The Grammar School και Arsenal Cyprus παρουσίασαν το αθλητικό τους πρόγραμμα

Το νέο αθλητικό πρόγραμμα του Grammar School Λευκωσίας σε συνεργασία με την Arsenal Soccer School Cyprus παρουσίασαν οι δύο πλευρές σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης (06/04).
 
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα και η ποδοσφαιρική ακαδημία συμφώνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες μια πολύπλευρη και μακροχρόνια συνεργασία, που αρχικά θα αφορά τη στελέχωση του νεοσύστατου ποδοσφαιρικού προγράμματος του σχολείου από το προπονητικό τιμ των «κανονιέρηδων» και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε διάφορους τομείς.
 
Αρχή τον Σεπτέμβριο
Τον Σεπτέμβριο του 2016 προγραμματίζεται το ντεμπούτο του αθλητικού προγράμματος του Grammar School και του Grammar Junior School, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί το πρώτο σπορ στο οποίο θα δοθεί έμφαση. Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα θα απευθύνεται αρχικά σε παιδιά μέχρι 14 ετών, τα οποία θα συνδυάζουν ποδοσφαιρικές προπονήσεις υψηλού επιπέδου μαζί με φοίτηση σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Κύπρου.
 
Οι νεαροί μαθητές-ποδοσφαιριστές θα προπονούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ επιπλέον θα συμπληρώνουν το αθλητικό διδακτικό τους πρόγραμμα με σεμινάρια, διαλέξεις, εργομετρικές εξετάσεις και επαφές με αθλητικούς ψυχολόγους. Το αθλητικό πρόγραμμα του Grammar School θα διεξάγεται στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της σχολής.
 
Α. Γρηγορίου: «Παγκόσμιο κύρος»
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, πρώτος μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Grammar School, κ. Άκης Γρηγορίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενικότερη συνεργασία: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ίδρυση του αθλητικού προγράμματος στο Grammar School και Grammar Junior School. Κάναμε την καλύτερη αρχή, με τη συνεργασία με ένα παγκοσμίου κύρους κλαμπ όπως είναι η Arsenal. Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να συνδυάσουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και αθλητική εκπαίδευση».
 

Α. Δημητρίου: «Play the Arsenal Way»
Ο διευθυντής του τμήματος φυσικής αγωγής κ. Αντώνης Δημητρίου, αναφέρθηκε στο αθλητικό πρόγραμμα του σχολείου: «Οι μαθητές που θα επιλέξουν το πρόγραμμα, θα το ακολουθήσουν μέχρι και την αποφοίτησή τους. Απευθύνεται σε παιδιά με ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Δεν θα αντικαταστήσει τις απογευματινές προπονήσεις των νεαρών, αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε ατομικά τους παίκτες μέσω του μότο ‘Play the Arsenal Way’. Επιπλέον, μέσου του δικτύου της Arsenal, προσφέρουμε περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία, με υποτροφίες σε Ευρώπη και Αμερική. Απαραίτητη προϋπόθεση για παραμονή στο πρόγραμμα, είναι οι υψηλές επιδόσεις σε ακαδημαϊκή και αθλητική σκοπιά».
 
Χ. Σπύρου: «Άψογη συνεργασία»
Ο επικεφαλής της Arsenal Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Σπύρου, μίλησε για το σύστημα υποστήριξης της ακαδημίας προς το Grammar School. «Τα παιδιά θα δουλέψουν με συγκεκριμένο πρόγραμμα που έρχεται κατευθείαν από το Λονδίνο. Ο επικεφαλής Άρα Πετροσιάν θα πλαισιώνεται από την υπόλοιπη του ομάδα στην ακαδημία. Πέρα από τις προπονήσεις, η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η αξιολόγηση των νεαρών από προπονητές από το Λονδίνο, επισκέψεις στο Emirates και συμμετοχές σε διεθνή σχολικά τουρνουά. Ως ακαδημία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Grammar School για την άψογη συνεργασία».
 
Γ. Τόλιας: «Μοναδικό στην Κύπρο»
Τέλος, μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου Arsenal Ελλάδας και Κύπρου, κ. Γιώργος Τόλιας: «Το Grammar School είναι ένα σχολείο με παράδοση με μοντέρνο πρόγραμμα και η Arsenal ένας σύλλογος με παράδοση και μοντέρνο πρόγραμμα. Έτσι γίνεται πιο εύκολο το πάντρεμα των δύο! Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία της Arsenal με εκπαιδευτικό ίδρυμα εκτός Αγγλίας, έτσι η συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Στην Κύπρο υπάρχει όραμα και είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία αυτή. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Κύπρο, αφού πέρα από την εξαιρετική τεχνογνωσία των δύο πλευρών, έχουμε την πλήρη στήριξη από τα κεντρικά στο Λονδίνο, όπου ταξίδεψα πρόσφατα για να τους παρουσιάσω τη συνεργασία. Μέσω της συνεργασίας στοχεύουμε σε τέσσερις άξονες. Την ανίχνευση των ταλέντων, τη βελτίωση, την αξιολόγηση και τη μετέπειτα καριέρα ποδοσφαιρικά και ακαδημαϊκά μέσω των υποτροφιών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε στους εδώ συλλόγους ότι δεν είμαστε ανταγωνιστές τους, αλλά το πρόγραμμα μας είναι συμπληρωματικό σε αυτό που κάνουν με τα παιδιά. Το κλειδί μας είναι η διαφοροποίηση από τους άλλους. Κανένα άλλο σχολείο δεν έχει τέτοιο πρόγραμμα και καμιά άλλη ακαδημία τέτοιο σχολείο δίπλα της».
 
* Περισσότερες πληροφορίες για το αθλητικό πρόγραμμα του Grammar School και τη συνεργασία με την Arsenal Soccer School Cyprus, στο τηλέφωνο 22-695695 και στην ιστοσελίδα grammarschool.ac.cy.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική