Τα βραβεία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016

Η αυλαία της ποδοσφαιρικής περιόδου έπεσε και οι κορυφαίοι της χρονιάς επιβραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους τόσο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου όσο και από τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο της βράβευσης των διακριθέντων και απονέμει βραβεία εμπνευσμένα από αρνητικές επιδόσεις και ευτράπελα με χιουμοριστική διάθεση.

 

ΛΕΒ ΓΙΑΣΙΝ
Ο τερματοφύλακας της Πάφου, Ρόιν Κβασκβάντζε απέκρουσε δύο πέναλτι στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ και παίρνει το βραβείο Λεβ Γιασίν, ο οποίος με περισσότερες από 150 αποκρούσεις πέναλτι στην καριέρα του έμεινε στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
 

 

ONE NIGHT STAND
Ο ποδοσφαιριστής με το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος στο κυπριακό πρωτάθλημα θα σας εκπλήξει. Ποιος Καβενάγκι, ποιος Άλβες και ποιος Μακρίεφ. Ο Λουίς Λεάλ τους κατατρόπωσε αφού αγωνίστηκε μόλις μια φορά στο κυπριακό πρωτάθλημα και κατάφερε να βρει δίκτυα δύο φορές στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος».

 

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Ήρθε, είδε και απήλθε. Στον Ζόραν Μιλίνκοβιτς απονέμεται το βραβείο ταινίας μικρού μήκους, καθώς η παρουσία του στον πάγκο της Ανόρθωσης είχε μόλις έξι επεισόδια. Ούτε τον μισό κύκλο μιας σειράς δεν ολοκλήρωσε ο Σέρβος προπονητής που αποχώρησε κακήν κακώς.


ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
1966 μέρες  μετά ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστρεψε σε πάγκο κυπριακής ομάδας.  Έξι χρόνια, τέσσερις μήνες και 18 μέρες μεσολάβησαν από τότε που ο Γεωργιανός προπονητής αποχώρησε από την Ανόρθωση μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από τον ΑΠΟΕΛ.


REMAKE
Συνήθεια έγινε για τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ να δίνει χαρτί απόλυσης σε προπονητές στο φινάλε της περιόδου. Ο Πρόδρομος Πετρίδης επανέλαβε εαυτόν ένα χρόνο μετά την αποδέσμευση του Τόρστεν Φινκ, εκδίδοντας διαζύγιο με τον Τιμούρ Κετσπάγια τρία παιχνίδια πριν το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.


ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ
Ούτε ο πιο διάσημος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν δεν θα σκεφτόταν τέτοιο σενάριο. Ο Γιώργος Μερκής «σκότωσε» την παλιά του ομάδα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας για τον ΑΠΟΕΛ σε 2-2 στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των play off.

DURACELL

Δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό στις 36 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Κεϊτά (Ερμής) και Βάλε (Απόλλωνας), οι οποίοι έπαιξαν και στα 3240 λεπτά και κερδίζουν το βραβείο του «ακούραστου» εργάτη.


Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Ο Εμάνουελ Οκόγιε της Πάφου είναι ο ποδοσφαιριστής που κερδίζει το βραβείου δεύτερου ανδρικού ρόλου. Ο Νιγηριανός επιθετικός χρησιμοποιήθηκε σε 32 παιχνίδια εκ των οποίων τα 23 ως αλλαγή. Είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές προερχόμενος από τον πάγκο.


ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ
«Βόλτα» στο Αντώνης Παπαδόπουλος» πήραν οι παίκτες του Άρη τον πρώην διαιτητή Θωμά Μούσκο μετά την απόφαση του να υποδείξει πέναλτι σε πέσιμο του Αβραάμ. Λίγο μετά που κόντεψαν να τον λιντσάρουν οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» ανακάλεσε την απόφασή του.


ΟΠΤΙΚΟΥ ΕΦΕ
Κάθε χρόνο όλο και κάποιο ευτράπελο συμβαίνει στο Δασάκι της Άχνας. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια έσβησαν οι προβολείς με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για ένα μισάωρο και τους ποδοσφαιριστές να τα λένε υπό το φως του φεγγαριού. Ευτυχώς που είχε και πανσέληνο.


ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕ
Απονέμεται στον Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, ο οποίος έβρισε τον βοηθό διαιτητή στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Την «αμαρτία» του αφρικανού εξτρέμ συνέλαβε ο τηλεοπτικός φακός και τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή.


ΒΟΥΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Το ότι ο Τόμας ντε Βινσέντι δεν είναι από τα καλύτερα παιδιά των κυπριακών γηπέδων αποδείχθηκε πολλάκις. Ο Αργεντινός κερδίζει το βραβείου βουβού κινηματογράφου (άνω των 18 ετών) για την άσεμνη χειρονομία του προς τον διαιτητή Βασίλη Δημητρίου στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

 


HOME ALONE
Μεταξύ συγγενών και φίλων διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ της Δόξας και του Εθνικού στις 12 Δεκεμβρίου. Κόπηκαν όλα και όλα 16 εισιτήρια. Ούτε συνεργείο καθαριότητας δεν χρειάστηκε να μπει στο Μακάρειο στο τέλος του αγώνα.


ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Ανατροπή του αιώνα. Ματσάρα με σούπερ ανατροπή. Φοβερό παιχνίδι που θύμισε Πρέμιερ Λιγκ. Στο φινάλε των play off η Δόξα προηγήθηκε 3-0 του Άρη στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη η λεμεσιανή ομάδα έκανε επική ανατροπή κερδίζοντας 4-3. Κόκκινο, δεν ήταν κόκκινο είχε το χρώμα του ουρανού…


ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Οι ευφάνταστες ιδέες από τους οργανωμένους οπαδούς είναι συχνό φαινόμενο στα κυπριακά γήπεδα. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ απονέμει το έπαθλο για το καλύτερο πανό της χρονιάς στους οπαδούς του Άρη. Εμείς γουστάρουμε!


ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Είναι η πιο διάσημη γιαγιά των κυπριακών γηπέδων. Η Κυριακού Παύλου δεν χάνει εντός έδρας παιχνίδι του Εθνικού και μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ είχε εκφράσει τη σιγουριά της ότι η ομάδα του χωριού της δεν θα υποβιβαστεί. Κάτι περισσότερο θα γνώριζε η συμπαθέστατη γριούλα.


HAIR STYLING
Από την πρώτη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του Εστρέλα η κόμμωση του έγινε μέγα θέμα συζήτησης. Τελικά τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του νεαρού μέσου δεν τις διαπιστώσαμε καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα, όμως για το εκκεντρικό στυλ των μαλλιών του είμαστε βέβαιοι.


ΙΚΑΡΟΥ
Το βραβείου «Ίκαρου» απονέμεται στον πρόεδρο της Ανόρθωσης, Χρίστο Πουλλαΐδη, ο οποίος πίστεψε ότι μπορεί να φτάσει στον ήλιο, αλλά τελικά κάηκε. Έβαλε 10 εκατ. ευρώ, μείωσε το χρέος της «Κυρίας» κατά πέντε εκατ. και όμως δέχεται πυρά γιατί πολύ απλά πίστεψε ότι καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και υπέπεσε σε τραγικά λάθη.


ΚΑΣΠΕΡ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑΚΙ
Ως η αόρατη δύναμη της Ανόρθωσης χαρακτηρίζεται από τους φίλους της «Κυρίας» ο πρώην υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Φρατζέσκος Χατζημιχαήλ. Κατηγορείται ότι είχε χέρι σε όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ότι κινούσε τα νήματα και αφότου είχε αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας.


ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ
Ο Ματίας Ντεγκρά επιβεβαίωσε τον κανόνα πως ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στην Κύπρο και αποχωρούν για το εξωτερικό επανεμφανίζονται δραματικά χειρότεροι όταν επιστρέφουν στο νησί. Ο Αργεντινός δεν θύμιζε σε τίποτα τον φύλακα άγγελο που οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.


SURVIVOR
Θέλει και ερώτημα που θα απονεμηθεί το βραβείο survivor; Μα φυσικά στον Εθνικό Άχνας. O… αθάνατος Εθνικός κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και έχοντας απέναντι του το σύστημα (σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Κίκη Φιλίππου) κατάφερε να καταγράψει επιδόσεις που θα ζήλευαν οι πρωταθλήτριες ομάδες των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου και απέφυγε την υστάτη τον υποβιβασμό


ΑΙΣΧΟΥΣ
Ίσως για πρώτη φορά ολόκληρος ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος ενώθηκαν. Υπαίτιος γι’ αυτό ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με την πράξη του να φορέσει φανέλα της Τουρκίας σε παιχνίδι που έγινε μεταξύ των προέδρων ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών στην Κωνσταντινούπολη.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος