Πουλλαΐδης: «Η παρουσία μου ζημιώνει»

Παράταση ως τις 27 Ιουνίου, όταν θα διεξαχθεί νέα εκλογική συνέλευση παίρνει η αγωνία για τη διαδοχή του Χρίστου Πουλλαΐδη στην προεδρία της Ανόρθωσης. Πέντε μέρες νωρίτερα, στις 22 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της εταιρίας, στην οποία θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το μέλλον του νυν μεγαλομετόχου στην «Κυρία». Μέχρι τότε όσα θέματα άπτονται του προγραμματισμού για την νέα αγωνιστική περίοδο θα χειρίζεται ο Χρίστος Πουλλαΐδης.
Ο τελευταίος μολονότι μέχρι στιγμής στον ορίζοντα δεν έχει εμφανιστεί υποψήφιος διάδοχος, επανέλαβε από το ξεκίνημα της εκλογικής γενικής συνέλευσης την αποχώρησή του από την προεδρία του σωματείου. «Η παρουσία μου κάνει ζημιά, προκαλεί εφησυχασμό στους υπόλοιπους, γι’ αυτό αποχωρώ και πρέπει να βρεθεί διάδοχη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίχως να διευκρινίσει, αν θα αποχωρήσει και από την εταιρεία: «Όλα θα συζητηθούν στη συνέλευση της εταιρείας, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αυτή την στιγμή». Αυτό όμως που διατράνωσε γι’ άλλη μια φορά -όπως και στην εκδήλωση «open house»- είναι ότι δεν σκοπεύει να βάλει κι άλλα χρήματα, καθώς έχει στερέψει.
Ο μεγαλομέτοχος του σωματείου κατέθεσε πρόταση για άντληση κεφαλαίων από παλαιούς προέδρους, παλαιά μέλη και τωρινά μέλη, ωστόσο προτιμήθηκε η συνάντηση να επικεντρωθεί στον αρχικό της στόχο που είναι η σύσταση διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα πρότεινε την εισφορά 10 χιλιάδων ευρώ από τους πρώτους, 2.5 χιλιάδες ευρώ από τους δεύτερους και 1000 ευρώ από τους τρίτους.
Η υποβολή ερωτήσεων από τα μέλη προς τον Χρίστο Πουλλαϊδη επέφερε μια μικρή διατάραξη της ηρεμίας. Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι αν ο κύριος Θέμης Βιολάρης θέλει να πει κάτι εναντίον του να το αναφέρει, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η γενική συνέλευση πραγματοποιείται για να βγει ο σύλλογος από το διοικητικό αδιέξοδο και όχι να αποφασιστεί το μπάτζετ της νέας σεζόν. Με παρέμβασή του ο επίτιμος πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου, κάλεσε όπως αναγνωσθεί το καταστατικό και ακολουθηθεί πιστά, ώστε η διαδικασία να τελειώσει ήρεμα.
Σύμφωνα με την ανάλυση των οικονομικών από τους Ελεγκτές το χρέος του συλλόγου ανέρχεται στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ποσό της τάξης του 1.8 εκατομμυρίου ευρώ αφορά προσωπικά δάνεια και υπάρχουν εγγυήσεις από τρίτους ότι θα διαγραφούν.
Ερωτηθείς για το λόγο που δεν έφερε πίσω στην Ανόρθωση τον Τιμούρ Κετσπάγια το περασμένο καλοκαίρι ο Πουλλαΐδης αποκρίθηκε: «Ως διοικητικό συμβούλιο της Ανόρθωσης πήραμε κάποιες ορθές και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις…»

 

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας