Συμβόλαια δίχως… πίεση!

Η λίστα ήταν ήδη μακρά, αλλά διευρύνεται διαρκώς. Στο χθεσινό, πρώτο μέρος της 35ης αγωνιστικής (ένατης στη β’ φάση) του πρωταθλήματος την παρθενική εμφάνισή τους σε αυτό πραγματοποίησαν επτά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κίττο, Φύτο Κυριάκου (αμφότεροι Ανόρθωση), Χριστόφορο Κούρτη (ΑΕΚ), Λαουρέντιου Μπρανέσκου (Ομόνοια), Τάσο Κίσσα, Ραφαήλ Αναστασίου, Μιχάλης Χαραλάμπους (όλοι ΑΠΟΕΛ).
Τα ονόματά τους προστέθηκαν δίπλα σε αυτά των Δημήτρη Μυρθιανού, Κωνσταντίνου Χριστοδούλου (αμφότεροι Δόξα), Άθω Χρυσοστόμου, Αναστάση Ανδρέου, Αναστάση Δημητρίου (όλοι Ερμής), Ανδρέα Λεμέσιου (Νέα Σαλαμίνα), Γιάννη Γερολέμου, Ευάγγελου Γεωργίου, Στέλιου Παντελή, Ανδρέα Νεοφύτου (ΑΕΛ) και Στέφανου Μίλερ (Πάφος), οι οποίοι επίσης μέτρησαν την πρώτη συμμετοχή τους στο τρέχον πρωτάθλημα στη διάρκεια των πλέι οφ.
Σε αυτούς μπορούν κάλλιστα να προστεθούν και οι Φώτης Κέζος, Σίμον Κολίνα, Σταυρινός Κωνσταντίνου (όλοι Νέα Σαλαμίνα), Χρίστος Γουίλερ (Απόλλων), Ανδρέας Φράγκος (ΑΕΛ) και Γιώργος Αρέστη (Δόξα), οι οποίοι στη β’ φάση του πρωταθλήματος έπαιξαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους.
Κοινή συνισταμένη όλων των προαναφερθέντων, είτε πρόκειται για πιτσιρικάδες είτε για μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές; Άπαντες χρησιμοποιήθηκαν σε παιχνίδια μηδαμινού βαθμολογικού ενδιαφέροντος και ανύπαρκτης πίεσης. Η επίσημη θέση των συλλόγων είναι πως σε αυτές τις καταστάσεις δοκιμάζουν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν μπορούν να βασίζονται σε αυτούς εν όψει της επόμενης περιόδου.
Με άλλα λόγια, η απόφαση για την αξία ενός ποδοσφαιριστή και ακολούθως για την παραμονή του ή μη στο ρόστερ λαμβάνεται από την απόδοσή του σε παιχνίδια που δεν διακυβεύεται και δεν κρίνεται το παραμικρό. Σε συνθήκες εργαστηριακού πειράματος, σ’ ένα σχεδόν απόλυτο αποστειρωμένο περιβάλλον. Πρόκειται ασφαλώς για τον ορισμό του παραλογισμού, πάνω στον οποίο οφείλουμε να πιστέψουμε ότι βασίζεται μέρος του προγραμματισμού ενός επαγγελματικού συλλόγου α’ κατηγορίας. Να το πιστέψουμε (με όλη την αφέλεια του κόσμου), αλλά τουλάχιστον ας πάψουν οι απορίες που κάθε επόμενη περίοδο προκύπτουν για τη χαμηλή δυναμικότητα, το ελλιπές βάθος και τις αστοχίες υλικού της όποιας ομάδας αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις.  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα