Σπόλιαριτς: «Το πικρό ’93…»

Αφίχθη στην Κύπρο και τον Κυπελλούχο, τότε, Απόλλωνα το 1992 και έκτοτε δεν έφυγε ποτέ. Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς έπαιξε σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου Coca-Cola με την ομάδα της Λεμεσού, κερδίζοντας μόνο έναν (το 2001 με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα). Ωστόσο, την πιο πικρή ανάμνηση του την έχει αφήσει το τελικός του… πρωταθλήματος το 1993, στην πρώτη του χρονιά στο νησί μας.
 
«Ήταν η χειρότερή μου εμπειρία. Παίζαμε με την Ομόνοια στη Λευκωσία και ακόμα και με ισοπαλία θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Χάσαμε. Μια βδομάδα μετά χάσαμε και το Κύπελλο από τον ΑΠΟΕΛ. Ήμασταν τόσο κοντά στο νταμπλ και τα χάσαμε όλα», λέει ο 26χρονος, τότε, Σέρβος επιθετικός χαφ, που έχει φυσικά ως πιο γλυκιά ανάμνηση το μοναδικό του Κύπελλο με τον Απόλλωνα. 
 
- Πριν από τέτοια ματς, υπάρχει άγχος;
Υπάρχει διότι είναι μόνο ένα παιχνίδι. Έχεις κάνει τόσα πολλά για να φτάσεις μέχρι τον τελικό, αλλά αν χάσεις είναι σαν να μην έκανες τίποτα.
 
- Παίζει ρόλο ο προπονητής και η τακτική;
Βεβαίως παίζουν ρόλο. Αλλά μετράει και το ποια ομάδα, ποιοι παίκτες το θέλουν πιο πολύ. Σε αυτά τα παιχνίδια, πρώτα παίζεις για τον κόσμο και την ομάδα και μετά για τον εαυτό σου. Όμως, οι προπονητές παίζουν ρόλο όπως έδειξε και ο Κλοπ στη Λίβερπουλ και ο Μιλόγεβιτς στην Ομόνοια.
 
- Πού θα κριθεί ο φετινός τελικός;
Νομίζω ότι θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι πιο προσεκτική, διότι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Ένα μικρό λάθος, μπορεί να το πληρώσεις. Δεν περιμένω ότι θα παίξουν ανοικτά οι προπονητές και δεν πιστεύω ότι θα δούμε σπουδαίο παιχνίδι. Ο ένας ξέρει καλά τον άλλο και νομίζω θα προσπαθήσουν να κρύψουν τις αδυναμίες τους και να κτυπήσουν τις αδυναμίες του αντιπάλου.
 
- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των δύο φιναλίστ;
Και οι δύο ομάδες είναι τελευταία σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Απόλλωνας είναι ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα -σαν ομάδα, όχι ατομικά οι αμυντικοί- και δίνει σημασία σε αυτή, παρότι δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε αγώνα. Η Ομόνοια είναι πολύ βελτιωμένη με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο, καμία σχέση με πριν. Έχει βρει τους παίκτες που του ταιριάζουν στον τρόπο που θέλει να παίξει.
 
- Πώς νιώθεις που θα δεις το παιχνίδι από την εξέδρα;
Ειλικρινά σας λέω, δεν μου λείπει καθόλου το γήπεδο. Έπαιξα 18 χρόνια μπάλα, κουράστηκα πολύ. Απολαμβάνω τώρα που βλέπω τα παιχνίδια με την ησυχία μου. Και μου αρέσει να βλέπω καλούς παίκτες, που ξέρουν μπάλα, όπως ο Ασίς της Ομόνοιας και ο Ντα Σίλβα του Απόλλωνα. Χαίρομαι να τους βλέπω. Και μακάρι να συνεχίσει ο Ασίς να παίζει.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος