Κυπελλούχος ο Απόλλωνας! (video+photos)

Το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Απόλλωνας ο οποίος επικράτησε στον 74ο τελικό κυπέλλου της Ομόνοιας με 2-1
 
Όλα τα γκολ του αγώνα επιτεύχθηκαν από στημένες φάσεις. Για τους κυπελλούχους σκόραραν οι Παπουλής και Αγγελή, ενώ για τους χαμένους δίχτυα είδε ο Μαργκάσα.
 
Ο Απόλλωνας πανηγύρισε ξανά τρόπαιο μετά από τρία χρόνια, καθώς τελευταία κατάκτηση ήταν το κύπελλο του 2012.
 

 
Γρήγορο γκολ και δοκάρι
Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό. Σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο τέρμα, καθώς μόλις στο 5’ ο Παπουλής πέρασε το μαρκάρισμα του Ρούνιε και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη για να γίνει το 1-0.

 

 

Οι γαλάζιοι παρ’ ολίγον να πετύχουν και δεύτερο τέρμα πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, μιας και στο 9’ η εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών.

Πέναλτι και φάσεις στο φινάλε
Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να κρατήσει μακριά τους παίκτες της Ομόνοιας από την περιοχή του.
 
Στο 33’ οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Χαφέζ μπήκε στην περιοχή, με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Σατσέτι, όμως ο Κροάτης διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
 
Η Ομόνοια απείλησε σοβαρά στο 42’, με τον Βάλε να αποκρούει το πλασέ του Σκέμπρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φλορέσκου δεν βρήκε στόχο. Πάντως, ο Απόλλωνας μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όμως ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε το γυριστό σουτ του Γκιέ.
 
Η πρώτη στο β’ μέρος
Τα αρχικά στάδια του δεύτερου μέρους είχαν αντίθετη πορεία, μιας και η Ομόνοια ήταν αυτή που βρήκε γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 51’ ο Μαργκάσα έστειλε την μπάλα – με απευθείας εκτέλεση φάουλ – σε ένα σημείο της εστίας (πρώτα στο δοκάρι, μετά στα δίχτυα) που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Βάλε και έτσι έγινε το 1-1.
 
 

 
Ξανά από στημένο
Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες. Η μπάλα πηγαινοερχόταν χωρίς όμως να απειλούνται οι πορτιέρο των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνας βρήκε το δρόμο να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 72’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, ο Αγγελή κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-1. Η Ομόνοια δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει στο δεύτερο τέρμα του Απόλλωνας, ο οποίος τελικά πανηγύρισε το τρόπαιο.
 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
5’ Παπουλής΄, 72’ Αγγελή / 51’ Μαργκάσα
Κίτρινες: Αγγελή, Στυλιανού, Βασιλείου, Γκίε, Μέζγκα, Βάλε / Ρομαρίκ, Φλορέσκου, Μαργκάσα
Συνθέσεις:
Απόλλωνας (Πέδρο Εμάνουελ):
Βάλε, Βασιλείου, Στυλιανού (69’ Μέζγκα), Σακέτι, Αγγελή, Κυριάκου (90'+Σιμόες), Φρέιρε, Παπουλής, Ντα Σίλβα, Γκιέ, Ζοάο Πέδρο (88’ Λόπεζ)
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιωργαλλίδης. Ράμος (80’ Χριστοφή), Χαφές, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Ασίς (88’ Ρουσιάς), Κιρμ (70’ Καρλίτος), Σέρινταν, Σκέμπρι
Διαιτητές: Άντε Βουσεμίλοβιτς-Σιμούνοβιτς (Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκρίγκιτς) Μάριο Ζέμπετς

 

Δειτε Επισης

Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων
Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies