«Υποβιβάζεται ο Χάντερ, ερευνά η UEFA το Ολυμπιακός - ʼντερλεχτ»!

Η έγκυρη σε θέματα διαιτησίας ιστοσελίδα footballrefereeing, η οποία αναλύει και τις διαιτησίες στο Euro της Γαλλίας, έχει ρεπορτάζ από τους υποβιβασμούς των διαιτητών από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA.  
Η συνεδρίαση της Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πιερλουίτζι Κολίνα, αποφάσισε τον υποβιβασμό δύο μόνο διαιτητών για σοβαρά λάθη σε ματς του Europa League. Σ΄ αυτούς βρίσκεται και ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, Άρλοντ Χάντερ, ο οποίος είχε κάνει αρκετά λάθη και πλήρωσε την κακή του διαιτησία.

Χαρακτηριστικά είναι το πέναλτι που έδωσε στον Ολυμπιακό, φάσεις για τις οποίες οι Βέλγοι διαμαρτύρονται για τον πειθαρχικό έλεγχο όπως εκείνη του Μποτία για το φάουλ στον Τζούριτς με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να κόβει τον αντίπαλό του προτού βρεθεί απέναντι από τον Ρομπέρτο και ο Χάντερ αντί για κόκκινη κάρτα έδειξε κίτρινη, προκαλώντας την έκρηξη των φιλοξενούμενων.

Παράπονα έχει και η πλευρά του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ζητάνε και εκείνοι από την πλευρά τους ένα πέναλτι.

Μάλιστα το δημοσίευμα με τίτλο: «Καταστροφικές εμφανίσεις με συνέπειες: Οι Ιβάν Μπέμπεκ και Άρνολντ Χάντερ υποβιβάστηκαν», αναφέρει και το λόγο για τον οποίο ο Χάντερ υποβιβάζεται, ενώ αποκαλύπτει πως η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για το συγκεκριμένο ματς προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρξει υποψία χειραγώγησης.

«Ο Βορειοϊρλανδός Άρνολντ Χάντερ έκανε απίστευτα λάθη στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ, ευνοώντας την ελληνική ομάδα. Η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για να εξετάσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης», αναφέρει η αιτιολόγηση.

Παράλληλα δύο Έλληνες ρέφερι πήραν προαγωγή στις σχετικές λίστες της UEFA. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μπήκε στην κατηγορία top class, ενώ ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος στο Β Group.

Δειτε Επισης

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ
Πρώτη φορά ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική
Όλη η Ευρώπη θαύμασε τον Θρύλο και το… masterclass του στρατηγού του
Ερυθρόλευκη παράνοια για τον Ολυμπιακό, πέρασε με τεσσάρα από το Βίλα Παρκ και... βλέπει OPAP Arena
Η Σπόρτινγκ πιέζει για τον Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός ζητάει 20 εκατoμμύρια ευρώ
Συγκλονίζει ο Αλμέιδα-«Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα θα πεθάνω»
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη