ΑΕΚ: Ο μαραθώνιος των 11,5 μηνών!

Ενώπιον της πλέον εκτεταμένης αγωνιστικής περιόδου στην 22χρονη ιστορία της ευρίσκεται η ΑΕΚ. Μεταξύ της έναρξης της προετοιμασίας (6 Ιουνίου) και του τέλους των εγχώριων διοργανώσεων (21 Μαΐου το πρωτάθλημα, 24 Μαΐου το κύπελλο) μεσολαβούν 11,5 μήνες! Πρόκειται ασφαλώς για έναν αληθινό μαραθώνιο, στον οποίο θα απαιτηθεί άριστη διαχείριση απ’ όλες τις απόψεις, προκειμένου οι «κιτρινοπράσινοι» να διεκδικήσουν μέχρι τέλους και να υλοποιήσουν τους μεγαλεπήβολους στόχους τους.

Το πρωτόγνωρο του φαινομένου καταδεικνύεται για το σύλλογο της Λάρνακας από το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που είχε κληθεί να παίξει στον α’ προκριματικό γύρο μιας διοργάνωσης ήταν την περίοδο 1996/97, όταν στο Κύπελλο Κυπελλούχων είχε αντιμετωπίσει (και αποκλείσει) την Κόταϊκ Αμποβιάν. Τότε το πρώτο παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου (σ.σ. εφέτος θα είναι στις 30 Ιουνίου για τον α’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ) και στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση, η οποία με βάση τα πεπραγμένα της περασμένης διετίας ασφαλώς δεν αποτελεί το ταβάνι των «κιτρινοπρασίνων» εν όψει της επικείμενης περιόδου.

Οι Λαρνακείς, ιδίως με την είσοδό τους στο νεόδμητο γήπεδό τους, στοχεύουν στη διεκδίκηση των εγχώριων πρωτείων και στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια έχοντας ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον α’ προκριματικό γύρο ήταν η Ανόρθωση την περίοδο 2007/08. Και σ’ εκείνην την περίπτωση όμως η «Κυρία» έδωσε το πρώτο παιχνίδι της απέναντι στη Βαρντάρ στις 19 Ιουλίου (και όχι τέλη Ιουνίου, όπως η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι).
 
Στοίχημα το βάθος
Στην άρτι ολοκληρωθείσα περίοδο, στην οποία οι «κιτρινοπράσινοι» έδωσαν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στις 30 Ιουνίου (σ.σ. το εκτός έδρας 0-3 από την Μπορντό), ήταν κοινά παραδεκτό ότι η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών τους στοίχισε στην τελική ευθεία της κούρσας για τον τίτλο.
Τούτου δοθέντος η αύξηση του βάθους του ρόστερ ήταν εξ αρχής επιβεβλημένη, αλλά γίνεται ακόμη πιο επιτακτική ένεκα του χρονικού διαστήματος, στο οποίο «απλώνεται» η νέα σεζόν για τη δευτεραθλήτρια.

Ο Τσάβι Ρόκα απέφυγε μια νέα περίπτωση Βάντερ προχωρώντας με συνοπτικές διαδικασίες στην ανανέωση όλων των βασικών γραναζιών (Καταλά, Λαρένα, Χαραλάμπους ως το 2017, Ορτίθ, Μουρίγιο, Τριτσκόφσκι, Μόισοφ, Μπόλιεβιτς ως το 2018). Το νέο στοίχημα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, πέραν φυσικά της εύρεσης του κατάλληλου διαδόχου για τον Τόμας Κρίστιανσεν, είναι πλέον η ποιοτική ενίσχυση της ομάδας και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ήδη υφιστάμενου ρόστερ είναι αρκετά ψηλός.

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League