Κάποτε γελούσαν, τώρα θα το ζήσουν

Η ΑΕΖ στην Α’ κατηγορία. Ακόμη και οι παράγοντες της ομάδας πριν από λίγα χρόνια το σκέφτονταν και γελούσαν. Ήταν ένα όνειρο, που όμως έμοιαζε απατηλό. Δύο πρωταθλήματα Γ’ κατηγορίας και ισάριθμα στη Δ’ ήταν όσα είχε να επιδείξει μέχρι στιγμής. Πλέον, στο Ζακάκι έχουν να λένε για την πιο ιστορική στιγμή στην ιστορία τους. Πέρυσι η ΑΕΖ τερμάτισε στην 4η θέση, και η πορεία αυτή άνοιξε την όρεξη για την άνοδο. Είναι, ίσως, η μοναδική ομάδα σε όλη την υφήλιο που έχει τον ίδιο πρόεδρο για τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Ο Στέλιος Χρίστου είναι ο εκ των ιδρυτών του σωματείου (1956) και από το 1986 βρίσκεται στον προεδρικό θώκο. Φέτος, έφτασε η στιγμή ν’ απολαύσει τις πιο ένδοξες στιγμές της αγαπημένης του ομάδας. Κάποιος δικαιολογημένα θα διερωτηθεί: «καλά δεν βαρέθηκε τόσα χρόνια να ασχολείται;». Η απάντηση έρχεται από τον γιο του και γενικό αρχηγό της ομάδας, Χρίστο: «Είναι εκ των ιδρυτών της ομάδας και αντιλαμβάνεστε ότι έχει την ομάδα πιο πάνω και από την οικογένειά του. Αν κάτι το αγαπάς, δεν το αφήνεις».
 
«Ούτε σεντ περισσότερο»
Πολιτική της διοίκησης είναι να μην ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα. Αν και κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό το μπάτζετ της ομάδας, εντούτοις παραμένει στα επίπεδα που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεν αρνούνται ότι θα υπάρξει αύξηση στη νέα χρονιά, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί ο στόχος της παραμονής στην Α’ κατηγορία. Ακόμη, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΖ σημειώνει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «όσα θα εισπράξουμε, τόσα θα δαπανούμε. Ούτε σεντ περισσότερο». Ο μισός προϋπολογισμός αναμένεται να καλύπτεται με τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (250 χιλιάδες ευρώ) που συμφωνήθηκε με την ΚΟΠ ΤV (τα παιχνίδια της θα μεταδίδονται από τη CytaVision), ενώ είναι σε εξέλιξη οι επαφές με χορηγούς για τη φανέλα. Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει το «ιστορικό διαρκείας», όπως θα ονομαστεί, και οι ιθύνοντες της ομάδας ελπίζουν ότι θα φέρει έξτρα έσοδα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο με την είσοδο νέων ατόμων, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια.
 
 
Το πρώτο μέλημα
Ο καθοδηγητής προς την άνοδο, Νικόλας Μαρτίδης, πλέον είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στον πάγκο και τη νέα χρονιά. Αυτό ήταν και η πρώτη απόφαση που κλήθηκε να πάρει η διοίκηση, αφού εξαρχής ο Κύπριος τεχνικός ήταν το φαβορί για τη θέση. Ο Νικόλας Μαρτίδης δεν είναι κάτοχος UEFA PRO, όμως θα ξεκινήσει σύντομα τις διαδικασίες για να το αποκτήσει παρακολουθώντας μαθήματα στην Ρόδο. 
 
Ρόστερ με ελληνόφωνους
Κανένας από τους παίκτες που οδήγησαν την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο. Με κάποιους υπήρξαν συζητήσεις, χωρίς ακόμη να οριστικοποιηθεί οτιδήποτε. Η ΑΕΖ ήταν η μοναδική ομάδα της Β’ κατηγορίας, το ρόστερ της οποίας αποτελείτο μόνο από ελληνόφωνους παίκτες. Το φαινόμενο αυτό έχει εξήγηση, αφού η διοίκηση επέλεξε να μην ψάξει για ξένους προκειμένου ν’ αποφύγει επιπρόσθετα έξοδα. Προτίμησε καλές και συνάμα συμφέρουσες περιπτώσεις. Μόνο τέσσερις δεν είναι ντόπιοι, αλλά προέρχονται από την Ελλάδα. Ο Θανέλας Ταξιάρχης κατοικεί μόνιμα στην Κύπρο, ενώ ο Βασίλης Εμμανουήλ είναι προσωπικός φίλος του Σέργη Παναγιώτου, σκόρερ του χρυσού τέρματος στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι άλλοι δύο ήταν ο αναπληρωματικός πορτιέρο, Στυλιανός Τεντόνης και ο 21χρονος Μηνάς Χαλκιαδάκης (από τους μικρότερους του ρόστερ). Χαράλαμπος Καϊρίνος, Αλέξης Γαρμπόζης, Ανδρέας Παπαθανασίου και Σίμος Κρασσάς αποτελούν την τετράδα των έμπειρων ποδοσφαιριστών με παραστάσεις από την Α’ κατηγορία και όχι μόνο.
 
Προς Παφιακό
Αναγκαστικά, η ΑΕΖ θα ξενιτεύεται και στα εντός έδρας παιχνίδια της, καθώς δεν έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει το Τσίρειο στάδιο. Έτσι, εκτός απροόπτου θα δηλώσει το ΓΣΖ, αφού έγιναν δεύτερες σκέψεις για χρησιμοποίηση του Παφιακού ως έδρα της. Εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις και θα επιλεχθεί η πιο οικονομική λύση για την ομάδα του Ζακακίου.
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική