Με ανατροπή σε θέση ισχύος!

Συνέχεια στη βαθμολογική αντεπίθεσή του στα πλέι οφ έδωσε ο Εθνικός Άχνας. Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, το προσφυγικό σωματείο κατέβαλε 2-1 τον Άρη στο «Δασάκι» και τον έπιασε στους 38 βαθμούς. Το σημαντικότερο κέρδος, ωστόσο, για την ομάδα του Ντανίλο Ντόντσιτς είναι πως απέκτησε προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Πάφου (σ.σ. ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΛ), με αποτέλεσμα στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Παφιακό» να βολεύεται και με ισοπαλία.
 
Οριακά οφσάιντ
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Κύπρου, ο οποίος από θέση (οριακή) οφσάιντ δέχτηκε κάθετη του Ράντι, πέρασε τον Μπογκατίνοφ και με δεξί πλασέ έδωσε προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία» (12’).

 
Άμεση απάντηση
Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε, καθώς στο 19’ από εκτέλεση φάουλ του Πιντσέλι ο Ατάντα με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Λίγο μετά το ημίωρο, σε πανομοιότυπη φάση για τον Εθνικό, ο Ατάντα με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 45’ διαιτητής, επόπτης και πρόσθετος βοηθός δεν είδαν τον Μπογκατίνοφ να μπλοκάρει την μπάλα έπειτα από γύρισμα του Ιάκομπ, με αποτέλεσμα τον μη καταλογισμό έμμεσου στη μικρή περιοχή για τους φιλοξενούμενους.

 
Τραγικό λάθος
Το προσφυγικό σωματείο ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 62’, όταν σ’ ένα εκτός περιοχής του Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι ο Λοΐζου επιχείρησε παντελώς αψυχολόγητα να διώξει με τα πόδια, μπερδεύτηκε και είδε την μπάλα να του ξεγλιστρά και να καταλήγει στα δίχτυα.
Λίγο μετά τα μισά του δευτέρου μέρου ο Κώστας Καϊάφας αποβλήθηκε για έντονες διαμαρτυρίες στους διαιτητές μετά από φάουλ στον Κύπρου. Εν τη απουσία του και παρά την επιθετική υπερφόρτωση η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις για το τέρμα της ισοφάρισης, τουναντίον ο Εθνικός έφτασε πιο κοντά στο 3-1 τόσο στη διπλή ευκαιρία του Σ. Γκριγκαλασβίλι (84’) όσο και στην αντίστοιχη του Πράγκερ (94’).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Χάτζιαρος, Ιάκομπ, Ατάντα, Εβέρτον - Αράμπαλ, Πιντσέλι - Κότο, Ελ. Γκριγκαλασβίλι (81’ Πράγκερ), Σ. Γκριγκαλασβίλι (93’ Μπαραμπάτζε) - Χατζηβασίλης.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Λοΐζου - Χριστοφόρου, Θεοφίλου, Μποργκ, Ευσταθίου - Χαραλάμπους (59’ Ράνος), Αουρέλιο (70’ Παχίπης) - Ράντι (76’ Γκονσάλες), Πρεντέσκου, Μαραγκουδάκης - Κύπρου.

Μιχάλης Σεργίου: «Συγχαρητήρια στον Εθνικό για τη νίκη. Δικός μας στόχος ήταν η σωτηρία, την οποία και πετύχαμε. Θέλαμε τη νίκη, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες, το δεύτερο γκολ του Εθνικού ήλθε σε μια άτυχη στογμή για μας. Καλή συνέχεια στον Εθνικό».
Ντανίλο Ντόντσιτς: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που κερδίσαμε και αντλήσαμε αυτοπεποίθηση εν όψει Πάφου. Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί, επιτρέψαμε μόνον μια ευκαιρία στον αντίπαλο, ο οποίος την αξιοποίησε. Επιθετικά σπαταλήσαμε πολλές ευθκαιρίες, τρεις μόνο στο πρώτο μέρος, με τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Δεν είαι εύκολο να γυρίσεις μετά από προβάδισμα του αντιπάλου, αλλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου που το πέτυχαν. Έχουμε έναν τελικό την ερχόμενη Κυριακή και πιστεύω ότι με ανάλογη καλή απόδοση θα καταφέρουμε να παραμείνουθμε στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στον Άρη, ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και στο τέλος νομίζω ότι κέρδισε ο καλύτερος».

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα