Περιμένει το "πράσινο φως" για τον τελικό η ΕΠΟ

Tην απάντηση από το τμήμα αθλητισμού της περιφέρειας Αττικής στο αίτημα χορήγησης άδειας για την διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή (15 Μαϊου), περιμένουν εντός της ημέρας στην ΕΠΟ.Μία διαδικασία που συνηθίζεται πριν από όλους τους αγώνες και από την ΕΠΟ την ακολούθησαν χθες, Δευτέρα (9/5), εκτός από τα έγγραφα που έστειλαν στις ομάδες, την αστυνομία και τον ΟΤΕ για διεξαγωγή του αγώνα την ερχόμενη Κυριακή.

Στην Ομοσπονδία τονίζουν ότι δεν τίθεται θέμα να μην εκδοθεί η άδεια με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο. πολύπαθος τελικός την συγκεκριμένη ημέρα. Τα μέτωπα από τα οποία μπορεί να προκύψει «εμπλοκή» είναι δύο (ένα σύμφωνα με την ΕΠΟ): από την υπουργική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που απαγορεύει την διεξαγωγή του τελικού πριν από τις 17 Μαϊου και από την αστυνομία.

Για την μεν υπουργική απόφαση, από το Πάρκο Γουδή τόνιζαν ότι «η περιφέρεια δίνει μία άδεια αν είναι ένα γήπεδο κατάλληλο ή όχι. Δεν δίνει άδεια με βάση την απόφαση του υπουργού. Ο νόμος είναι σαφής, είναι κατάλληλο το γήπεδο παίρνει άδεια, δεν είναι, δεν παίρνει ή παίρνει υπό όρους». Για το Ολυμπιακό Στάδιο πάντως, δεν τίθεται θέμα καταλληλότητας καθώς έχει σχετική άδεια.

Όσον αφορά την αστυνομία, από την ΕΠΟ παραδέχονται ότι μπορεί να μπλοκάρει εκ νέου τον αγώνα όπως άλλωστε έγινε και την προηγούμενη Παρασκευή. Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται αν ισχύουν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ επικαλείται την υπουργική απόφαση και δηλώνει ότι δεν θα διαθέσει αστυνομικές δυνάμεις.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι κρίσιμη όσον αφορά τον τελικό αφού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της ΕΠΟ εφόσον δεν πάρει άδεια για τον τελικό, τουλάχιστον για τις 15 Μαϊου. Θα ρίξει νερό στο κρασί της και θα εξετάσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ή θα τραβήξει το σχοινί στα άκρα;

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ενεργοποιήθηκε η... βόμβα-Ανακοίνωσε τον Αντονί Μαρσιάλ η ΑΕΚ
Επίθεση Πισάρο σε ΑΕΚ: «Όσοι βρίσκονται στην κορυφή στην Ελλάδα είναι... μαφία»
Ξεκινούν οι επαφές για το νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια
Υπογράφει και πιάνει δουλειά ο Μαρσιάλ στην ΑΕΚ
Άρης: Έχει βγει κερδισμένος μέσα από τις συνεργασίες του με τους Σουηδούς
Ολυμπιακός: O Ολιβέιρα διεκδικεί θέση βασικού εναντίον του Αρη
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League