Το δέσιμο του Σιέλη με την ΑΕΛ (φώτο, βίντεο)

Όπως επισημοποιήθηκε ο Βαλεντίνος Σιέλης θα παραμείνει για άλλα τρία χρόνια στην ΑΕΛ. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός, αν και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Ανόρθωση, εντούτοις διατηρεί ένα ισχυρό δέσιμο με την ομάδα της Λεμεσού.

Οι γαλαζοκίτρινοι οπαδοί τον ανέβασαν ψηλά στην εκτίμησή τους στο τελευταίο παιχνίδι που βρέθηκε αντίπαλό τους. Ήταν 26 Απριλίου 2014 όταν η ΑΕΛ υποδέχτηκε την Ανόρθωση στο Τσίρειο.
Στο 48’ ο Αντρίγια Καλουντέροβιτς βρέθηκε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις. Ο πρώτος που έτρεξε κοντά του ήταν ο Βαλεντίνος Σιέλης παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες. Η επέμβασή του ήταν καθοριστική, έβαλε το χέρι του στο στόμα του Σέρβου και κατάφερε να μετακινήσει τη γλώσσα του που έφρασσε τον αεραγωγό.

 

 

Για αυτή του την πράξη ο Βαλεντίνος Σιέλης βραβεύτηκε από διάφορους φορείς και κέρδισε τα εύσημα από πολλούς. Ο ίδιος αντιμετώπισε το γεγονός με ταπεινότητα, κάτι που τον χαρακτηρίσει σε όλους τους τομείς. «δεν θέλω ο κόσμος να με βλέπει και να με αποκαλεί ήρωα επειδή έσωσα τη ζωή ενός συνανθρώπου μου. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε νομίζω και θέλω να πιστεύω, ο κάθε άνθρωπος στη θέση μου».

Η μεταγραφή στην ΑΕΛ
Λίγους μήνες αργότερα, ο Βαλεντίνος Σιέλης δεν έμενε ικανοποιημένος από την πρόταση με μειωμένες απολαβές (πέραν του 50%) που του προτάθηκε από την Ανόρθωση και έτσι αποχώρησε μετά από πέντε χρόνια στην ομάδα της Αμμοχώστου. Το φλερτ με την ΑΕΛ προχώρησε και ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Λεμεσό για να φορέσει τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Νιώθει την ευθύνη
Η θητεία του στην ΑΕΛ συνέπεσε με δύο κακές χρονιές για την ομάδα της Λεμεσού. Αν μη τι άλλο, την περίοδο 2013-14 οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Δεν μπόρεσε όμως να σηκώσει την κούπα, με τον Βαλεντίνο Σιέλη να λυγίσει μετά το τέλος του αγώνα.

Χάρηκε λίγους μήνες μετέπειτα την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, με νίκη 4-3 στα πέναλτι επί του ΑΠΟΕΛ – ο ίδιος εκτέλεσε ένα από τα εύστοχα πέναλτι της ομάδας του.

 

Ήταν ο ίδιος παίκτης που στη φετινή χρονιά, όταν η ΑΕΛ δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, προσπαθούμε να τονώσει την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι πρέπει αυτός και οι συμποδοσφαιριστές του να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν κρύφτηκε στις αποτυχίες. Δεν έψαξε για δικαιολογίες.

 
Φήμες και τελικά παραμονή
Πέρσι το καλοκαίρι είχε ακουστεί ότι θα αποχωρήσει από την ΑΕΛ, προκειμένου να ξενιτευτεί και να αγωνιστεί στη βουλγαρική Λίτεξ Λόβετς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Φέτος, έπαιξε και πάλι το σενάριο αποχώρησης, λόγω της πρότασης για μείωση των απολαβών του. Τελικά, ούτε αυτή τη φορά θα βγάλει την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Αντιθέτως, ο 26χρονος θα βρίσκεται στην ΑΕΛ τουλάχιστον για άλλα τρία χρόνια, όπως προνοεί το νέο του συμβόλαιο. Το ήθελε ο ίδιος, τα βρήκε με τη διοίκηση και έτσι παραμένει στη διάθεση του τεχνικού της ΑΕΛ, Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος εκτιμά πολύ τις αγωνιστικές, και όχι μόνο, ικανότητες του Κύπριου αμυντικού.

 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του