Ρανιέρι: "Δεν ήταν στην Ελλάδα η χειρότερη στιγμή μου"

O Kλάουντιο Ρανιέρι ζει στιγμές δόξας στην Premier League έχοντας κατακτήσει τον τίτλο με την Λέστερ όμως δεν ξεχνάει το παρελθόν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει σε μία απάτητη κορυφή στα 64 του χρόνια. Σε συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε, ο Ιταλός τεχνικός θυμήθηκε πώς σκέφτηκε να τα παρατήσει από το ξεκίνημα κιόλας της καριέρας του ενώ αποκάλυψε και την πιο άσχημη εμπειρία που είχε μέχρι τώρα στους πάγκους.

"Στο ξεκίνημα της καριέρας μου σε Λαμέτσια και Πουτεολάνα, ήμουν στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς να χάσω ούτε ένα ματς αλλά υπήρχε κάτι περίεργο που δεν μου άρεσε - δεν θέλω να σας πω ποιο ήταν αυτό- και είπα "Bye bye, πηγαίνω σπίτι μου". Και έφυγα.

Ο δεύτερος χρόνος άρχισε πάνω-κάτω με τις ίδιες συνθήκες. Ανέλαβa μία μικρή ομάδα (Πουτεολάνα) στην Serie C χωρίς παίκτες αλλά συνέβη κάτι παραξένο και με απέλυσαν. Τότε είπα "Αυτή δεν είναι δουλειά για μένα, αγαπώ το γήπεδο, αγαπώ το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει πολλή πολιτική σε αυτό το χώρο και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που κάνει πολιτική.
 



Είμαι καθαρός άνθρωπος και είπα "δεν είναι δουλειά για μένα". Έπειτα άλλαξαν και τους άλλους δύο προπονητές και μετά άλλαξαν και τον ιδιοκτήτη. Και ο ιδιοκτήτης με κάλεσε για να τελειώσω τη σεζόν. Είχαν ήδη υποβιβαστεί αλλά οι παίκτες έλεγαν "Θέλουμε πίσω τον Κλάουντιο".

Έπειτα ήρθε ξαφνικά η κλήση από την Κάλιαρι, η οποία ήταν μία μεγάλη ομάδα για το επίπεδο της Serie C και αυτό ήταν εύκολο για μένα...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος πρωταθλητής της Premier League με την Λέστερ.

Όσον αφορά στην χειρότερη στιγμή που έχει βιώσει στη μέχρι τώρα καριέρα του, που οδεύει στο να κλείσει τρεις δεκαετίες, ο Ρανιέρι ήταν αφοπλιστικός: "Κάποιος μου είπε πως η χειρότερη στιγμή μου ήταν στην Ελλάδα αλλά εγώ λέω όχι. 

 

 

Η χειρότερη στιγμή μου ήταν στη δεύτερη θητεία μου στην Βαλένθια. Είπα στον ιδιοκτήτη και στον αθλητικό διευθυντή πως θα είναι μία δύσκολη σεζόν καθώς την προηγούμενη η ομάδα είχε κατακτήσει περισσότερα από αυτά που μπορούσε.

Είχαν πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία και το Κύπελλο UEFA με τον Μπενίτεθ και ήξερα πως θα ήταν δύσκολη η σεζόν. Μου είπαν "Σε φέρνουμε πίσω στη Βαλένθια επειδή ο κόσμος σε αγαπάει". Και εγώ τους είπα "Ναι, αλλά πρέπει να με βοηθήσετε". Μου απάντησαν "Ναι Κλάουντιο, ναι Κλάουντιο" και μετά απέλυσαν τον Κλάουντιο..."

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν