Μεταγραφές

Σε αντίθεση με την γενική εικόνα της οικονομίας και της αγοράς, που μάλλον κινούνται καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το φετινό ποδοσφαιρικό μεταγραφικό παζάρι είναι πιο φτωχό απ’ όσα προηγήθηκαν. Σαν μια άτυπη συμφωνία να υπάρχει μεταξύ των ομάδων, που τους υπαγορεύει να αγοράσουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Και αυτά σε τιμές ευκαιρίας.
 
Μοιραία το αθλητικό ρεπορτάζ έχει γίνει βαρετό, οι ιστοσελίδες ν’ αναπαράγουν καθημερινά τα ίδια και τα ίδια. Τι να κάνουν;
 
Η κάνουλα δεν έχει απλά στερέψει. Στέγνωσε. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια της τριετίας 2016-19 έχουν «κλειδώσει» εδώ και 1-2 χρόνια. Οι προκαταβολές δόθηκαν (και φαγώθηκαν). Η Cyta κόβει τη διαφήμιση, τα έσοδα από εισιτήρια μειώνονται.
 
Πωλήσεις παικτών δεν υπάρχουν – μόνο η Ανόρθωση μπορεί να πουλήσει τον Λαΐφη και να ανασάνει- διότι κανένας δεν φρόντισε να έχει ποδοσφαιριστές με αξία πώλησης. Όλα θυσιάστηκαν στο βωμό της πρόσκαιρης επιτυχίας.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δίνει τον ρυθμό
Ο ΑΠΟΕΛ, αν και έχει μπροστά του τα χρήματα του Champions League, εντούτοις, δεν μπορεί να ρισκάρει περισσότερο απ’ όσο κάνει διατηρώντας το υφιστάμενο pay roll. Ψάχνει δανεικούς και εγχώριες, φτηνές λύσεις, δίνοντας τον ρυθμό στους υπόλοιπους. Η ΑΕΚ, που ποτέ δεν είχε πολλά χρήματα να ξοδέψει, αυξάνει το μπάτζετ, όχι όμως για να φέρει πιο ακριβούς παίκτες, αλλά για να μεγαλώσει το ρόστερ. Στην Ομόνοια ο προγραμματισμός έμεινε πίσω, στην Ανόρθωση καθυστερεί δραματικά - και επικίνδυνα. Στον Απόλλωνα διατηρούν το ρόστερ και… βλέπουμε. Μόνο η ΑΕΛ έχει  κινηθεί, με πολύ φτηνούς και άγνωστους παίκτες, που μόνο ο Πάμπος Χριστοδούλου μπορεί ν’ ανακαλύψει.
 
Κακοπληρωτές…
Σίγουρα η Κύπρος δεν είναι πρώτη επιλογή για κανέναν σοβαρό ποδοσφαιριστή – και αυτό μεταξύ τους όλοι το παραδέχονται. Κακοπληρωτές, χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα που δεν βλέπει κανένας, υποψίες για στημένα σε κάθε αγωνιστική.
 
Μπορεί κάποιοι να κατηφορίσουν προς τα ‘δω, αλλά τον Αύγουστο, όταν δεν θα έχουν κάπου αλλού να πάνε.
 
Έχω την αίσθηση ότι η σημασία που δίνουν οι κυπριακές ομάδες στην ευρωπαϊκή τους παρουσία είναι φέτος μικρότερη από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Προτεραιότητα μάλλον είναι να βγει η χρονιά όσο  το δυνατό καλύτερα, με τους περιορισμένους πόρους που υπάρχουν.
 
Στο σωστό δρόμο
Μάλλον κινούμαστε στο σωστό δρόμο. Οι παράγοντες έχουν σταματήσει να φεσώνουν τα σωματεία και τους διαδόχους τους, απλώνοντας το χέρι μακρύτερα απ’ εκεί που φτάνουν,  για μεταγραφές που στην καλύτερη των περιπτώσεων εξασφαλίζουν μια προσωρινή επιτυχία, με βαρύτατο τίμημα: την υποθήκευση του μέλλοντος ενός συλλόγου για χρόνια.
 
Φαίνεται ότι η Ομόνοια, η Ανόρθωση και η σημερινή τους ταλαιπωρία, έγιναν παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους.
 
Μακάρι σταδιακά οι ομάδες ν’ αντιληφθούν πως η αύξηση των  επαναλαμβανόμενων εσόδων είναι μονόδρομος, ώστε να υπάρχουν περισσότερα χρήματα προς επένδυση στο ρόστερ.

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα