Πλησιάζει απειλητικά την κορυφή

Ακόμη πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου μπήκε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 2-0 στο Αμμόχωστος την Νέα Σαλαμίνα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση μείωσε τη διαφορά από τους γαλαζοκίτρινους.
 
Η ΑΕΚ, πλέον, διαθέτει 71 βαθμούς, με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να έχει 73. Η Νέα Σαλαμίνα παραμένει στην έκτη θέση του πρώτου ομίλου με 33 βαθμούς.
 

 

Ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι η ομάδα της Λάρνακας ήταν αυτή που καιγόταν περισσότερο για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς η Νέα Σαλαμίνα δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.
 
Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για την ΑΕΚ από το 24’, όταν πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άλβες, ενώ το έργο της έγινε ακόμη πιο απλό στα αρχικά στάδια του αγώνα όταν ο Τομάς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

 

Από λάθος
Οι Λαρνακείς ήταν πιεστικοί από την αρχή του αγώνα, επιδιώκοντας να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Ο σκοπός τους επιτεύχθηκε στο 24’, όταν μετά από λανθασμένο γύρισμα του Τσίνα στον Μιχαήλ, ο Άλβες πρόλαβε και άρπαξε την μπάλα, ξεπέρασε τον πορτιέρο των ερυθρόλευκων και με πλασέ έγραψε το 1-0 σημειώνοντας το 17ο φετινό του γκολ.
 
Με πέναλτι

Η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς την πλευράς της ΑΕΚ στο 58’, όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Τομάς από τον Τσιγκουίνι. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, κάνοντας το 2-0 για τους κιτρινοπράσινους.

 


 
Καμία αλλαγή
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδια ήταν ανοιχτό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, από τη μια η ΑΕΚ να διευρύνει το υπέρ της αποτέλεσμα και την Νέα Σαλαμίνα να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα.
 
Οι ερυθρόλευκοι είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες, όμως ο Τόνιο κράτησε ανέπαφη την εστία του και παράλληλα το 2-0.

 


 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν):
 Τόνιο, Μουρίγιο, Μαρτσίνιακ, Καταλά, Ορτίθ, Λαμπάν, Ρόσα (65' Μπόλιεβιτς), Τομάς, Τετέ (28' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Άλβες (81' Μυτίδης).
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Μιχαήλ, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Πεδρίτο (71' Αδόρνο), Τσίνα, Τσιγκουίνι, Κολίνα (61' Λεμέσιος), Σκοπελίτης (66' Μπεμπά), Τσούριουριτς, Παύλου, Μακρίεφ.
Σκόρερ: Άλβες 24', Τομάς 58' πεν.
Κίτρινες: Λαμπάν / Σκοπελίτης, Τσιγκουίνι, Λεμέσιος
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης
Α' Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου
Β' Βοηθός: Χριστάκης Σπανός
4ος: Νικόλας Νεοκλέους
Παρατηρητής: Ιωάννης Χατζηιωσήφ

 

Δειτε Επισης

Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»