Κι όμως γίνεται!

«Μου λες δεν γίνεται και όμως γίνεται», έγραφε στη φανέλα του ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης, Ανδρέα Κυπριανού, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ναι, λοιπόν, γίνεται. Άλλη μία απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο προσφέρει συγκινήσεις και από τη μία στιγμή στην άλλη τα συναισθήματα εναλλάσσονται. Μετά από μία εκτέλεση φάουλ στο 89’, ο Βισλέμ με προβολή ισοφάρισε το ματς (1-1) και τα δεδομένα άλλαξαν. Χάρη σε αυτό το γκολ η Αναγέννηση δεν θα βρίσκεται στη Β’ κατηγορία τη νέα χρονιά, αλλά πανηγυρίζει την άνοδό της στην Α’ κατηγορία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς θα ήταν κρίμα και άδικο να μην προβιβαστεί η ομάδα που δέχθηκε μόνο μία ήττα στην πορεία της στο πρωτάθλημα (17 νίκες και 8 ισοπαλίες). Ο Ανδρέας Κυπριανού ήταν ασταμάτητος στην επίθεση και με 22 τέρματα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ η Αναγέννηση – μαζί με την ΑΕΖ – ήταν οι καλύτερες αμυντικές γραμμές (αμφότερες δέχθηκαν 18 τέρματα). 
 
Η έβδομη συμμετοχή
Η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 1920, με το ποδοσφαιρικό τμήμα να εντάσσεται στην ΚΟΠ το 1972. Αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή της ομάδας της Δερύνειας στα «μεγάλα σαλόνια» (1987-88, 1996-98, 1999-2000, 2003-04, 2011-2012). Μόνο τη διετία 1996-1998 κατάφερε να καταγράψει δύο διαδοχικές παρουσίες στο κλαμπ των μεγάλων. Αυτή είναι η τέταρτη φορά κατά την οποία, τη στιγμή που κερδίζεται η άνοδος, στον πάγκο βρίσκεται ο Αδάμος Αδάμου, που όπως αποδεικνύεται είναι ειδικός για τέτοιες αποστολές – το πέτυχε άλλη μία φορά με την Αγία Νάπα και μία με τον Ονήσιλο. Ο Κύπριος τεχνικός θήτευσε στην Αναγέννηση από το 1994 μέχρι το 2000, ενώ επέστρεψε το 2009 όταν η ομάδα της Δερύνειας ήταν στη Γ’ κατηγορία. Από τότε, με εξαίρεση την περίοδο 2014-15, βρίσκεται στον πάγκο. Από τη στιγμή που η ομάδα κέρδισε την άνοδό της στην Α’ κατηγορία, η συνεργασία με τον Αδάμο Αδάμου ανανεώθηκε αυτόματα, όπως πρόβλεπε σχετικός όρος στο συμβόλαιό του. Οι δύο πλευρές, όμως, θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αν και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή. «Μόνο εάν προβάλλει υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις θα χαλάσει η συνεργασία μας», δηλώνει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ χαριτολογώντας ο πρόεδρος Παύλος Παύλου, τονίζοντας την αλληλοεκτίμηση και την καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές όλα αυτά τα χρόνια.
 
 
Διαπραγματεύσεις και προϋπολογισμός
Πέραν από το θέμα του προπονητή, σταδιακά θα αρχίσει να σχηματίζεται το ρόστερ για τη νέα χρονιά. Εκτός από 4-5 παίκτες του βασικού κορμού, οι υπόλοιποι δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο. Επιδίωξη θα είναι ο σκελετός του υπάρχοντος υλικού να διατηρηθεί τη νέα σεζόν και από εκεί και πέρα να γίνουν κάποιες προσθήκες για την ενδυνάμωση του ρόστερ, ώστε να μπορούν οι Δερυνιώτες να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία. Φυσιολογικά, το μπάτζετ θα παρουσιάσει μία αύξηση – φέτος ήταν στις 150-160 χιλιάδες. Εξάλλου, τη νέα χρονιά θα μπουν στο ταμείο και οι 250 χιλιάδες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η ομάδα της Δερύνειας έχει συμφωνία με την KOΠ ΤV και ως εκ τούτου τα εντός έδρας παιχνίδια της θα μεταδίδονται από την πλατφόρμα της CytaVision. Μέλημα είναι να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα. 
 
Περίσκεψη και σοβαρότητα
Μπορεί ο στόχος να επιτεύχθηκε την υστάτη, όμως ήταν κάτι που είχε τεθεί ως προτεραιότητα από την αρχή της χρονιάς. Αυτό τόνισε και ο Παύλος Παύλου, ο οποίος εμπλέκεται στα διοικητικά εδώ και 15 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο ανέλαβε την προεδρία. «Φέτος δεν υπήρχαν παραδοσιακές ομάδες της Α’ κατηγορίας και με τους παίκτες που φέραμε, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε την άνοδο», σημειώνει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, που επισημαίνει ότι πλέον χρειάζεται περίσκεψη και σοβαρότητα προκειμένου να ανταπεξέλθει η ομάδα στη νέα πρόκληση.
 
Η έδρα
Το «Τάσος Μάρκου» θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η Αναγέννηση. Στα υπόψη είναι, επίσης, το Δασάκι και το Αμμόχωστος. Όλα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό. Θα ζητηθούν προσφορές και θα επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα λύση.
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική