Η διαπραγματευτική ισχύς του ΑΠΟΕΛ
10:49 - 06 Μαΐου 2016
Take it or leave it! Προφανώς δεν ειπώθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο τελεσιγραφικός χαρακτήρας της πρόταση του ΑΠΟΕΛ στον Ούρκο Πάρντο για νέο διετές συμβόλαιο πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Είναι όμως αυτή η ενδεδειγμένη πρακτική και τακτική;
Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας είναι εγνωσμένης (μεγάλης) αξίας και στα 33 του είναι θεμιτό να επιδιώκει το πιθανότατα τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του. Έχει άλλωστε επιχειρήματα για να υποστηρίξει την αξίωση για αυξημένες απολαβές: α) την απόδοσή του και β) την αμφιβολία που (σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων) θα συνοδεύει τον όποιο διάδοχό του για το αν θα προλάβει να προσαρμοστεί και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την άλλη, και η διοίκηση της εταιρείας νομιμοποιείται να επιδιώκει τη μείωση του προϋπολογισμού, αφού την αγωνιστική περίοδο 2014/15 το κόστος και τα επιτεύγματα του ρόστερ ήταν δυσανάλογα. Οι ιθύνοντες των «γαλαζοκιτρίνων» έχουν επίσης επιχειρήματα για την επιλογή στελέχωσης ενός πιο ολιγάριθμου και χαμηλόμισθου ρόστερ: α) την εδραιωμένη εντός συνόρων κυριαρχία σε συνδυασμό με την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και β) το μήνυμα που θα εκπέμψει στους υπόλοιπους παίκτες ενδεχόμενη ικανοποίηση των αξιώσεων του Πάρντο.
Δεδομένου ότι η υφιστάμενη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών υπερκαλύπτεται από το μπόνους πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «γαλαζοκίτρινοι» ομιλούν από θέση ισχύος, καθώς α) αν ο Βελγοϊσπανός απορρίψει την πρότασή τους, θα φανεί ότι προτάσσει το χρήμα έναντι της αγωνιστικής φιλοδοξίας, και β) είναι μάλλον πιο εύκολο να βρουν εκείνοι έναν εξ ίσου ικανό τερματοφύλακα με τα χρήματα που προσφέρουν στον Πάρντο παρά να βρει ο 33χρονος ένα σύλλογο που να του προσφέρει και περισσότερα χρήματα και το ίδιο αγωνιστικό πακέτο με τον ΑΠΟΕΛ.