Ο Αλβανο-Ελβετός "κανονιέρης"

Την Τετάρτη (25/5) η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την πρώτη της μεταγραφή για το καλοκαίρι του 2016, με τον Γκρανίτ Τζάκα να υπογράφει συμβόλαιο 5 ετών και την Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ να παίρνει 40.000.000 ευρώ.
Μετά τα bonus το κόστος μπορεί να ξεπεράσει και τα 45.000.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.
Πάντα σε λίρες τα ποσά, καθώς κάθε χρόνο είναι διαφορετική η ισοτιμία με το ευρώ, έτσι ο Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ) είναι η πιο ακριβή μεταγραφή με 42.500.000 λίρες και ακολουθεί ο Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα) με 35.000.000 λίρες (30.000.000 λίρες ο Τζάκα).
Ο Γκρανίτ Τζάκα είναι 23άχρονος διεθνής Ελβετός μέσος, θα παίξει φυσικά στο Euro 2016, ενώ οι γονείς του είναι Αλβανο-Κοσοβάροι που πήγαν στην Ελβετία πριν γεννηθεί.
Είναι δημιούργημα των ακαδημιών της Βασιλείας, η οποία το 2012 τον πούλησε στην Γκλάντμπαχ με 8.500.000 ευρώ, ενώ ήδη με την εθνική Ελβετίας έχει 41 εμφανίσεις με 6 γκολ.
Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές της Άρσεναλ:

  

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της με έξι ομάδες στο Champions League
Ολυμπιακός: Το παλεύει ο Κωστούλας για ΟΑΚΑ
«Αν δεν το πάρουμε, δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα»
Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις
Europa League: Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν εύκολα στον τελικό
Europa League: Να σφραγίσουν τα εισιτήρια για τον τελικό θέλουν Γιουνάιτεντ και Τότεναμ
Εντυπωσιακό time-lapse βίντεο της Μπαρτσελόνα από την ανακατασκευή του Καμπ Νου
BINTEO: Η Αλ Νασρ δέχθηκε γκολ και ο Ρονάλντο άρχισε να κάνει χειρονομίες προς τους συμπαίκτες του
Μπέκαμ: Με ήθελε η Μπαρτσελόνα αλλά η ομάδα μου ήταν πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Κώστας Τσιμίκας φεύγει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι