Τα ρεκόρ του Σέρχιο Ράμος

Το γκολ του έδωσε προβάδισμα από νωρίς στη Ρεάλ, απέναντι στην Ατλέτικο. Ο Σέρχιο Ράμος, όπως και πριν από δύο χρόνια στη Λισσαβώνα, είχε πολύτιμη συνεισφορά στην κατάκτηση του τροπαίου για τους «μερένγκες». Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ο 30χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός με αυτό το γκολ έφθασε σε μια πρωτιά, ενώ έβαλε το όνομά του και σε άλλες δύο προνομιούχες λίστες.
Ο Σέρχιο Ράμος άνοιξε το σκορ στον τελικό του Μιλάνου, για τη Ρεάλ απέναντι στην Ατλέτικο, δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Είχε σκοράρει και στον τελικό της Λισσαβώνας πριν από δύο χρόνια, πάλι με τη Ρεάλ απέναντι στην Ατλέτικο. Σε εκείνον τον τελικό του Champions League (2014) είχε μάλιστα ισοφαρίσει για τους «μερένγκες» στέλνοντας το ματς στην παράταση τότε. Το Σάββατο το βράδυ, ο Σέρχιο Ράμος έγινε ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ αμυντικός κι ο ΠΡΩΤΟΣ κεντρικός που σκοράρει σε δύο τελικούς της διοργάνωσης. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν ο λίμπερο της Παρτίζαν και του Άγιαξ, Βέλιμπορ Βάσοβιτς (σκόραρε στον τελικό του 1966 όταν η Παρτίζαν έχασε το τρόπαιο από τη Ρεάλ και στον τελικό του 1969 όταν ο Άγιαξ έχασε το τρόπαιο από τη Μίλαν), ο αριστερός μπακ της Σέλτικ, Τόμι Γκέμελ (σκόραρε στον τελικό του 1967 όταν η Σέλτικ πήρε το τρόπαιο απέναντι στην Ίντερ και σε αυτόν του 1970 όταν η ομάδα της Γλασκώβης έχασε το τρόπαιο από τη Φέγενοορντ) και ο μπακ της Λίβερπουλ, Φιλ Νιλ (σκόραρε στον τελικό του 1977 όταν η Λίβερπουλ πήρε το τρόπαιο απέναντι στην Γκλάντμπαχ, αλλά και σε αυτόν του 1984 με την ίδια κατάληξη απέναντι στη Ρόμα).
Ο Ράμος προστέθηκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών της «βασίλισσας», οι οποίοι έχουν σκοράρει σε δύο ή περισσότερους τελικούς Champions League και πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Έκτορ Ριάλ, Φρανθίσκο Χέντο, Φέρεντς Πούσκας και Ραούλ Γκονθάλεθ.
Το γκολ που σημείωσε ο 30χρονος Σεβιγιάνος κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, τον έβαλε σε ακόμη μία «χρυσή» λίστα. Έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει απέναντι στον ίδιο αντίπαλο σε τελικό της διοργάνωσης, δεύτερη φορά. Πριν από τον Σέρχιο Ράμος (απέναντι στην Ατλέτικο το 2014 και το 2016), προηγήθηκαν οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο (είχε σκοράρει στον τελικό του 1956 όταν η Ρεάλ πήρε το τρόπαιο απέναντι στη Ρεμς, αλλά και στον τελικό του 1959, όταν η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας κατέκτησε εκ νέου το τρόπαιο απέναντι στη γαλλική ομάδα), αλλά κι ο Λιονέλ Μέσι (σκόραρε στον τελικό του 2009, αλλά και σε αυτόν του 2011 με θύμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
Πηγή: Μr Chip/Sport24.gr
  

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς