FIRST LADY

Σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί πλέον να μην «μαστίζεται» από τη ξενομανία των προηγούμενων χρόνων, η οποία έχοντας επηρεάσει γενικότερα τον αθλητισμό μας δεν άφησε ανέγγιχτο γυναικείο ποδόσφαιρο, μια Κύπρια ήταν η αποκάλυψη της φετινής σεζόν.  Παίζοντας στην ομάδα με τις πιο ποιοτικές ξένες αλλά και σε μια θέση όπου σχεδόν πάντα ένας σύλλογος που έχει το μπάτζετ ψάχνει να φέρει κάτι καλό από το εξωτερικό, η Άντρη Βιολάρη δεν ήταν απλά η βασική σέντερ φορ των Απόλλων Ladies, αλλά αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, με 43 γκολ – τίτλος που «άγγιξε» και πριν δύο σεζόν παίζοντας για την ΑΕ Κοκκινοχωρίων. Την περασμένη εβδομάδα είχε ένα γκολ και δύο ασίστ στο 5-1 των Ladies επί της Λευκοθέας, που τους χάρισε το όγδοο σερί νταμπλ.
 
- Καταρχάς συγχαρητήρια για το νταμπλ αλλά και για τον τίτλο της πρώτης σκόρερ;
Ευχαριστώ. Το πιο σημαντικό είναι να πετυχαίνει τους στόχους της η ομάδα. Σίγουρα χαίρομαι που είμαι η πρώτη σκόρερ. Ευχαριστώ τις Απόλλων Ladies που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίζω σε ψηλό επίπεδο και τις συμπαίκτριες μου που έκαναν όλη τη δουλειά στο γήπεδο, βοηθώντας με να σκοράρω.
 
- Πως είναι να παίζεις με αγόρια;
Γίνονται καλά παιχνίδια. Σίγουρα τα αγόρια υπερτερούν σε δύναμη αλλά γίνονται δυνατά παιχνίδια σε ψηλό τέμπο και μας βοηθούν να γίνουμε καλύτερες.
 
- Ο στόχος των Απόλλων Ladies ποιος είναι;
Θέλουμε πάρα πολύ να πάμε στους «16» του γυναικείου Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας (σ.σ. έφτασαν τέσσερις φορές στη φάση των «32», με αποκορύφωμα τη σεζόν 2014-15 όταν αποκλείστηκαν στην παράταση από την Μπρόντμπι). Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Φτάσαμε πολύ κοντά τα προηγούμενα χρόνια, απλά μας έλειψε ένα μικρό βήμα.
 
«ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ»
- Εσύ πως βρέθηκες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Μου άρεσε από μικρή. Έπαιζα με τον αδελφό μου (σ.σ. Γιάννης Βιολάρης, τερματοφύλακας στην ομάδα φούτσαλ ΑΕΚ Σωτήρας που ανέβηκε φέτος στη α’ κατηγορία) στην αλάνα και από 6-7 χρόνων στην ακαδημία της Αναγέννησης, με αγόρια. Στα 11 μου πήγα στην ομάδα γυναικών της Ένωσης, έκανα μόνο προπονήσεις διότι δεν δικαιούμουν να αγωνίζομαι λόγω ηλικίας και τον επόμενο χρόνο ξεκίνησα να παίζω. Με είδε ο κ. Χριστάκης Χριστοφόρου και στα 17 έπαιξα για πρώτη φορά στις Απόλλων Ladies, στους αγώνες του Champions League. Τελείωσα το σχολείο και μετακόμισα στη Λεμεσό όπου μένω τα δύο τελευταία χρόνια.
 
- Η επόμενη σεζόν που θα σε βρει;
Θέλω να μείνω στις Απόλλων Ladies για να κυνηγήσουμε των στόχο των «16» του Champions League, όμως όνειρό μου είναι να παίξω στο εξωτερικό, κατά προτίμηση στην Αγγλία. Αν όχι φέτος, του χρόνου. Πιστεύω ότι αν κάνω καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, θα έχω πιο πολλές πιθανότητες να βρω ομάδα.
 
- Σπουδάζεις;
Ξεκίνησα σπουδές αλλά δεν μου άρεσε το αντικείμενο (Κοινωνική Εργασία) και το εγκατέλειψα. Θέλω κάτι σχετικό με τον αθλητισμό. Αν βρω ομάδα στο εξωτερικό, θέλω να το συνδυάσω με σπουδές.
 
- Οι δικοί σου δεν σου είπαν τίποτα που έπαιζες ποδόσφαιρο;
Στην αρχή φώναζε η μάνα μου να μπω σπίτι, να μην παίζω με τα αγόρια, αλλά μετά που είδαν ότι μου άρεσε, στήριξαν τις επιλογές μου. Και αυτό γίνεται και σήμερα, συζητάω όλα τα θέματα με τους γονείς μου, αλλά η επιλογή είναι δική μου.
 
- Ξέρεις, λένε διάφορα για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ότι είναι αντρικό σπορ…
Καταρχάς οι κοπέλες αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και ότι δεν είναι μόνο αντρικό σπορ. Τώρα για το τι λένε, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Εγώ έκανα φίλες μέσα από το ποδόσφαιρο.
 
- Τα αγόρια πως σε αντιμετωπίζουν ότι τους λες ότι παίζεις μπάλα;
Πολύ θετικά. Εντυπωσιάζονται μπορώ να πω.
 
- Τι θα έλεγες σε ένα μικρό κορίτσι που τώρα ξεκινάει να παίζει μπάλα;
Να συνεχίσει, να κυνηγήσει το όνειρό του και να μην ακούει κανέναν. Το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα σπορ, είναι και για άντρες και για γυναίκες. Επίσης, το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο προοδεύει και αναπτύσσεται. Όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται.
 
- Πάει και καλά η Εθνική ομάδα…
Ναι, νομίζω είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας της, έχει την πιο καλή φουρνιά παικτριών που είχε ποτέ και με τον Άντρο Βασιλείου προπονητή, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Και έρχονται και κοπέλες από την Εθνική Νεανίδων, καθώς βλέπουμε αρκετές ομάδες να έχουν τμήματα υποδομής ενώ το άθλημα καλλιεργείται πλέον και στα σχολεία.
 
- Εσύ παίζεις μόνο επιθετικός;
Αυτή η θέση μου αρέσει. Έχω παίζει και στα πλάγια, όμως προτιμώ μπροστά.
 
- Πως τα κατάφερες να είσαι βασική σε μια ομάδα που παραδοσιακά έφερνε ξένες παίκτριες στην επίθεση;
Αν το θέλεις πραγματικά και πεισμώσεις, θα τα καταφέρεις. Όταν ήρθα στην ομάδα είχε ξένες παίκτριες, αλλά κατάφερα να πείσω τον προπονητή ότι αξίζω τη θέση της σέντερ φορ.
 
- Πόσο βοήθησε τη ανέλιξή σου η παρουσία ξένων παικτριών στις Απόλλων Ladies;
Βελτιώθηκα πολύ λόγω της παρουσίας καλών και έμπειρων παικτριών, όπως η Σάντερσον. Μου άρεσε ο τρόπος που παίζει, που κρατάει και καλύπτει τη μπάλα, η επιθετική σκέψη της αλλά και οι κάθετες πάσες τις.

 
 
«ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»
 - Αντρικό ποδόσφαιρο παρακολουθείς; Έχεις κάποιο πρότυπο;

Μου αρέσει ο Ιμπραχίμοβιτς. Αλλά δεν είμαι φανατική του ποδοσφαίρου. Σπανίως πάω γήπεδο. Θα πάμε με τα κορίτσια σε καφετέρια να δούμε αγώνες του εξωτερικού, όμως δεν παρακολουθώ πολύ. Φυσικά πρέπει να αλλάξει αυτό, θ’ αρχίσω να βλέπω για να βελτιώνομαι κιόλας.
 
- Σε επίπεδο τακτικής, πόσο εξελιγμένο είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο;
Στις Απόλλων Ladies έχουμε ξεκάθαρη τακτική. Απλώνουμε το παιχνίδι στα άκρα, για να μπορέσουμε να αλλάζουμε αρκετές πάσες και να κάνουμε τρίγωνα, έχοντας πάντα την μπάλα κάτω, μέχρι να βρούμε τρόπο να περάσουμε μια κάθετη πάσα. Οι ασκήσεις στην προπόνηση με τον κ. Τάσο Κυριάκου είναι ίδιες που εφάρμοζε και σε ομάδες αντρών.
 
- Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας;
Η σωστή δουλειά, ο προγραμματισμός, ότι υπάρχει τόσο προπονητικό τιμ όσο και ομάδα υποστήριξης, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες μας εντός και εκτός γηπέδου. Και φυσικά ότι είμαστε μια παρέα με τον προπονητή, θα γίνουν τα αστεία, όμως την ώρα της προπόνησης και του αγώνα υπάρχει σεβασμός.
 
- Προπονείστε κάθε μέρα;
Ναι, έχουμε ένα ρεπό την εβδομάδα. Και δύο φορές πάμε γυμναστήριο.
 
- Έχεις στερηθεί πράγματα για να παίζεις ποδόσφαιρο;
Αρκετά. Και την οικογένεια και τους φίλους και τις εξόδους. Επειδή οι αγώνες είναι πρωί Κυριακής, στερούμαστε την έξοδο Παρασκευής και Σαββάτου. Αλλά δεν έχω παράπονο, θα βγούμε Πέμπτη ή Κυριακή. Όμως γενικά προσπαθώ να κάνω καλή ζωή.

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική