Φανιέρος: «Η μισή ΚΟΠ, είναι αχάπαρη»

Νέο ρεσιτάλ δηλώσεων έκανε ο πρόεδρος του Ερμή, Λουκάς Φανιέρος, σε ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του σχετικά με τους νέους κανονισμούς για τους κόκκινους φακέλους. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αραδίππου τα βάζει για άλλη μία φορά με τους αρμόδιους.
 
«Συμφωνώ με τις αποφάσεις, διαφωνώ καθέτως με τους τρόπους που παίρνονται οι αποφάσεις. Είναι δικαίωμα της  ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ να παίρνουν αυστηρές αποφάσεις και ποινές για να καταπολεμήσουν την μάστιγα που λέγεται στημένα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλο τον κόσμο που γίνεται αυτό. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να σπιλώνουν ονόματα.
 
 Όταν έχουν στοιχεία τότε να επιβάλουν την αυστηρότερη ποινή. Όταν υπάρχει όμως μόνο αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα να τιμωρείται ο προπονητής ή κάποιος άλλος αυτό είναι άδικο. Έστειλα επιστολή στην επιτροπή στοιχημάτων και στην ομοσπονδία να αφαιρεθεί το όνομα του Ερμή από το στοίχημα για να μην έχω την οποιαδήποτε παρεξήγηση με κανένα. Έχει χρόνια που το αποφάσισα αυτό.
 
 Θα βάλω δικηγόρους, θα φτάσω μέχρι μακριά. Αυτοί που διοικούν εκεί πέρα είναι αχάπαροι. Μην σου πω και πως και η μισή ΚΟΠ είναι αχάπαρη. Να σου εξηγήσω γιατί το λέω αυτό. Όταν έχω εγώ μια ομάδα που κινδυνεύει να πάει διαβάθμιση και πάω εγώ και δώσω 100-150 χιλιάδες τρία παιχνίδια και να πάει διαβάθμιση η άλλη ομάδα; Αυτό είναι το πρωτάθλημα που θέλουν να βλέπουν;
 
Όταν μια ομάδα στήνει τα παιχνίδια να πληρώνει η άλλη ομάδα; Να μπουν αυστηρές ποινές ναι συμφωνώ. Αν πάει ο ΑΠΟΕΛ πάει για πρωτάθλημα και η ΑΕΚ είναι πίσω και πάει το ΑΠΟΕΛ και παίζει μισό εκατομμύριο την ΑΕΚ να νικήσει τον Ερμή και έρχεται φάκελους, χάνει η ΑΕΚ τρεις βαθμούς ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Γίνεται να αφαιρείς βαθμούς, όταν οι ομάδες θα είναι στο σχοινί στο πρωτάθλημα και στην διαβάθμιση;
 
Αν για παράδειγμα σκόπιμα θέλω να τιμωρήσω το ΑΠΟΕΛ, να παίξω στοίχημα και να χάσει τους βαθμούς του. Αν κάποιος θέλει να κάνει ζημιά σε μια ομάδα να πάει να παίξει στοίχημα σε αυτή την ομάδα. Όταν υπάρχουν στοιχεία αν γίνεται να σβηστεί και από το πρωτάθλημα μια ομάδα, με στοιχεία όμως.
 
Χωρίς στοιχεία και μόνο από την έντονη στοιχηματική δραστηριότητα είναι αστείο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις. Δεν έχω ανάγκη να παίζω στοιχήματα. Το ξέρεις πως δεν είναι σωστό και θα το δεις στην πράξη. Είναι σωστές οι ποινές αλλά δεν είναι σωστός ο τρόπος που το κάνουν. Όταν ξεκινήσει μετά από τρεις τέσσερις μήνες θα δούμε τι θα γίνει και πως θα αντιδρούν αν μείνει έτσι».

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του