Ήττα 2-1 για την εθνική στη Σερβία

Και στο δεύτερο παιχνίδι της υπό τον Χριστάκη Χριστοφόρου η εθνική Κύπρου γνώρισε την ήττα με στενό σκορ. Μετά το 0-1 κόντρα στην Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο, στην Οδησσό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέκυψε 1-2 απέναντι στη Σερβία στο Ούσιτζε.
Υπό το βλέμμα του Μίχαελ Σκίμπε, ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας (αντιπάλου της εθνικής μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018), η Κύπρος δεν έβγαλε καλό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στους Σέρβους και δεδομένα χρειάζεται δουλειά και ανέβασμα στροφών εν όψει των επικείμενων επίσημων υποχρεώσεών της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Σχεδόν ολόκληρη η αναμέτρηση ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του Σλάβο Μούσλιν (σ.σ. ο πρώην τεχνικός της Ανόρθωσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Σερβίας), η οποία πιστώθηκε και τις περισσότερες και τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ.
 
Με… αυτογκόλ
Η εθνική παρατάχθηκε με 4-5-1 και ενισχυμένη μεσοαμυντική γραμμή (Αρτυματάς, Λαμπάν, Κυριάκου), η οποία ωστόσο δεν απέτρεψε τις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ αφαίρεσε δημιουργικότητα από το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Μίτροβιτς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’, ακολούθως ο Γιωργαλλίδης αρνήθηκε το 2-0 στους Μίτροβιτς (4’) και Κόστιτς (7’), ωστόσο στο 10’ η μπάλα μετά από σουτ του Τάντιτς κόντραρε σε αμυνόμενο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Κύπρου.
Στο 24’ πλασέ του Μλαντένοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η μοναδική τελική της εθνικής μας πριν την ανάπαυλα ήταν μια κεφαλιά του Χαραλάμπους (30’) που εξοστρακίστηκε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, μια ασυνεννοησία του Νικόλα Μακσίμοβιτς με τον Κάχριμαν είχε ως αποτέλεσμα ένα σπάνιο αυτογκόλ, με το οποίο η Κύπρος μείωσε σε 2-1.
 
Ίδια εικόνα
Το σκηνικό έμεινε απαράλλακτο στην επανάληψη, μολονότι με το ξεκίνημά της η Σερβία προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές. Η οικοδέσποινα παρέμεινε η πιο ορεξάτη ομάδα, είχε εκ νέου περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε. Από τα μέσα του δευτέρου μέρους ο Χριστοφόρου ξεκίνησε το φρεσκάρισμα και την τόνωση της μεσοεπιθετικής γραμμής (σ.σ. στο παιχνίδι πέρασαν διαδοχικά οι Μακρής, Αλωνεύτης και Εγγλέζου), η παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην περιοχή του Κάχριμαν ωστόσο δεν έγινε πιο αισθητή, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει ως το τέλος.
Κύπρος (Χ. Χριστοφόρου): Γιωργαλλίδης - Στυλιανού (91' Χριστοφόρου), Μερκής, Λαΐφης, Χαραλάμπους - Αρτυματάς (90' Νικολάου), Λαμπάν - Χαραλαμπίδης (83’ Εγγλέζου), Κυριάκου (67’ Μακρής), Αλεξάνδρου (67’ Αλωνεύτης) - Σωτηρίου.
Σερβία (Σλ. Μούσλιν): Κάχριμαν, Ρουκάβινα (75' Σέτλαρ), Μλαντένοβιτς (46’ Κολάροφ), Ραΐκοβιτς, Νικ. Μακσίμοβιτς, Μιλούνοβιτς, Μάτιτς, Μίτροβιτς (46’ Πάβλοβιτς), Τάντιτς (46’ Λιάγιτς), Κόστιτς (46’ Ζίβκοβιτς), Νεμ. Μακσίμοβιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα

2' Ο Μίτροβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Σέρβους.
4' Εντυπωσιακή απόκρουση του Γιωργαλλίδη σε κεφαλιά του Μίτροβιτς.
7' Ο Γιωργαλλίδης σταμάτησε πλασέ του Κόστιτς σε τετ α τετ και ο Λαϊφης ολοκλήρωσε την απόκρουση διώχνωντας την μπάλα προ της γραμμής. 
10' Σουτ του Τάντιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα, 2-0 για τη Σερβία. 
24' Κοντινό πλασέ του Μλαντλένοβιτς, η μπάλα στο δοκάρι και έξω.
30' Κοντινή κεφαλιά του Ηλία Χαραλάμπους, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ και ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία. 
32' Λανθασμένο γύρισμα του Νίκολα Μαξίμοβιτς στον τερματοφύλακα της ομάδας του και η μπάλα πήγε στα δίχτυα, μειώνει η Εθνική μας σε 2-1 από αυτογκόλ. 


33΄ Δυνατό σουτ του Ρουκάβινα από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, στο οριζόντιο δοκάρι. 
47' Κοντινό σουτ του Ζίφκοβιτς, απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης. 
63' Άστοχο σουτ του Γκρούιτς από καλή θέση μέσα από την περιοχή.

90' Πλασέ του Μακρή πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έδιωξε αμυντικός προ της γραμμής σε κόρνερ

Διαιτητής: Pavle Radovanovic (Danijel Devic,  Milutin Dukic), όλοι από το Μαυροβούνιο.
Τέταρτος διαιτητής ο Σέρβος Nenad Dokic.
 
Είναι το δεύτερο φιλικό της Εθνικής μας μέσα στο 2016 αφού προηγήθηκε ο αγώνας με την Ουκρανία στην Οδησσό τον περασμένο Μάρτιο με τους Ουκρανούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0.

Το χωρητικότητας 12000 θεατών γήπεδο στο Ούσιτζε είναι κατάμεστο αφού η Εθνική Σερβίας δεν έχει αγωνιστεί στην περιοχή τελευταία είκοσι περίπου χρόνια και έτσι, ο αγώνας αποτελεί μεγάλο γεγονός για την περιοχή. 

Οι Σέρβοι δίνουν μεγάλη σημασία στον αγώνα και στην αποστολή βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού με ποιο γνωστούς τους Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Νεμάνια Μάτιτς της Τσέλσι και τον Κολάροφ της Μάντσεστερ Σίτι. 

Για την Εθνική Σερβίας, ντεμπούτο θα κάνει σήμερα στον πάγκο ο Σλάβο Μούσλιν, ο οποίος θήτευσε στο παρελθόν στην Ανόρθωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν