«Κερδίζαμε 2-0 όταν ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει να χάσουμε»

«Φωτιές» άναψε ο Πέδρο Μπονιφάτσιο με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «expresso.sapo.pt», όπου ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για στημένο αγώνα στο κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Δόξα και την Αναγέννηση Δερύνειας και στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο πέρασμά του για επαγγελματικούς λόγους από το νησί.
 
Το «ζουμί» των αναφορών του είναι οι αποκαλύψεις για τον αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακός-Δόξα στο ΓΣΠ την περίοδο 2011-12. Ένα παιχνίδι που παρουσίαζε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα και οι δηλώσεις του εν λόγω ποδοσφαιριστή ενισχύουν τις φήμες για προσυνεννοημένο αγώνα.
 
Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Δόξα προηγήθηκε με 2-0 όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μπονιφάτσιο, δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο της ομάδας της Κατωκοπιάς για να αλλάξει το σκορ.
 
Ο Μπονιφάσιο, λοιπόν, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο παιχνίδι, εντούτοις το φωτογραφίζει. «Εγώ προσωπικά βίωσα το θέμα με τα στοιχήματα. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω αυτό ή όχι, αλλά έχει περάσει πολύς καιρός. Ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία και θα παίζαμε στο κύπελλο εναντίον ομάδας πρώτης κατηγορίας.
 
Ο αγώνας άρχισε, όλα ήταν κανονικά, δεν ξέραμε κάτι, όμως, οι πιο πολλοί από τους συμπαίκτες μου αρχίζαμε να καταλαβαίνουμε ότι οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές δεν έπαιζαν και μας άφηναν να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν μας έπαιρναν την μπάλα και μας πρότρεπαν με τη στάση τους να δοκιμάσουμε σουτ».

Το πικάντικο της ιστορίας που εξιστορεί ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη συνέχεια: «Αρχίζαμε να καταλαβαίνουμε ότι ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Στο ημίχρονο κερδίζαμε με 2-0, μπήκαμε στα αποδυτήρια ήσυχα, ο προπονητής μας δεν μίλησε καθόλου και κανένας δεν ήταν εκεί μέχρι που εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ομάδας ο οποίος μας είπε πως έπρεπε να χάσουμε τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι και έγινε, χάσαμε με σκορ 2-3. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, είναι αλήθεια. Κάναμε ό,τι μας έκαναν στο πρώτο ημίχρονο. Σταματήσαμε να παίζουμε, να σουτάρουμε και φυσικά ανέβηκε και  η απόδοση του αντίπαλου επειδή γνώριζε πως ένα από τα στοιχήματα ήταν να χάνει στο ημίχρονο».

Σε άλλο σημείο σημειώνει:  ««Πάντα μας πλήρωναν, όμως, με δυσκολία και αργά, έτσι μας είπαν να το κάνουμε αυτό γιατί ήταν η μόνη διέξοδος στο να πληρωθούν οι μισθοί μέχρι το τέλος της σεζόν. Και εσύ μακριά από το σπίτι, χωρίς λεφτά και χωρίς να γνωρίζεις αν έχεις εγγύηση για το αν θα πληρωθείς, τι θα έκανες; Μας ανάγκασαν σε γενικές γραμμές. Στη συνέχεια οι αρχηγοί ανακρίθηκαν από την αστυνομία, όμως, προσωπικά δεν γνωρίζω πως έκλεισε το θέμα αυτό. Λίγο πολύ κάνουμε ό,τι θέλουν».

Πάντως, για τη ζωή στην Κύπρο είχε να πει τα καλύτερα: «Η Κύπρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσεις. Έχει συνέχεια καλό καιρό και παραλίες. Και από τη στιγμή που ήμασταν περίπου 13 Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές έμοιαζε σαν να βρισκόμασταν στην Πορτογαλία. Φτιάξαμε μία παρέα και όλα ήταν ωραία μέχρι το τέλος».

Για τον μισθό του στην Κύπρο σημείωσε: «Αμειβόμουν τέσσερις φορές περισσότερα απ’ όσα έπαιρνα στην Πορτογαλία. Δηλαδή έπαιρνα 800 ευρώ στην Πορτογαλία και στην Κύπρο 2.500 ευρώ. Τώρα παίρνω 500, αλλά εργάζομαι και κατά τη διάρκεια της ημέρας». Στο τέλος κατάληξα να εργάζομαι σαν ένας ημι-επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, εργάζομαι την ημέρα και προπονούμαι το βράδυ».
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League