Ο τελικός περνά από το Τσίρειο

Ανοιχτούς λογαριασμούς του ενόψει της ρεβάνς στο Τσίρειο στις 20 Απριλίου άφησαν ΑΠΟΕΛ και Απόλλων που έμειναν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του κυπέλλου.
 
Ο Απόλλων φεύγει κερδισμένος χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε και με το οποίο μάλιστα άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, η ομάδα της Λεμεσού έχει να καυχιέται ότι για τρίτη φορά φεύγει από το ΓΣΠ χωρίς να ηττηθεί από τον ΑΠΟΕΛ, αφού προηγήθηκαν μία νίκη και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα.
 
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι ο πρωταγωνιστής του πρόσφατου ματς για το πρωτάθλημα, Γιώργος Μερκής, υπέπεσε σε λάθος που έφερε το γκολ του Απόλλωνα, ενώ δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα καθώς δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο 90’ μετά από χτύπημα στον Μάγκλιτσα.
 
 
Οι πρώτες ευκαιρίες
Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε κίνησε όμως χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να γίνεται απειλητική. Στο 12’ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία, όταν ο Αλεξάνδρου και ο Πάρντο δεν συνεννοήθηκαν, με την μπάλα να καταλήγει στον Ζοάο Πέδρο ο οποίος όμως καθυστέρησε και  ο Αλεξάνδρου πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να διώξει σε κόρνερ. Στο 19’ ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να «αγγίξει» το τέρμα, όμως η προσπάθεια του Εφραίμ κατέληξε στο δοκάρι.
 
Νέο λάθος και 0-1
Στο 21’ έγινε νέο λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, με τον Μερκή να μην επιστρέφει σωστά την μπάλα στον Πάρντο, και τον Γκιέ Γκιέ να κλέβει την μπάλα, να αποφεύγει και τον πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-0 για τον Απόλλωνα.
 

 


 
Άμεση απάντηση
Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να δώσει άμεση απάντηση, μιας και στο 29’ την απόκρουση του Βάλε στο σουτ του Αντωνιάδη, ο Πιέρος Σωτηρίου στην επαναφορά με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.
 

 

Λίγες φάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πάθος ήταν ευδιάκριτο στις μονομαχίες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, όμως οι επισκέψεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.
 
Στο 90’ ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστής, αφού ο Γιώργος Μερκής, εντελώς αδικαιολόγητα, χτύπησε εκτός φάσης τον Στογιάνοβιτς και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα.
 
Στα επόμενα λεπτά ο Απόλλων βρήκε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φύγει νικηφόρα από το ΓΣΠ, όμως η εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Πέδρο (90+2’) και το σουτ του Βασιλείου (90+3’) δεν βρήκαν στόχο.

 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): 
Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης (60’ Βινίσιους), Μοράις, Αρτυμάτας (74’ Στίλιτς), Εφραίμ, Γιαννώτας, Σωτηρίου (80’ Πιατκόφσκι).
Απόλλων (Βιρτζίλιο Φερνάντες): Βάλε, Λόπες, Φρέιρ, Μοντέιρο, Ελίζιο, Μακρίδης, Ντα Σίλβα (79’ Σακέτι), Πέδρο, Παπουλής (69’ Βασιλείου), Γκιέ Γκιέ (87' Στογιάνοβιτς, Μαγκλίτσα.
Σκόρερ: Σωτηρίου 29' / Γκιέ Γκιέ 21'
Κίτρινες: Καρλάο, Βινίσιους / Ντα Σίλβα, Βάλε, Γκιέ Γκιέ
Κόκκινη: Μερκής (απευθείας)
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου 
Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
B' Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου 
4ος διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας

 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική