Η ζημιά 2 εκατ. ευρώ μαρτυρά κίνδυνο «καταστροφής»

Ζημιά €1.975.652 για το έτος 2015 παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΕΛ. με τις υποχρεώσεις να υπερβαίνουν τα στοιχεία ενεργητικού κατά €856.881.
 
Μια χρονιά που συνοδεύτηκε με πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League στοίχισε σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ.
 
Η πιο πάνω είδηση φανερώνει πως για τον ΑΠΟΕΛ δεν αρκούν ούτε τα 4-5 εκατ. ευρώ που προσφέρει η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA για να έχει ισολογισμό εσόδων-εξόδων.
 
Αυτό αποδεικνύει πως την τελευταία διετία οι γαλαζοκίτρινοι έπαιξαν κορώνα-γράμματα τη βιωσιμότητα της εταιρείας καθώς εάν η ομάδα αποτύχανε να προκριθεί σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης η «τρύπα» θα εκτοξευόταν στα 7 εκατ. ευρώ.
 
Το δέλεαρ της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League είναι τεράστιο και τα έσοδα περίπου 18 εκατ. ευρώ που θα αποφέρει ενδεχομένως να επισφραγίζουν την κυριαρχία των γαλαζοκιτρίνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο για τουλάχιστον άλλη μια πενταετία, εντούτοις ο κίνδυνος ενός πρόωρου αποκλεισμού είναι υπαρκτός και οι συνέπειες καταστροφικές.
 
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του προϋπολογισμού και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, μέχρι στιγμής, ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αποδεσμεύσεις παικτών, μειώσεις συμβολαίων και προσεκτικές επιλογές στα «ψώνια» του καλοκαιριού υπολογίζεται ότι θα «ψαλιδίσουν» πέραν του 10% το μπάτζετ.
 
Στον ΑΠΟΕΛ πιστεύουν πως η μείωση του προϋπολογισμού δεν θα στοιχίσει ποιοτικά στους πρωταθλητές, καθώς στο ρόστερ υπήρχαν ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, όπως οι Στίλιτς, Πιατκόφσκι και Κοδίνα.
 
Ο στόχος για συρρίκνωση του μπάτζετ σε διαχειρίσιμα επίπεδα την επόμενη διετία αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τους γαλαζοκίτρινους πριν να είναι αργά.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League