Δραματική πρόκριση για Μάρεϊ, άνετα ο Ναδάλ

Ο 37χρονος Ράντεκ Στέπανεκ, μάλιστα, Νο.128 στον κόσμο, βρέθηκε δύο πόντους μακριά από τη νίκη! Ο Άντι, ωστόσο, σημείωσε μπρέικ στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα και απέφυγε το ναυάγιο, μόλις λίγες μέρες μετά τη στέψη του στη Ρώμη, η οποία τον έβαλε στο γκρουπ των φαβορί για την κατάκτηση του γαλλικού σλαμ...
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά... Χθες ο βετεράνος Τσέχος κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2-0, όμως ο Μάρεϊ, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ανέβασε ταχύτητα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης. Και μπορεί να σφράγιζε την πρόκριση αν δεν έπεφτε σκοτάδι στο Παρίσι, καθώς οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν το ματς.
 
Οι δύο τενίστες, λοιπόν, μπήκαν σήμερα στο Philippe Chatrier με το σκορ στο 3-6, 3-6, 6-0, 4-2. Ο Μάρεϊ, όπως αναμενόταν, έφερε το ματς στα ίσα και τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ...
 
Εκεί ο Στέπανεκ έκανε τρομερά πράγματα και ο Μάρεϊ βρέθηκε κοντά σε οδυνηρό αποκλεισμό, αφού προηγήθηκε με 5-4 και ήταν στο 30-30 στο σερβίς του Βρετανού!
 
Έτσι, όμως, ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες: στα δύσκολα δείχνουν την ποιότητά τους και... ξεφεύγουν. Ο Μάρεϊ, λοιπόν, κράτησε το σερβίς του και «έσπασε» τον αντίπαλό του στο 5-5. Δεν ήταν δυνατόν στη συνέχεια να χάσει το προβάδισμα, παρότι ο Στέπανεκ πάλεψε μέχρι το τέλος... Νίκησε με 3-6, 3-6, 6-0, 6-3, 7-5 και επόμενος αντίπαλος του Άντι είναι ο Γάλλος Ματίας Μπουργκ.
 
Ο Ράφα, από την άλλη, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον big server Σαμ Γκροθ (Νο.100) από την Αυστραλία. Επικράτησε με 6-1, 6-1, 6-1 σε 80 λεπτά, κάνοντας το βήμα προς τον δέκατο τίτλο του στο Παρίσι, και θα παίξει στη συνέχεια με τον νικητή του αγώνα Μπάγνις-Ντε Σέπερ.
 
Με την άνεση του ο Ναδάλ...
 
Μέχρι και tweener winner έβγαλε ο ορεξάτος Ράφαελ Ναδάλ στο εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Roland Garros 2016, με τον πολυνίκη του θεσμού να κάνει περίπατο απέναντι στον αποδυναμωμένο, στη χωμάτινη επιφάνεια, Σαμ Γκροθ. 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ράφαελ Ναδάλ στον πρώτο του αγώνα στο Παρίσι και ο Σαμ Γκροθ δεν μπόρεσε να του δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο 29χρονος άσος, αφού "κατέστρεψε" το μεγάλο όπλο του μεγαλόσωμου Αυστραλού, το σερβίς, έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 6-1, 6-1, 6-1μετά από μόλις 1 ώρα και 22 λεπτά αγώνα στο σχεδόν γεμάτο Suzanne Lenglen.

To No4 του ταμπλό και εννιά φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, τελείωσε το ματς με μόλις 3 αβίαστα λάθη (!!) αλλά και 25 winners, μην επιτρέποντας στον Γκροθ να φτάσει καν σε break point ενώ ο ίδιος ήταν "κίνδυνος-θάνατος" στα service games του Αυστραλού, πετυχαίνοντας 8 breaks σε 14 προσπάθειες.

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον επόμενο γύρο. Έχω μια ημερα να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για το επόμενο ματς" είπε αμέσως μετά τον σύντομο αγώνα του ο Ναδάλ, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό στο Lenglen.

Στους "64" ο Ράφα θα περιμένει το νικητή του αγώνα Ντε Σέπερς-Μπαγκνίς.
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας