Το «θαύμα» της Κροτόνε με τρεις αμυντικούς

Τα «φώτα» και όχι άδικα, είναι στη Λέστερ. Ολοκλήρωσε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της ιστορίας του ποδοσφαίρου και έγινε «αθάνατη» μετά από αυτό τον άθλο. Πίσω όμως από αυτή την ιστορία, τη φετινή σεζόν είχαμε και μια άλλη ιστορία. Η άσημη και μικρή Κροτόνε, κατόρθωσε κάτι φανταστικό. Κάτι μοναδικό που αξίζει πραγματικά να διαβάσετε.
 
Ο προϋπολογισμός της Κροτόνε είναι σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ. Μια πόλη στη Νότια Ιταλία που μαστίζεται από τη φτώχια και αδυνατεί να κρατήσει τα δικά της παιδιά. Η έλλειψη θέσεων εργασίας, έχει αναγκάσει αρκετούς κάτοικους να μετακομίσουν σε άλλες, πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ιταλίας. Το ποδόσφαιρο είναι η διέξοδος και η παραμονή στη Β΄ Κατηγορία, ο μεγαλύτερος στόχος κάθε σεζόν.
 
Το γήπεδο της είναι χωρητικότητας περίπου 10.000 θέσεων. Ο προπονητής της, Ivan Juric, έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό. Παίζει με σύστημα 3-4-3 και στις προπονήσεις τονίζει συνέχεια στους παίκτες του να έχουν ενέργεια και να μαρκάρουν διαρκώς. Από τον επιθετικό κορυφής, μέχρι τον… τερματοφύλακα. Κόντρα στα προγνωστικά, η Κροτόνε άρχισε φέτος να κερδίζει αρκετά παιχνίδια και κάτι φαινόταν στον ορίζοντα. Κάτι σπουδαίο…
 


Ο καιρός περνούσε, ο Juric και οι παίκτες του «ανάγκαζαν» τον κόσμο να παρατήσει τις δουλειές του και να έρθει στο γήπεδο, αφού κάτι πραγματικά εξαιρετικό συνέβαινε. Η Κροτόνε όχι απλά κέρδιζε τη παραμονή της, αλλά ήταν κοντά στο να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Μέχρι που έγινε και αυτό.  Πλέον, 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε, είναι στη 1η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Κάλιαρι. Το «θαύμα» όμως έγινε. Και είναι αληθινό.

 

Ο κόσμος της Κροτόνε δεν πίστευε αυτά που έβλεπε. Για να καταλάβετε τι γίνεται σε αυτή τη πόλη, το γήπεδο της ομάδας είναι δίπλα από το Νοσοκομείο. Από τα δωμάτια του Νοσοκομείου, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τους αγώνες.
 
Σε διάστημα λίγων μηνών, οι ασθενείς έγιναν χιλιάδες και ο κόσμος που δεν είχε εισιτήριο (αφού το γήπεδο ήταν μικρό), έλεγε πως είναι άρρωστος και έβλεπε το παιχνίδι από το Νοσοκομείο.
 


Με τρεις αμυντικούς, επιθετικό πνεύμα και σχεδόν μόνο Ιταλούς στο ρόστερ της, η Κροτόνε με λιγότερο από 3 εκατομμύρια προϋπολογισμό κέρδισε τη καθολική αναγνώριση. Όλη η ομάδα έτρωγε υποχρεωτικά πρωινό μαζί. Και ήταν μαζί μετά τα παιχνίδια. Ο Κροάτης προπονητής της και τα παιδιά του, έγραψαν ιστορία.

 

Το σύστημα με 3 αμυντικούς επικρίθηκε από αρκετούς. Ακόμη και στο νησί μας δεν το συναντήσαμε αρκετές φορές. Ο Δώνης είχε παρατάξει τον ΑΠΟΕΛ με 3 αμυντικούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ. Στο ποδόσφαιρο όμως, αρκεί να έχεις όραμα. Και εκεί που μεγαθήρια μετρούν τις πληγές τους και πολλά εκατομμύρια πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, η Κροτόνε δείχνει τον δρόμο για το αύριο…

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν