ʼλλα 8 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ από Σαββίδη

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει ξανά ο Ιβάν Σαββίδης, με τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει τα 8 εκατ. ευρώ! Συνολικά, βέβαια, το ποσό της επένδυσης που έχει κάνει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ ξεπερνά τα 80 εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς αλλά και του ποδοσφαίρου συνολικά, καθώς χωρίς καμία αμφιβολία δεν υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης ομάδας που να πλησιάζει σε αυτά τα οικονομικά δεδομένα. 
 
Το παρών στην γενική συνέλευση έδωσαν οι Γκαγκάτσης, Μαυρομάτης, Γκοντσάρεβα, Πανοζάχος (φοροτεχνικός ΠΑΕ ΠΑΟΚ) κι ο συμβούλος του Ιβάν Σαββίδη, Κώστας Φωτιάδης κι εκεί φάνηκε για μία ακόμα φορά η διάθεση του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να σπρώξει... χρήμα στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ΑΜΚ να φτάσει τα 8.010.000 ευρώ κι αναμένεται κι αυτή -όπως οι προηγούμενες- να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Ιβάν Σαββίδη.
 
Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, ο Σαββίδης θα φτάσει στο 82% το ποσοστό του στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από το 80,1% που βρίσκεται σήμερα, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται στα 71.524.538,40 ευρώ, δηλαδή 238.415.128 ονομαστικές μετοχές.
 
Η αύξηση θα είναι ανοιχτή για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή έως τις 20 Ιουλίου, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα μήνα, ενώ το συγκεκριμένο ποσό αφορά στη χρήση της σεζόν 2015-16 κι ουσιαστικά είναι τα χρήματα που θα δαπανηθούν μέχρι και τον Ιούνιο. 
 
Nα σημειωθεί ότι η ΑΜΚ αφορά καταθέσεις τουλάχιστον 100 χιλιάδων ευρώ και συνολικά πρόκειται για 2.670.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ η κάθε μία. Τιμή διάθεσης της κάθε μετοχής είναι 0,333 ευρώ.
 
Από εκεί και πέρα σχετικά με τις μεταγραφές και το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, αυτά θα καλυφθούν από τη νέα αύξηση που θα γίνει στο ίδιο περίπου διάστημα το 2017. 
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ