Η γκρίνια για Αντωνιάδη και οι παραγκωνισμένοι

Έντονη κριτική στα Mέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχεται ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τιμούρ Κετσπάγια με αφορμή την επιλογή του να μονιμοποιήσει τον Μάριο Αντωνιάδη στη μεσαία γραμμή.
 
Ο Γεωργιανός προπονητής αφού δοκίμασε σε δύο παιχνίδια ως αλλαγή τον Κύπριο διεθνή στα χαφ αποφάσισε να τον ρίξει βασικό στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Απόφαση που δεν είδε με καλό μάτι η πλειονότητα των φίλων του ΑΠΟΕΛ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν μάλιστα τη συγκεκριμένη επιλογή.
 
Η επιλογή του Κετσπάγια ν’ αγωνίζεται με τρεις ανασταλτικούς μέσους άλλοτε τον δικαίωσε και άλλοτε όχι. Απόντος του τιμωρημένου και τραυματία ντε Βινσέντι, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε αποδυναμωμένος στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων μπροστά στην αντίπαλη εστία, καθώς ήταν απειλητικός κυρίως από τις εμπνεύσεις του Εφραίμ και τις στημένες μπάλες.
 
Εδώ είναι που μπαίνει στην κουβέντα το όνομα του Σεμίρ Στίλιτς. Ο Βόσνιος μέσος έχει την διορατικότητα της κάθετης πάσας-που σαφώς δεν έχει ο Αντωνιάδης-, όμως υπολείπεται σε τρεξίματα και γι’ αυτό έπαιξε μόλις οκτώ παιχνίδια ως βασικός από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μόλις δύο σε όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου.
 
Ο Κετσπάγια επιλέγει τα τρεξίματα των τριών ανασταλτικών μέσων (όπως και αν αυτοί λέγονται) παρά τις εμπνεύσεις του Στίλιτς, οι οποίες θα έρθουν 2-3 κατά τη διάρκεια του ματς, όμως ενδεχομένως η αδυναμία του στο πρέσινγκ να στοιχίσει.
 
Με τον ΑΠΟΕΛ βελτιωμένο στο ανασταλτικό κομμάτι από τον Ιανουάριο και έπειτα ο Στίλιτς ενδεχομένως να δικαιούταν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο παραγκωνισμός των Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη περιορίζει επίσης τις διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες λιγόστεψαν μετά τον τραυματισμό του ντε Βινσέντι και το οριστικό τέλος στη συνεργασία με τον Καβενάγκι.
 
Ωφέλιμο για τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν να αξιοποιείτο ολόκληρο το ρόστερ και όχι μόνο 13-14 ποδοσφαιριστές γιατί εκεί είναι άλλωστε που υπερτερεί ο ΑΠΟΕΛ έναντι των υπολοίπων. 
 
 

Δειτε Επισης

Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα