Νταμπίζας: «Η παρουσία μου δεν έχει κρυφά σημεία και σκοτεινές πλευρές»

Το νέο της τεχνικό διευθυντή παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/5) η Ομόνοια. Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για πρώτη φορά στα Μέσα Ενημέρωσης και ανέλυσε τη φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει στην Ομόνοια. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής αναφέρθηκε στο θέμα του νέου προπονητή, τους στόχους της ομάδας, τα δεδομένα με τους ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ και το πλάνο ενίσχυσης του τριφυλλιού.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Η παρουσία μου άρχισε από τις αρχές Απριλίου, υπάρχει μία διακριτική παρουσία γύρω από την ομάδα. Δεν υπήρχε λόγος να διαταραχθούν τα πράγματα στην ομάδα με συνέπεια να φτάσουμε σήμερα για να μιλήσουμε ανοιχτά. Μίλησα με τον πρόεδρο, συζητήσαμε εντός Μαρτίου, ανταλλάξαμε απόψεις και μετά συναντήθηκα με τον προπονητή γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής, αφού για μένα είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του προπονητή σε αυτό το πλάνο.
 
Η παρουσία μου είναι πολύ συγκεκριμένη δεν έχει κρυφά σημεία, σκοτεινές πλευρές, είναι μία καθημερινή παρουσία γύρω από την ομάδα, διαρκής αξιολόγηση όλου του τιμ και αυτό έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θέλεις να κάνεις και με ποιον τρόπο, το κομμάτι της ακαδημίας είναι πολύ σημαντικό και προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγούμαστε.
 
Η σχέση με τον προπονητή είναι πολύ σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι η καθημερινή ισορροπία στο αθλητικό κέντρο, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, είναι σημαντικό να έχουμε μία ενιαία φιλοσοφία για να έχουμε τις απαιτήσεις που θέλουμε ως ομάδα. Είναι σημαντικό να κερδίσεις τον σεβασμό με πράξεις και όχι με λόγια. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή το ξέρω, αλλά να ξέρει ο κόσμος ότι συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς.
 
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή που έκανα, το εισέπραξα αυτό από την πρώτη στιγμή, οι άνθρωποι με εμπιστεύονται, έχουν την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ρόλο μου. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ και σε συνεργασία με όλους θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την Ομόνοια εκεί που της αξίζει. Δεν θέλω να πω τα τετριμμένα, το DNA μίας ομάδας είναι συγκεκριμένο. Είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα για να πετύχει η ομάδα.
Για τον προπονητή: Μας βρήκε κάπως απροετοίμαστους, είμαστε σε μία φάση σχεδιασμού όσον αφορά συνολικά το πλάνο, αλλά και η έλευση του προπονητή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Θεωρώ πως ως τεχνικός διευθυντής έχω μία βάση δεδομένων και πάντα υπάρχουν υποψήφιοι μετεγγραφικοί στόχοι, ποτέ δεν μένω τελευταία στιγμή. Έχω πράγματα στο μυαλό μου και την κατάλληλη στιγμή θα καταλήξουμε. Πρέπει να έρθει ο προπονητής και είναι πλήρως εναρμονισμένος με την πλήρη λειτουργία του συλλόγου. Εγώ μπορώ να θεωρώ ένα προπονητή καλό, αλλά στο κυπριακό πρωτάθλημα να μην ταιριάζει, πρέπει να έχουμε ανοιχτό ορίζοντα.
 
Για τα συμβόλαιο που λήγουν και τα χρονικά περιθώρια: Είχαμε προετοιμαστεί για το χειρότερο δυνατό σενάριο αν κατακτούσαμε το κύπελλο θα είχαμε ένα μήνα περισσότερο. Στο ποδόσφαιρο προετοιμάζεσαι πάντα για το χειρότερο, έγινε μία προεργασία και με αυτήν θα πορευθούμε.
 
Αν στόχος της ομάδας θα είναι το πρωτάθλημα: Το dna του συλλόγου είναι μία ξεκάθαρη έννοια και δεν χρειάζεται να λαϊκίσουμε. Για να βάλεις στόχους πρέπει να κάνεις μία έρευνα ρεαλιστική γύρω από το περιβάλλον. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και έχουμε οριοθετήσει συγκεκριμένους στόχους. Θέλουμε η ομάδα από τη νέα σεζόν να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα για να αποδώσουν οι ποδοσφαιριστές το μάξιμουμ να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας μέσα και έξω από το γήπεδο και το πιο σημαντικό είναι το Σάββατο ή την Κυριακή ο κόσμος να φεύγει από το γήπεδο και να βλέπει μία προσπάθεια με αξιοπρέπεια, σεβασμό και να είναι γεμάτοι οι φίλαθλοι και να λένε ότι είδαν μία ομάδα που έδωσε και την ψυχή της και τα
υπόλοιπα έρχονται.
 
Για τα δεδομένα με τους ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ: Ήταν πολύ σημαντικοί οι δύο μήνες για εμένα. Υπήρχε από τον προπονητή μία γραπτή αξιολόγηση για όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτά μπήκαν σε μία βάση δεδομένων και θα αποφασίσουμε βάσει εξωαγωνιστικά κριτήρια, αγωνιστικά. Έχω αρχίσει ήδη τις επαφές, δεν θέλαμε να γίνει πριν από το τέλος της σεζόν. Είναι αφύσικο να μείνουν όλοι, δεν μπορώ να ανακοινώσω δημόσια ονόματα.
 
Ο τρόπος που θα αποφασίσουμε είναι ξεκάθαρος, τα αγωνιστικά κριτήρια είναι σημαντικά, αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές. Και αυτό έχει να κάνει με τον σεβασμό απέναντι στο συμβόλαιο. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σκέφτεται 365 μέρες το ποδόσφαιρο. Για τον Σκέμπρι έγινε μία πρόταση πριν έρθω δεν έγινε δεχτή από τον ίδιο. Του εξήγησα ότι τα πράγματα θα αρχίσουν από μηδενική βάση, υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρηθεί.
 
Αν θα γίνουν πολλές αλλαγές στην ομάδα: Η ομάδα έχει θετικά στοιχεία, αλλά χρειάζεται βελτίωση. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν μπορώ να πω αριθμητικά, αλλά θα είναι ο κατάλληλος αριθμός. Το ξερίζωμα μίας ομάδας είναι επικίνδυνο. Πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες στα συμβόλαια γιατί γνωρίζω στα αποδυτήρια πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό.
Αν θα χτίσει ο ίδιος την ομάδα ή θα έχει άποψη ο νέος προπονητής: Σαφώς και θα έχει άποψη ο προπονητής. Όπως έχει έρθει η κατάσταση, αυτές οι κινήσεις που είχα στο μυαλό μου θα αναλυθούν στον προπονητή που θα έρθει. Δεν είμαι άνθρωπος που έχω στο μυαλό μου μετεγγραφικούς στόχους και λέω στον προπονητή «ορίστε», δεν λειτουργώ έτσι εγώ. Ο ρόλος του προπονητή είναι ο πιο αναλώσιμος στο ποδόσφαιρο σήμερα. Ένα σωματείο που σέβεται τη φύση του θα πρέπει ο τεχνικός διευθυντής να έχει άμεση συνεργασία με τον προπονητή για τις μετεγγραφές. Σίγουρα θα συμμετέχει 100%, αλλά οφείλει να υπάρχει μία συνεργασία. Θα λάβουμε υπόψη την αξιολόγηση του προηγούμενου προπονητή και αυτά που είδα εγώ. Η τελική απόφαση βαραίνει τον σύλλογο μέσω του τεχνικού διευθυντή.
 
Αν υπάρχει έλλειψη νοοτροπίας νικητή: Το δεδομένο είναι ότι η ομάδα έχει ειδικά χαρακτηριστικά, αλλά οφείλεις ως ποδοσφαιριστής να διαχειριστής αυτό το κομμάτι. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να το κάνουν, άλλοι όχι. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που θα λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει άλλοθι στο τμήμα ως αφορά στην έκβαση των αποτελεσμάτων. Θα βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα και οφείλουμε να βελτιώσουμε το καθημερινό περιβάλλον για να έχουμε μετά απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. 
 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του