Σε τρίτο σερί τελικό Europa League η Σεβίλλη (βίντεο)

Την τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου του Europa League θα διεκδικήσει η Σεβίλλη, καθώς νίκησε με 3-1 την Σαχτάρ και θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στον τελικό της 18ης Μαΐου στο "Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ" της Βασιλείας.

Δύο γκολ πέτυχε ο Κεβίν Γκαμεϊρό, δίνοντας ισάριθμες φορές προβάδισμα στους Ισπανούς και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαριάνο Φερέιρα, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Εντουάρντο σε 1-1 στο (44').

Η Σεβίλλη σε 4 τελικούς έχει ισάριθμες κατακτήσεις και είναι πρώτη στην σχετική λίστα, με την Λίβερπουλ να την ακολουθεί με 3 μαζί με Γιουβέντους και Ίντερ.

Έτσι, αν θέλει να παραμείνει μόνη στην κορυφή των κατακτήσεων πρέπει να πάρει και την 5η κούπα σε ισάριθμους τελικούς, ενώ και η Λίβερπουλ έχει μόνο νίκες σε τελικούς στην διοργάνωση (1973, 1976, 2001 ως UEFA Cup).
 
Ο Κεβίν Γκαμεϊρό είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και έτσι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το τραγικό λάθος του Μαλίσεβ, από το οποίο βγήκε τετ-α-τετ με τον Πιάτοβ στο 9ο λεπτό και με διαγώνιο σουτ τον νίκησε ανοίγοντας το σκορ για την Σεβίλλη.

Οι Ισπανοί έριξαν τον ρυθμό, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, έδωσαν χώρο στους Ουκρανούς και τελικά το πλήρωσαν πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Εντουάρντο να κάνει το 1-1 με ψύχραιμο αριστερό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Σόρια, από την εξαιρετική πάσα του Μάρλος.

Η Σαχτάρ "αφυπνίστηκε" και είναι χαρακτηριστικό πως έχασε ευκαιρία αμέσως μετά το 1-1 και αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στο 47' την "πλήγωσε" ξανά ο Γκαμεϊρό, με τον Γάλλο να κάνει το 2-1 αφού απέφυγε τον Σόρια, από την πάσα του Κριχόβιακ.

Στο 58' ο Γκαμεϊρό θέλησε να συμπληρώσει χατ-τρικ με τρομερό γυριστό, αλλά αστόχησε, όμως στο 59' ο δεξιός μπακ, Μαριάνο Φερέιρα έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας πανέμορφο γκολ με εξαιρετικό δεξί σουτ με το εξωτερικό, έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο παράτασης (2-2 το πρώτο ματς).
 

Σκόρερ: 9' και 47' Γκαμεϊρό, 59' Μαριάνο Φερέιρα / 44' Εντουάρντο

Γήπεδο: "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", Σεβίλλη

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)


ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Ντανιέλ Καρίσο, Τρεμουλινάς (74' Εσκουδέρο), Κριχόβιακ, Εν'Ζονζί, Μπανέγα, Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (82' Ιμπόρα).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο, Μάρλος (84' Ουέλινγκτον Νεμ), Τάιζον (76' Μπερνάρντ), Εντουάρντο (84' Ντεντίνιο).

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν