Έριξε 123άρι στους Παγκύπριους ο Αχιλλέως

Ο Γιώργος Αχιλλέως απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά την πολύ καλή αγωνιστική φόρμα στην οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα. Ο Κύπριος σκοπευτής αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στους παγκύπριους αγώνες που διοργάνωσε η ΣΚΟΚ, στο σκοπευτήριο Λάρνακας, πετυχαίνοντας επίδοση 123/125.
 
Ακολούθως ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο σκιτ μπήκε πρώτος στον ημιτελικό, εκεί όπου με επίδοση 14/15 πέρασε στον αγώνα για την 1η θέση. Στη μάχη για το χρυσό ήταν ο Αντώνης Ανδρέου που με επίδοση 14/15 πήρε την πρωτιά -στον τελικό ο Αχιλλέως έκανε 13/15. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην α΄ φάση ο Ανδρέου είχε ρίξει 120 και μπήκε τελευταίος στην εξάδα του τελικού. Η συγκεκριμένη παραφωνία στον τρόπο διεξαγωγής του αθλήματος, που ισχύει από το 2013, έχει ήδη εξεταστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αλλάζει ξανά τους κανονισμούς και πλέον η επίδοση της α΄ φάσης θα μεταφέρεται στον ημιτελικό.
 
«Το 123άρι που έριξα το διήμερο ήταν πολύ ενθαρρυντικό για μένα και απόδειξη ότι αποδίδει η σκληρή δουλειά που κάνω από πέρσι τον Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησα προετοιμασία», τόνισε ο Γιώργος Αχιλλέως μετά τον αγώνα και συμπλήρωσε: «Τώρα συνεχίζω  την προετοιμασία μου για τον επόμενο μου αγώνα, που είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σαν Μαρίνο».
 
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Αχιλλέως θα αναχωρήσει από την Κύπρο με προορισμό το Σαν Μαρίνο, όπου το αγώνισμα του σκιτ είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 9-10 Ιουνίου. Ακολούθως, ο Κύπριος σκοπευτής θα μεταβεί στο Μπακού για το τελευταίο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο το διήμερο 27-28 Ιουνίου, ενώ στις αρχές Ιουλίου θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονάτο της Ιταλίας.
 

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας