ΑΠΟΕΛ: Η φιέστα των πρωταθλητών (τέλος ο Μπίδης!)

Οι ετοιμασίες στο ΓΣΠ μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση έχουν ολοκληρωθεί και η γιορτή για το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ έχει ξεκινήσει. Δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο της πρωτεύουσας:



Μετά τις δηλώσεις των αρχηγών (Νεκτάριου Αλεξάνδρου, Νούνο Μοράις και Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη), οι οποίες ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του ΓΣΠ η τελετή ξεκίνησε με την τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο των 25 πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει ο σύλλογος. Τα τρόπαια έφεραν στο γήπεδο οι παίκτες από τις ομάδες U21 και U17 του ΑΠΟΕΛ και είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν pasillo (διάδρομο), από τον οποίο θα περάσουν αργότερα οι παίκτες των πρωταθλητών Κύπρου.
Σε πρώτη φάση, ωστόσο, στο γήπεδο παρατάσσονται οι πιτσιρικάδες των ακαδημιών του συλλόγου, οι οποίοι κρατούν σημαίες και μπαλόνια στα χέρια και γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα από τους θεατές. Μετά την ανάγνωση όλων των ιστορικών ρεκόρ που δημιούργησε ο ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα περίοδο, ξεκινούν οι τιμητικές βραβεύσεις. Την εμφάνισή του στο γήπεδο κάνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης. Το πρώτο βραβείο απονέμεται στον Γκουστάβο Μαντούκα, το όνομα του οποίου ακούγεται ρυθμικά στο ΓΣΠ. Ο Βραζιλιάνος προσέρχεται για τη βράβευση συνοδεία των παιδιών του.
«Νιώθω μεγάλη χαρά που είμαι εδώ σήμερα. Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα γι’ αυτόν το μεγάλο σύλλογο, αισθάνομαι ότι δεν αξίζω όλα όσα μου έχει δώσει αυτός ο κόσμος, για τον οποίο είμαι υπερήφανος», δήλωσε ο Μαντούκα.
Για τη δεύτερη βράβευση καλείται στο γήπεδο ο Διονύσης Χιώτης, του οποίου η συγκίνηση είναι ευδιάκριτη όσο παίζει το βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές και επιτυχίες του στον ΑΠΟΕΛ. «Διονύση, είσαι τρέλα, με του θρύλου τη φανέλα», το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα άμα τη εμφανίσει του Ελλαδίτη τερματοφύλακα.

«Ήθελα να πω πολλά, αλλά δεν μου βγαίνουν. Όταν πέρυσι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου με τον ΑΠΟΕΛ, την οποία εγώ δεν θεωρώ συνεργασία, αλλά αγάπη. Αυτό που δεν κατάφερα να κάνω πέρυσι ήταν να σας αποχαιρετίσω. Θέλω να σας π ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγαπήσατε εμένα και την οικογένειά μου σαν να ήταν δικιά σας. Δεν θέλω να πω αντίο, αλλά εις το επανιδείν». Ο Χιώτης παραλαμβάνει το βραβείο του, ενώ τα δύο παιδιά του φωνάζουν στο μικρόφωνο: «Μόνο ΑΠΟΕΛ! Μόνο ΑΠΟΕΛ!»

Τέλος ο Χαραλαμπίδης

Η τρίτη βράβευση είναι για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, για τον οποίο προβάλλεται επίσης βίντεο με τα χάιλαϊτ της πολυετούς θητείας του στο σύλλογο. Ο 35χρονος άσος προσέρχεται συνοδεία της συζύγου και των δίδυμων κορών του και ανακοίνωνει ότι αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ!

«Είναι με πολλή έντονη συγκίνηση και περηφάνεια που αυτή τη στιγμή ανακοινώνω εδώ, ενώπιον όλων σας, ότι ο αποψινός αγώνας ήταν ο τελευταίος μου με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ! Είναι μια απόφαση που πάρθηκε μέσα από ώριμη σκέψη μετρώντας και ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα που αφορούν εμένα και την ομάδα. Όταν πριν από 27 χρόνια σε ηλικία οκτώ ετών ξεκινούσα στις ακδημιές της ομάδας δεν φανταζόμουν πόσο μακρύ θα ήταν το ταξίδι και πόσα πολλά θα μπορούσα να ζήσω και να πάρω από αυτήν την ομάδα. Ευχαριστώ τον Θεό που ικανοποίησα όλους τους στόχους και τις φιλοδοξίες που είχα ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα οκτώ πρωταθλήματα, τα έξι κύπελλα , τα 4 σούπερ καπ και τις πέντε παρουσίες σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και όλα αυτά φυσικά δίνοντας το παρών στις πιο ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ και το κυπριακού ποδοσφαίρου, τιμώντας το περιβραχιόνιο που πιστεύω ότι αποδείχθηκα άξιος να κουβαλήσω. Ευχαριστώ τον ΑΠΟΕΛ για την τιμή μου έχει κάνει, ευχαριστώ διοικήσεις, προπονητές, συμπαίκτες και όλο το φιλαθλο κόσμο του ΑΠΟΕΛ που μου δώσατε και μου δείξατε απέραντη αγάπη και αναγνώριση», αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Χαραλαμπίδης με τον κόσμο να του φωνάζει «μείνε για πάντα στο ΑΠΟΕΛ» και «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ, αρχηγέ». «Δυστυχώς όλα τα καλά έρχουν τέλος. Αποχαιρετούμε τον αρχηγό που έγραψε ιστορία στον ΑΠΟΕΛ. Ένα μεγάλο χειροκρότημα!», ζητεί ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Για όλους τους εκλιπόντες
Ακολουθεί η πιο συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή της φιέστας με τρία κοριτσάκια με βιολιά να αφιερώνουν μια μελωδία, που έχει γίνει σύνθημα από τους φίλους της ομάδας, σε όλους τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που δεν ευρίσκονται πλέον στη ζωή. Στη διάρκεια της μελωδίας στο γήπεδο επικρατεί απόλυτη σιγή και άπαντες έχουν τα κινητά τους φωτισμένα, ενώ με το τέλος της μουσικής ο κόσμος τραγουδά το σύνθημα.

Ώρα απονομής
Στη σκηνή προσέρχονται ο υπουργός Σωκράτης Χάσικος, μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΠ, οι ιθύνοντες της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, όλα τα μέλη του προπονητικού και ιατρικού επιτελείου του συλλόγου, ο τιμ μάνατζερ και ο γενικός διευθυντής ποδοσφαίρου, ενώ τελευταίοι και με ξεχωριστή αναφορά στον καθένα εμφανίζονται οι παίκτες της ομάδας.


Σημείωση: Τη φιέστα παρουσιάζει ο Γιώργος Ρούσος, στον αγωνιστικό χώρο έχει σχηματιστεί ένα τεράστιο 25 και η τελετή διεξάγεται συνοδεία μουσικής και φωτορυθμικών που δημιουργούν φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα