ΕURO εναντίον Κόπα Αμέρικα: που παίζουν οι καλύτεροι

Αν μιλάμε για φανατικούς λάγτρεις της «στρογγυλής» θεάς δεν τίθεται θέμα... Βλέπουν και Αγγλία - Ρωσία και Κόστα Ρίκα - Κολομβία με το ίδιο ενδιαφέρον. Με αφορμή, πάντως το γεγονός ότι οι κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής συμπίπτουν χρονικά γεννήθηκε το ερώτημα: ποια είναι η καλύτερη; Και επίσης... Που παίζουν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου;   
 
Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κόπα Αμέρικα διεξάγονται τις ίδιες ημερομηνίες. Πριν από δώδεκα χρόνια, η Ελλάδα έγραφε ιστορία στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η Βραζιλία  κατακτούσε το τρόπαιο στη Βενεζουέλα. 

Αν φτιάχναμε τις... dream team των δύο διοργανώσεων και αν αυτές έμπαιναν στο γήπεδο σε ένα μοναδικό παιχνίδι ποια θα νικούσε; Η σωστή απάντηση είναι ότι δεν μας νοιάζει ο νικητής! Αρκεί που θα βλέπαμε αυτούς τους 22 παικταράδες μαζί στον ίδιο αγωνιστικό χώρο! 

Έχουμε και λέμε... 

Η ενδεκάδα του EURO: Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Χουανφτάν (Ισπανία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Ζεράρ ¨Πικέ (Ισπανία), Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία, Πολ Πογκμπά (Γαλλία), Λούκας Μόντριτς (Κροατία), Αντρές ΙΝιέστα (Ισπανία), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία). 
Η ενδεκάδα του Κόπα Αμέρικα (η Ουρουγουάη έχει αποκλειστεί γι' αυτό αφήσαμε εκτός τους παικταράδες της): Κλαούντιο Μπράβο (Χιλή), Ντάνι Άλβες (Βραζιλία), Νίκολας Οταμέντι (Αργεντινή), Γκάρι Μεντέλ (Χιλή), Φιλίπε Λουίς (Βραζιλία), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Αργεντινή), Αλέξις Σάντσες (Χιλή), Χάμες Ροδρίγκες (Κολομβία), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Φελίπε Κοουτίνιο (Βραζιλία), Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή). Αν πάλι ρίξει κάποιος μια ματιά στην κατάταξη των εθνικών ομάδων στην FIFA, έχουμε ισοπαλία: πέντε από την Ευρώπη και πέντε από την Λατινική Αμερική. Στην πρώτη πεντάδα. βέβαια, κυριαρχούν οι Λατίνοι με πρώτη την Αργεντινή, τρίτη την Κολομβία και πέμπτη την Χιλή. Στο νούμερο δύο της κατάταξης είναι το Βέλγιο και στο τέσσερα η Γερμανία. 

​Οι κορυφαίοι του Κόπα Αμέρικα έχουν στη σύνθεσή τους τον Μέσι με τις πέντε «Χρυσές Μπάλες», ενώ οι Ευρωπαίοι διαθέτουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τρία βραβεία για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Το θέμα είναι έστω για μια φορά να μπορούσαμε να δούμε ένα τέτοιο παιχνίδι... 
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς