Από τον παράδεισο στην κόλαση ο Παγδατής (video)

Το προσπάθησε ο Μάρκος Παγδατής με αντίπαλο τον Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας με τον Γάλλο να κάνει σπουδαίο φινάλε και να πανηγυρίζει την εκατοστή νίκη σε Grand Slam. 

Ο Κύπριος πρωταθλητής πήρε τα δύο πρώτα set του αγώνα, αλλά έχασε τα επόμενα τρία πέφτοντας «θύμα» ανατροπής 6-7(6), 3-6, 6-3, 6-2, 6-2, με τον Τσονγκά να επιστρέφει για τρίτη φορά στην καριέρα του από 0-2 κάτω.

Στον τρίτο γύρο του «γαλλικού open» το No7 της Παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει το πάλαι ποτέ «αστέρι» του τένις από τη Λετονία, τον Έρνεστ Γκούλμπις που πήρε «καθαρή» νίκη με 6-2, 7-5, 6-3 επί του φορμαρισμένου Ζοάο Σόουζα. 

Στο αγωνιστικό «κομμάτι» της αναμέτρησης του Παγδατή με τον Τσονγκά, το No39 της ATP ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας «break» στο πέμπτο game, με τον Γάλλο να απαντά στο όγδοο, και να φέρνει το set στα ίσα, κάτι που δεν άλλαξε έως το «tie break». Εκεί, ο Μάρκος κράτησε το σέρβις του μία παραπάνω φορά από τον αντίπαλο του, για να «κλείσει» το set υπέρ του με 8-6.

Στο δεύτερο set του παιχνιδιού, ο Κύπριος έχοντας ως σύμμαχο τα εκπληκτικά «drop shot» και το σέρβις του, «έσπασε» δύο φορές τα game πρωτοβουλίας του Τσόνγκα έναντι μιας του Γάλλου, και με αυτόν τον τρόπο «γράφτηκε» το 6-3.

Από κει και έπειτα, ο κορυφαίος τενίστας της Γαλλίας άρχισε την αντεπίθεση του. Το τρίτο set το κατέκτησε με απόλυτη συνέπεια πίσω από το σέρβις του, ενώ βρήκε αντίδοτο και στα εκπληκτικά ανεβάσματα στο φιλέ του Παγδατή. 

Η ανατροπή «σφραγίστηκε» με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Τσονγκά, παρόλο που είχε περισσότερα αβίαστα λάθη (51-39), ήταν ψύχραιμος στους κρίσιμους πόντους και εκμεταλλεύτηκε τέσσερα από τα έξι «break point» που βρήκε στον «δρόμο» του, σε αντίθεση με τον Κύπριο που φάνηκε κουρασμένος και άνευρος επιθετικά, σε σχέση με το ξεκίνημα του ματς. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του αντρικού «ταμπλό», ο Μπόρνα Τσόριτς έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι στον ατίθασο Μπέρναρντ Τόμικ, και προκρίθηκε στα τέσσερα set με ανατροπή 3-6, 6-2, 7-6(4), 7-6(6), φτάνοντας έτσι για δεύτερη φορά στη καριέρα του στον τρίτο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ σε μία «μάχη» που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. 

Εύκολη νίκη για τον Νταβίντ Γκοφάν επί του Κάρλος Μπέρλοκ με 7-5, 6-1, 6-4, με τον Βέλγο να συνεχίζει έχοντας απίθανη απόδοση στο «χώμα». Στον επόμενο γύρο το δεκατριάρι της ATP, θα παίξει με τον «χωματά» Νίκολας Αλμάγρο, που έστειλε «σπίτι» του τον Γίρι Βέσελι μετά από τρία set και το 6-4, 6-3, 6-3. 
 

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας