Περισσότερο από ένας τίτλος

Απόλλωνας και Ομόνοια θα διεκδικήσουν το 74ο  κύπελλο Coca-Cola με τις συνέπειες να είναι ευεργετικές για τον νικητή σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Το πέσιμο της αυλαίας μιας σεζόν με σκαμπανεβάσματα για τους δύο φιναλίστ δίνει την ευκαιρία σε Απόλλωνα και Ομόνοια να πανηγυρίσουν ένα τρόπαιο μετά τη διετή απόλυτη κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ στους εγχώριους τίτλους.
 
Η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε τελευταία φορά τον Μάη του 2013 κερδίζοντας στον τελικό κυπέλλου τη συμπολίτισσα ΑΕΛ με 2-1 στην παράταση, ενώ η Ομόνοια αγνοεί τη χαρά της επιτυχίας από το 2012, οπότε νίκησε στον τελικό του θεσμού τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού με 1-0. 
 
Η δεδομένη παρουσία των δύο ομάδων στο Europa League της νέας περιόδου αν και αποφορτίζει από το άγχος του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, εντούτοις ο νικητής θ’ αποκομίσει τεράστια οφέλη τελειώνοντας τη σεζόν ιδανικά και κτίζοντας στέρεες βάσεις για την επόμενη. 

Παλεύουν για εδραίωση οι προπονητές
Η πρόθεση των διοικήσεων Απόλλωνα και Ομόνοιας για επέκταση της συνεργασίας τους με τους Πέδρο Εμάνουελ και Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνοδεύτηκε με υπογραφές συμβολαίων μόνο στη λεμεσιανή ομάδα, γεγονός που αποδεικνύει πως η εξέλιξη του τελικού δεν αποκλείεται να καθορίσει το μέλλον του Σέρβου προπονητή. Έχει αποδειχθεί πολλάκις στην Κύπρο πως οι τεχνικοί πληρώνουν το τίμημα μιας αποτυχίας και παρά τη θετική άποψη που υπάρχει στους «πράσινους» για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας δεν θα κριθεί ως ο υπαίτιος στο ενδεχόμενο απώλειας του τίτλου. 
 
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο προπονητής του Απόλλωνα αμφισβητήθηκε έντονα και εφόσον καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου αφενός θα αποστομώσει τους επικριτές του και αφετέρου θα εφοδιαστεί με τις καλύτερες συνθήκες για την επόμενη σεζόν. Στον αντίποδα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κάθισε στον πάγκο της Ομόνοιας αρχές Νοεμβρίου και πιστώνεται την αγωνιστική βελτίωση των «πρασίνων» το τελευταίο εξάμηνο εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο και πρόκριση στον τελικό κυπέλλου. Ο Σέρβος προπονητής θα εδραιωθεί στον πάγκο του τριφυλλιού εφόσον καταφέρει να «ξεδιψάσει» διοίκηση και κόσμο της Ομόνοιας με το νέκταρ της επιτυχίας ενός τίτλου. 

Αντίκτυπο σε ποδοσφαιριστές 
Τελικές εξετάσεις για αρκετούς ποδοσφαιριστές θ’ αποτελέσει ο τελικός κυπέλλου. Η επόμενη μέρα της αναμέτρησης θα βρει τις δύο ομάδες σε ρυθμούς προγραμματισμού και η απόδοση στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν για ποδοσφαιριστές από τα υφιστάμενα ρόστερ. 
 
Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε προ ημερών στο «Ηλίας Πούλλος» και έστειλε μήνυμα στους ποδοσφαιριστές τονίζοντας πως οι επαφές με όσους λήγουν τα συμβόλαια στο τέλος της χρονιάς θα γίνουν μετά τον τελικό. Ο Ελλαδίτης σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» έχει καταρτίσει το πλάνο στρατηγικής στα θέματα προγραμματισμού, όμως η απόδοση μερικών ποδοσφαιριστών στον τελικό θα κρίνει την τελική απόφαση για το μέλλον τους στο «Ηλίας Πούλλος». Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ασίς, Μπεμπέ, Ράμος, Κιρμ και Σκέμπρι, μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν και με εξαίρεση των Ασίς (εξαρτάται από τον ίδιο αν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια) οι υπόλοιποι θα δώσουν… τελικές εξετάσεις στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.
 
Στον Απόλλωνα η διοίκηση «έδεσε» από νωρίς τους Γκιέ, Παπουλλή και Αγγελή, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κλειδωμένη θέση στο Κολόσσι για τη νέα χρονιά και έχουν την ευκαιρία στον τελικό της 18ης Μαΐου να κερδίσουν νέο συμβόλαιο. 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος