίτη περίοδο, που τελείωσε στο 44-29. Ο Κεραυνός πάλεψε το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας στους τρεις πόντους (44-41) όμως η ΑΕΛ ήταν πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία λεπτά και πήρε την νίκη. Κορυφαία του αγώνα η Κάλια Παπαδοπούλου με 16 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν και η Κάμπελ για την ΑΕΛ με 15 πόντους. Από τον Κεραυνό ξεχώρισε η Βεζελόφσκι με 18 πόντους.

Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι με δίποντο της Πότσεκ, με τον Κεραυνό να απαντάει και να σημειώνει έξι πόντους με τις Κωνσταντίνου, Πιτσιλλίδου και Αθανασίου, φέρνοντας το σκορ στο 6-2 υπέρ του. Η ομάδα της Λεμεσού μείωσε με την Κάμπελ (6-4), με την ομάδα του Στροβόλου να σημειώνει τρεις ακόμα πόντους στην συνέχεια (δύο η Αθανασίου, ένα η Βεζελόφσκι) φέρνοντας το προβάδισμα για τις "ερυθροκίτρινες" στο 9-4. Στην εξέλιξη του αγώνα οι δύο ομάδες πέτυχαν από ακόμα δύο πόντους (Παπαδοπούλου για ΑΕΛ, Αθανασίου για Κεραυνό) με το σκορ να φθάνει στο 11-6 υπέρ του Κεραυνού. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του δεκαλέπτου το συγκρότημα της Κάλιας Παπαδοπούλου ανέβασε στροφές και πέτυχε δέκα σερί πόντους, παίρνοντας προβάδισμα με 16-11.

Ο Κεραυνός ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με δύο πόντους από την Θεοδοσίου έπειτα από λέι απ. Η ΑΕΛ σημείωσε στην συνέχεια τέσσερις πόντους και έφερε το σκορ στο 20-13, το οποίο παρέμεινε μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου. Στην συνέχεια η ομάδα του Χρίστου Στυλιανίδη πέτυχε άλλους τρεις πόντους από τις Παβίσεβιτς και Κωνσταντίνου, τρία λεπτά πριν το φινάλε, μειώνοντας σε 20-16. Η Παπαδοπούλου σημείωσε τέσσερις ακόμα πόντους πριν το φινάλε, με την Βεζελόφσκι να πετυχαίνει δύο ακόμα για τον Κεραυνό, με το σκορ ημιχρόνου να είναι στο 24-18 για την ΑΕΛ.

Πιο καλή ήταν η παρουσία της ΑΕΛ στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα της Λεμεσού νωρίς σημείωσε τέσσερις πόντους με τις Κάμπελ και Λάρκου, φέρνοντας την διαφορά στους δέκα (28-18). Η πολύ καλή παρουσία της ΑΕΛ είχε και συνέχεια, με τις "γαλαζοκίτρινες" να μεγαλώνουν την διαφορά στο σκορ, η οποία έφθασε στους δεκαέξι πόντους μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου (39-23). Ο Κεραυνός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς επιτυχία, στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Η ΑΕΛ πέτυχε άλλους πέντε πόντους με την Κάλια Παπαδοπούλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι τέσσερις με την Παβίσεβιτς με το σκορ να φθάνει στο 44-29 με το τέλος της περιόδου
 
Εντυπωσιακά μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Κεραυνός, με την Βεζελόφσκι να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να πετυχαίνει συνολικά δώδεκα πόντους (τρία τρίποντα) και να μειώνει για τον Κεραυνό σε 44-41, μέχρι το 34:30 του αγώνα. Η ΑΕΛ σταμάτησε το σερί του Κεραυνού, πετυχαίνοντας στην συνέχεια πέντε πόντους (τρεις η Παπαδοπούλου, δύο η Πότσεκ) επαναφέροντας την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους οκτώ (49-41) τρία λεπτά πριν το φινάλε. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΛ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 51-43.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 24-18, 44-29, 51-43

ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου): Ιωαννίδου, Μενελάου 2, Δρουσιώτου, Λάρκου 5 (1), Παπαδοπούλου 16 (1), Αγιομαμίτη, Όρλοβιτς 2, Αντωνίου, Κουρουγιάννη, Μαυρουδή, Κάμπελ 15, Πότσεκ 11 (1).
 
Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης): Θεοδοσίου 4, Πιτσιλλίδου 2, Αθανασίου 8, Βεζελόφσκι 18 (4), Κωνσταντίνου 4, Κόνιαλη, Σιάλου, Θεολόγου 2, Παβίσεβιτς 5, Χατζηχάννα.
 

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ