Δικοινοτικός χαρακτήρας στην 3η Ημερίδα «Το Τένις στην Κύπρο»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής και προπέρσινης Ημερίδας με τίτλο «Το Τένις στην Κύπρο», ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση, που έχει πλέον καταστεί θεσμός.
 
Η 3η Ημερίδα «Το Τένις στην Κύπρο» θα έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, αφού οι διοργανωτές επέλεξαν δικοινοτικό χαρακτήρα στη φετινή θεματολογία. Συγκεκριμένα, το εξειδικευμένο θέμα για την Ημερίδα του 2016 έχει τίτλο «το δικοινοτικό σπορ της Κύπρου», με ομιλητές και από τις δύο κοινότητες του νησιού μας.
 
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 3η Ημερίδα «Το Τένις στην Κύπρο». Τέσσερις θα είναι οι ομιλητές, που θα καλύψουν θέματα που άπτονται του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του κυπριακού τένις, υπό τη σκοπιά της δικοινοτικότητας του σπορ.
 
Ο εξειδικευμένος για το 2016 τίτλος «το δικοινοτικό σπορ της Κύπρου» επιλέχθηκε λόγω του γεγονότος ότι μέχρι τη δεκαετία του ’60 το τένις παιζόταν μικτά και από τις δύο κοινότητες, ενώ από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003 και έπειτα οι δύο τενιστικές κοινότητες της Κύπρου έχουν ξαναέρθει κοντά, με πολλούς Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν σήμερα στα πρωταθλήματα της ΟΑΚ και νεαρούς Τ/Κ να αγωνίζονται με τις εθνικές μας ομάδες.
 
Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση της Ημερίδας, σημαντική είναι η στήριξη των χορηγών της Ελαιών, που είναι η AUDI, ο ΑΓΡΟΣ, η Megabet και η Netsmart. Χορηγοί επικοινωνίας της φετινής Ημερίδας είναι η εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ και η ιστοσελίδα CyprusTennisSociety.com.
 
Οι Ομιλητές
Στην Ημερίδα της 14ης Μαΐου, η διεθνής με την ομάδα Fed Cup και νυν πρωταθλήτρια Κύπρου η 16χρονη Ελίζα Ομήρου θα μιλήσει για τη συνύπαρξη των νέων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων τενιστών. Ο παλαίμαχος και πρώην πρωταθλητής Κύπρου Αχμέτ Ορέκ θα κάνει μια ιστορική αναδρομή στην κοινή τενιστική ιστορία Ε/Κ και Τ/Κ, με αναφορές σε σπουδαία ονόματα όπως οι Ιλτέρ Σαμί, Ιωάννης Λεοντής, Οζέλ Βασίφ, Λέλλα Κανικλίδη.
 
Ο επικεφαλής του τουρκοκυπριακού τένις, Σαφέτ Μπαρουτσού, θα αναφερθεί στη σημερινή τενιστική κατάσταση των τουρκοκυπρίων, ενώ ο Δημήτρης Λεοντής, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ και πρώην πρωταθλητής Κύπρου, θα αναπτύξει στο δικό του θέμα το μέλλον και το πώς θα μοιάζει το τένις και ο αθλητισμός κατ’ επέκταση σε μια επανενωμένη Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας