Δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ για τη Μπαρτσελόνα

  Η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Σεβίλλη στην παράταση με γκολ των Τζόρντι Άλμπα και Νεϊμάρ, έτσι κατέκτησε στη Μαδρίτη το Copa del Rey για 28η φορά. Δεύτερο σερί νταμπλ μετά από 63 χρόνια για τους "μπλαουγκράνα".

Κυπελλούχος Ισπανίας για 28η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, καθώς στον τελικό του "Vicente Calderón" επικράτησε με 2-0 της Σεβίλλης, χάρη στα γκολ του Τζόρντι Άλμπα στο 7ο λεπτό της παράτασης και του Νεϊμάρ στο 122'.

Οι "μπλαουγκράνα" έκαναν το νταμπλ για δεύτερη σερί χρονιά, κάτι που καταφέρνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, με την πρώτη να είναι πριν 63 χρόνια (1952 και 1953). Πρώτη πάντως το έχει κάνει η Αθλέτικ Μπιλμπάο (1930 και 1931), ενώ δεν το έχει κάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρώτη κάρτα του αγώνα ήταν κόκκινη, με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο να αποβάλλεται στο 36ο λεπτό, καθώς "γκρέμισε" λίγο έξω από την περιοχή τον Κεβίν Γκαμεϊρό, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν.


Ο Γερμανός πορτιέρε εν συνεχεία στην εκτέλεση του φάουλ του από τον Έβερ Μπανέγα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ ο Αργεντινός στο 50' είχε δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία του 90αλέπτου.


Στον σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό της παράτασης στο Τζόρντι Άλμπα (97'), ο οποίος με αριστερό σουτ στη κίνηση μέσα από την περιοχή "εκτέλεσε" τον Σέρχιο Ρίκο, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Λιονέλ Μέσι.

Ο διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας στο 104' έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ, όπως και στο 105' σε μακρινό σουτ του Ντάνι Άλβες, αποδεικνύοντας γιατί θα πάει στο Euro 2016 με την "Furia Roja" μαζί με Ίκερ Κασίγιας και Νταβίντ ντε Χέα. Στο 122' πάντως δέχτηκε και 2ο γκολ, με τον Νεϊμάρ να διαμορφώνει το τελικό 2-0, ξανά απο ασίστ του Μέσι, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Ντανιέλ Καρίσο.

Πριν την έναρξη του τελικού στο "Vicente Calderón" έγινε... διπλό pasillo, η μία ομάδα χειροκρότησε την άλλη, για το Europa League που κατέκτησε η Σεβίλλη και για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα.
 

Δειτε Επισης

Ολυμπιακός: Το παλεύει ο Κωστούλας για ΟΑΚΑ
«Αν δεν το πάρουμε, δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα»
Άλωσε την έδρα της Μπρίστολ η Σέφιλντ και βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση
Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις
Europa League: Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν εύκολα στον τελικό
Europa League: Να σφραγίσουν τα εισιτήρια για τον τελικό θέλουν Γιουνάιτεντ και Τότεναμ
Εντυπωσιακό time-lapse βίντεο της Μπαρτσελόνα από την ανακατασκευή του Καμπ Νου
Μπέκαμ: Με ήθελε η Μπαρτσελόνα αλλά η ομάδα μου ήταν πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Κώστας Τσιμίκας φεύγει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι
Η Λίβερπουλ... τελείωσε απότομα τα σενάρια για τον Ντε Μπρόινε