ʼλλη έφτιαχνε, άλλη έβαζε!

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε στο «Τσίρειο» η Πάφος, καθώς -παρά την υπεροχή της και τη δημιουργία πλειάδας φάσεων απέναντι σε έναν αντίπαλο με αρκετούς πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα της- ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΛ και πλέον χρειάζεται νίκη απέναντι στον Εθνικό Άχνας την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να μείνει στην κατηγορία.

Φύλακας-άγγελος
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι το γκολ. Ζαχαρίου (14’), ντε Μέλο (16’) και Δημοσθένους (45’) βρήκαν το μάστορά τους στο πρόσωπο του Γεωργίου, ο οποίος με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ένα και να… καίει
Στην αντίπερα όχθη, ο Μέσκα αξιοποίησε μπαλιά-τρύπα του Κουταντέρ στην περιοχή της Πάφου και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κρούμινς για το 1-0 (41’).

Η επανάληψη κύλησε στο ίδιο μοτίβο: στο 63’ από κεφαλιά-γύρισμα του νεοεισελθόντος Οκόγε το πλασέ του Μαασί σε ανυπεράσπιστη εστία πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70’ ο Γεωργίου απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Οκόγε. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση και στο τελευταίο 20λεπτο, ωστόσο απέναντι σε μια μαζικά αμυνόμενη ΑΕΛ δεν είχαν τις κατάλληλες επιλογές και το καθαρό μυαλό για να φτάσουν στο γκολ και στο θετικό αποτέλεσμα.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Γεωργίου - Ελευθερίου, Κ. Κυριάκου, Ανδ. Κυριάκου, Βασιλείου - Στεπάνοβιτς, Νεοφύτου (80’ Ιωάννου) - Σταύρου, Κουταντέρ (67’ Φράγκου), Μέσκα (57’ Παντελή) - Μαύρου.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κρούμινς - Μακρής (57’ Αγιβί), Μίλερ, Ματούκου, Μάρκες - Μουτίνιο, Γκρίγκετς - Δημοσθένους, ντε Μέλο, Ζαχαρίου (57’ Οκόγε) - Μαασί.

Διονύσης Διονυσίου: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά σε αυτούς της ομάδας μου. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί σε ηλικία παίκτες που μπορεί να εμπιστευτεί ο προπονητής στο μέλλον. Η Πάφος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, όμως ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε πολύ δύσκολες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αντιλαμβάνομαι τη θέση του Απόστολου, η ψυχολογία στη μάχη της σωτηρίας είναι διαφορετική από το να κυνηγάς τον τίτλο. Καλή συνέχεια στον φίλο Απόστολο».
Απόστολος Μακρίδης: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη της. Ήρθαμε εδώ χωρίς εννιά βασικούς παίκτες για να τους προφυλάξουμε για τον τελικό της ερχόμενης εβδομάδας. Ξέραμε ότι ο Εθνικός θα κέρδιζε. Ό,τι και να κάναμε, στο τελευταίο παιχνίδι θα θέλαμε νίκη. Το παιχνίδι είναι μαγική εικόνα. Η ΑΕΛ είχε αρκετές ελλείψεις. Χάσαμε απίστευτες ευκαιρίες και δεχτήκαμε την ήττα από ένα σουτ. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τελευταίο παιχνίδι. Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος ότι η Πάφος θα μείνει στην κατηγορία. Είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για το καλό της Πάφου, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο τελευταίο παιχνίδι, χωρίς να αποκλείω οτιδήποτε. Αν το καλό της Πάφου λέει ότι ο Μακρίδης πρέπει να είναι στον πάγκο στο τέλος, θα είμαι εκεί. Αν όχι, τότε δεν θα είμαι εκεί. Θα γίνει ό,τι πρέπει για το καλό της Πάφου».
 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα