Σεβίλλη απόψε, Σεβίλλη και το Σάββατο!

Ο νικητής στον αποψινό τελικό του κυπέλλου Κύπρου ενδέχεται να μην εκκινήσει την προσπάθειά του από το β’, αλλά από τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις: η Σεβίλλη να κατακτήσει αφ’ ενός το Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. απόψε απέναντι στη Λίβερπουλ), αφ’ ετέρου το κύπελλο Ισπανίας (σ.σ. το Σάββατο απέναντι στην Μπαρσελόνα).
 
Τότε, και μόνον τότε, θα αδειάσει μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, την οποία θα καλύψει ο κυπελλούχος (ΑΕΚ) της 13ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA (Ελλάδα), ενώ τη δική του θέση στον γ’ προκριματικό γύρο θα πάρει ο κυπελλούχος της 18ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA, δηλαδή ο κυπελλούχος Κύπρου. Αν συμβεί αυτό, τότε ο ηττημένος του τελικού θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 30 Ιουνίου, ενώ ο νικητής στις 28 Ιουλίου. Σχεδόν ένας μήνας διαφορά -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προετοιμασία και το μεταγραφικό σχεδιασμό…
 
Επεξήγηση
Γιατί όμως η Σεβίλλη πρέπει εκτός από το Γιουρόπα Λιγκ να κατακτήσει και το κύπελλο Ισπανίας, προκειμένου να επωφεληθεί ο κυπελλούχος Κύπρου; Η Ισπανία στέλνει τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας στους ομίλους και την τέταρτη στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τον κυπελλούχο και τον πέμπτο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τον έκτο στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Αν η Σεβίλλη κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, θα γίνει η τέταρτη ομάδα της Ισπανίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. αφού Ρεάλ και Ατλέτικο έχουν ήδη καπαρωμένη θέση στους ομίλους μέσα από το εγχώριο πρωτάθλημα). Αν ταυτόχρονα πάρει και το κύπελλο, η Ισπανία θα χάσει τη θέση του κυπελλούχου στους ομίλους του Γιουρόπα (σ.σ. θα ξεκινήσει απ’ αυτούς μόνον ο πέμπτος της βαθμολογίας, ενώ ο έκτος θα παίξει στον γ’ προκριματικό), αφού ουδεμία χώρα δικαιούται να βγάλει περισσότερες από επτά ομάδες στην Ευρώπη.
Αν όμως η Σεβίλλη πάρει το Γιουρόπα και χάσει το κύπελλο από την πρωταθλήτρια (άρα με καπαρωμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ) Μπαρσελόνα, τότε και ο πέμπτος (λογιζόμενος πλέον ως κυπελλούχος) και ο έκτος της βαθμολογίας (λογιζόμενος πλέον ως πέμπτος) παίρνουν απ’ ευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με αποτέλεσμα η χηρεύουσα θέση να προκύψει στον γ’ προκριματικό γύρο -όχι στους ομίλους.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος