Τιμήθηκε από τον ΚΟΑ ο Απόστολος Παρέλλης

Την αναγνώριση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) των αγωνιστικών του επιτυχιών μέσα στο 2015 έλαβε ο Απόστολος Παρέλλης. Ο Κύπριος ρέκορντμαν στη δισκοβολία ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους Κύπριους αθλητές στους οποίους επιδόθηκαν χαριστικές παροχές μετά τις επιτυχίες τους την περσινή χρονιά.

Η τελετή επίδοσης των χαριστικών παροχών διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (05/04) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ στη Λευκωσία, με την πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και τα μέλη του Δ.Σ. να δίνουν το παρών τους, για να τιμήσουν από την πλευρά τους, τους αθλητές.

Τον Απόστολο Παρέλλη, ο οποίος βρίσκεται στην Πορτογαλία για προετοιμασία, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος ανάγνωσε τον χαιρετισμό του αθλητή. Ο Κύπριος δισκοβόλος ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την τιμή, αναφέρθηκε στο πολύ πετυχημένο 2015 με αποκορύφωμα την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο, εξήγησε ότι οι χαριστικές παροχές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κίνητρο και βοήθημα στην προσπάθεια του, ενώ τόνισε πως η επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών υψηλού επιπέδου είναι ένα θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η πολιτεία.

Ολόκληρη η ομιλία του Απόστολου Παρέλλη:
«Αγαπητή Κυρία Παπαέλληνα, κυρίες και κύριοι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να είμαι ένας από τους τιμώμενους σας στη σημερινή σας εκδήλωση. Η 6η θέση που κατέκτησα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015 αποτελεί μεγάλη επιτυχία στην καριέρα μου, όπως και η συμμετοχή μου σε διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο προηγούμενο έτος.
Στην παρούσα χρονιά προετοιμάζομαι για τη δεύτερη μου Ολυμπιάδα, που αποτελεί το βασικό μου στόχο μαζί με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ολλανδία. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά για τη νέα αγωνιστική χρονιά μιας και έχω ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για το 2016. H τελευταία μου επίδοση 64.77μ. της 25ης Μαρτίου με κατατάσσει στην 4η καλύτερη επίδοση στο κόσμο μέχρι σήμερα.
 
Οι χαριστικές παροχές για τις επιτυχίες του 2015 είναι ένας ακόμη τρόπος στήριξης αλλά και επιβράβευσης προς εμάς τους αθλητές, τόσο για τις θυσίες, όσο και για τις επιτυχίες που προσφέρουμε στην πατρίδα μας.
Ο ΚΟΑ τα τελευταία χρόνια είναι δίπλα στους αθλητές και τους στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και γι΄ αυτό τον ευχαριστούμε! Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο ζήλο προς εμάς τους αθλητές που κάνουμε περήφανη αυτή τη χώρα. Ακόμη, ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν και όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομεις στον αθλητισμό.
 
Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή που ένας αθλητής θα πρέπει να σταματήσει τον πρωταθλητισμό, τότε διαπιστώνει ότι είναι πλούσιος σε αναμνήσεις, μετάλλια και διακρίσεις. Είναι όμως ταυτόχρονα και επαγγελματικά αδύναμος να αντιμετωπίσει το μέλλον του και τότε είναι απαραίτητη η στήριξη από το κράτος.
 
Με την επαγγελματική αποκατάσταση πιστεύω πως ο ΚΟΑ και η πολιτεία θα αυξήσουν τα κίνητρα που προσφέρουν στους αθλητές με στόχο μεγαλύτερες επιτυχίες και όλοι μαζί να σηκώσουμε τη σημαία της Κύπρου μας ακόμη πιο ψηλά.
Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ που με τιμά όπως επίσης την ομοσπονδία μου ΚΟΕΑΣ για την στήριξη που μου παρέχει και όλους τους άλλους πολύτιμους χορηγούς, όπως είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου, η ΝΙΚΕ International, η Sci-MX και EshopforSports.com.
 
Με εκτίμηση 
Απόστολος Παρέλλης».

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ