Γύρισαν την πλάτη στους υποψήφιους από τον αθλητισμό οι πολίτες

22 άτομα με εμπλοκή στο χώρο του αθλητισμού βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαΐου. Από αυτούς μόνο οι τρεις εξασφάλισαν τους απαιτούμενους ψήφους για να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα.
 
Μεγαλύτερη έκπληξη θεωρείται η μη εκλογή (για δεύτερη θητεία) του Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος με 4.734 ψήφους έμεινε μόλις για 15 ψήφους εκτός της τριάδας που εκπροσωπεί τον ΔΗΣΥ στην επαρχία Λεμεσού.
 
Οι τρεις που μπήκαν στη Βουλή
Ο μοναδικός υποψήφιος, με αθλητική προϋπηρεσία, που εκλέχθηκε είναι ο Νίκος Νουρής, ο οποίος είναι βουλευτής τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας πήρε 8.842 ψήφους ως υποψήφιος του ΔΗΣΥ στην Λευκωσία.
 
Μία από τις τρεις θέσεις που κέρδισε το ΑΚΕΛ πήρε ο Χριστάκης Τζιοβάνης, πρώην αντιπρόεδρος της Ομόνοιας (2008-2010) και της Αναγέννησης Δερύνειας (1997-1999). Επίσης, ήταν πρωταθλητής Κύπρου σε σκιτ και τραπ, ενώ έπαιξε και ποδόσφαιρο στη Νέα Σαλαμίνα. Με 5.726 ψήφους ήταν δεύτερος του κόμματός του.
 
Ως νέος βουλευτής μπαίνει στη Βουλή ο Χρίστος Ορφανίδης, που από το 2012 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, ενώ είναι και πρόεδρος της Eπιτροπής Ελέγχου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Εξελέγη με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Λάρνακας με 1.668 ψήφους.
 
Αυτοί που έμειναν εκτός

ΔΗΣΥ: Πέραν από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ούτε η Καρολίνα Πελενδρίτου από την επαρχία Λεμεσού δεν πήρε απαιτούμενους ψήφους για την είσοδό της στη Βουλή, καθώς με 2.239 ήταν 11η – από τους 12 – του κόμματός της. Έβδομος με 3.659 ήταν ο Νίκος Σύκας, ο οποίος είναι εκ των ιδρυτών του συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα, ποδοσφαιριστής της εφηβικής ομάδας των γαλάζιων και παράγοντας. Από την Λάρνακα, εκτός έμεινε ο Αριστοτέλης Μισός (1.784), ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος της Δικαστικής της ΚΟΠ. Από την Αμμόχωστο, δεν εξελέγησαν η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Μαρία Παπαδοπούλου (1.893) και ο πρώην παράγοντας της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς (6.291). Από την Κερύνεια, ο Κλεάνθης Γεωργιάδης (αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ) πήρε μόλις 692 ψήφους και δεν εισήλθε στην Βουλή.  
 
ΑΚΕΛ: Δύο υποψήφιους που ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό είχε στο ψηφοδέλτιο του το ΑΚΕΛ. Πρόκειται για τον πρώην παράγοντα της Ομόνοιας, Λώρη Κυριάκου και τον πρώην εκπρόσωπο και μέλος της Νέας Σαλαμίνας, Κώστα Ιερείδη. Ο πρώτος ήταν στην Λευκωσία και ο δεύτερος στην Αμμοχώστο. Με 2.786 και 2.980 ψήφους αντίστοιχα, αμφότεροι έμειναν εκτός Βουλής.
 
ΔΗΚΟ: Μετά το ΔΗΣΥ ήταν το κόμμα με τους περισσότερους υποψηφίους με προϋπηρεσία σε διάφορους τομείς του αθλητισμού. Από τους εφτά υποψηφίους, - όπως προαναφέραμε – μόνο ο ένας εκλέχθηκε (Χρίστος Ορφανίδης). Από την Λευκωσία εκτός έμεινε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, Ανδρέας Φάντης (459). Από την Λεμεσό, ο αθλητής Παραολυμπιάδας Κυριάκος Τσιουπανής (1.902), ο πρώην παράγοντας του Απόλλωνα, Μάριος Σοφρωνίου (647) και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και νυν προπονητής, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης (613). Από την Αμμόχωστο, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, Ρόης Ηροδότου (1.135) και από την Πάφο, η πρώην αθλήτρια βόλεϊ και ιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας, Πάολα Χατζηλαμπρή (111).
 
ΕΔΕΚ: Ο γιατρός και αντιπρόεδρος της Δόξας, Νίκος Άστρας, που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου, με 467 ψήφους δεν πήρε θέση στη Βουλή, όπως ούτε και πρώην πρόεδρος του Παφιακού, Βάσος Δημητρίου, που πήρε 1.196 ψήφους στην Πάφο.
 
Κίνημα Αλληλεγγύη: Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πανίκος Καψός, έλαβε 547 ψήφους, ενώ ο πρώην πετοσφαιριστής Χρύσανθος Πιερή (Ανθούλης) 381). Αμφότεροι, ήταν στο ψηφοδέλτιο για την Λευκωσία.
 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ