Champions League: η «βασίλισσα» κι οι... ʼραβες

Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης ή αλλιώς, η πρωτάρα κι η «βασίλισσα». Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Champions League, υποδεχόμενη στο πρώτο ματς την πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «λύκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την αλώβητη φέτος έδρα τους στην Ευρώπη, στην οποία μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ωστόσο, απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχουν μία νίκη σε τέσσερις αγώνες, κόντρα στη Βιγιαρεάλ (4-1) τη σεζόν 2009-10.

Από την άλλη, η Ρεάλ ταξιδεύει στη Γερμανία ούσα αήττητη φέτος στη διοργάνωση και με τη ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νόου».

Αναφορικά με τις απουσίες των δύο ομάδων, η Βόλφσμπουργκ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιουνγκ ενώ αμφίβολος είναι ο Καλιτζούρι. Οι «μερένχες» αντιθέτως, δεν έχουν στη διάθεσή τους στον Βαράν.

Η λογική λέει πως το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν, εύκολα ή δύσκολα, θα «κλείσει» θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θέλει από σήμερα (6/4) κιόλας να κάνει το πρώτο, αποφασιστικό βήμα.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι

Ή αλλιώς, η μάχη των εκατομμυρίων! Οι δύο ομάδες έχουν «μεγαλώσει» δραματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της παρουσίας των Αράβων στις διοικήσεις τους. Τα λεφτά προσέλκυσαν καλούς παίκτες κι οι παίκτες έφεραν τίτλους και διακρίσεις.

Η Σίτι, για παράδειγμα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Champions League, κάτι που δεν θα είχε καταφέρει εάν δεν ήταν το... αραβικό χρήμα στη μέση. Η Παρί από την άλλη κάνει πλάκα στη Γαλλία και φέτος έχει την ευκαιρία να διακριθεί και στην Ευρώπη.

Η μοναδική συνάντηση των δύο ομάδων έλαβε χώρα τη σεζόν 2008-09, στους ομίλους του UEFA, όπου ήρθαν ισόπαλες δίχως γκολ στο Μάντσεστερ. Έκτοτε όμως, όπως προαναφέρθηκε, έχουν αλλάξει πολλά.

Η Παρί έδειξε πως φέτος είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, αφήνοντας εκτός την Τσέλσι στους «16» με δύο νίκες εντός κι εκτός έδρας (2-1). Οι «πολίτες» είχαν σαφώς πιο εύκολο έργο, αποκλείοντας την Ντιναμό Κιέβου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Παριζιάνοι είναι αήττητοι στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους κόντρα σε αγγλικές ομάδες, όλες κόντρα στην Τσέλσι (!), έπειτα από μία ήττα με σκορ 2-0, τον Απρίλιο του 2014, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αναφορικά με τις απουσίες των δύο ομάδων, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν έχει στη διάθεσή του τους Ντελφ, Φερνάντο και Κομπανί (τραυματίες) ενώ ο Τουρέ δεν κατάφερει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Χαρτ από την άλλη, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, ταξίδεψε με την αποστολή, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια.

Από την πλευρά του ο Λοράν Μπλαν, δεν έχει στη διάθεσή του τον Βεράτι (τραυματίας), την ώρα που ο Παστόρε είναι αμφίβολος.  
 
 

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς